Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta recepten

Pasta recepten zijn makkelijk, lekker en snel te bereiden. Je kunt er eindeloos mee variëren. Voor elk pasta recept zijn er een specifieke pasta soorten die je kunt vinden in onze pastashop. Of je nu op zoek bent naar gezonde pasta recepten of makkelijke pasta recepten, hier vind je ze allemaal!

Pasta recepten

Om een perfecte pasta op tafel te zetten zijn twee dingen van cruciaal belang. Eén: de pasta zelf is de basis dus die moet van de beste kwaliteit zijn. Daarom halen wij onze pasta’s in Italië zelf, waar ze zijn bereid in de beste pastamakerijen, de pastifici, van het land. Al deze pasta’s vind je in onze pastashop. Dat is dus de basis. En om van daaruit mooie gerechten te creëren komen we bij de tweede voorwaarde: goede, duidelijke pasta recepten.

Dat klinkt een beetje simpel misschien, maar zo simpel is het ook. De Italiaanse keuken staat bekend om zijn relatieve eenvoud. Verse, ambachtelijk gemaakte pasta en goede, eerlijke ingrediënten. Allemaal van de beste kwaliteit. Dat is wat alle beroemde Italiaanse pasta recepten kenmerkt.

Geen experimentele kookmethoden, geen kolossale boodschappenlijst met exotische ingrediënten, geen noodzaak voor ultramoderne apparatuur. Gewoon goede producten gebruiken en een simpel, ‘basic’ pasta recept volgen. Dat is het te volgen pad naar een heerlijke Italiaanse maaltijd. Wij delen op deze pagina een aantal klassiekers waarmee succes verzekerd is. Snel te bereiden en je hoeft er echt geen sterrenchef voor te zijn.

Gezonde pasta recepten

Goede pasta recepten zijn gezonde pasta gerechten. Je kunt de vergelijking trekken met brood: een volkoren boterham belegd met mooie producten is lekker en goed voor je. Klef wit brood met een berg zoetigheid erop niet. Precies zo is het ook met pasta. Er is niets aantrekkelijks aan een flauwe pasta die zwemt in een kant-en-klare saus. Wij houden van vers en smaakvol eten en dat is ook goed voor je.

Verse pasta wordt gemaakt van bloem en water, eventueel met eieren erbij. De voedingswaarde is hoog, er zitten weinig vetten in en geen cholesterol. Het is een energieschenker. Niet voor niets staat er bij topsporters vrijwel dagelijks een pasta maaltijd op het menu. Gebruik je volkoren pasta, dan is dat des te beter. De granen en zemelen daaruit verkleinen de kans op allerlei ziekten en aandoeningen.

Dan de saus. Ten eerste: gematigdheid is geboden. Als je een mooie, verse pastasoort gebruikt hoeft er geen grote plons saus overheen. Alles draait om smaak, niet om hoeveelheid.

Zeer gezonde pasta recepten zijn bijvoorbeeld pasta pesto en spaghetti bolognese. En waarom zijn deze pasta’s zo gezond? Omdat het eenvoudige recepten zijn! Zonder toevoegingen of zakjes kant-en-klaar spul. Een hand vol verse, gezonde ingrediënten; meer heb je niet nodig om snel een knappe pesto of bolognese saus te maken.

Makkelijke pasta recepten

Het moge duidelijk zijn: simpel en eenvoud zijn de toverwoorden in de Italiaanse keuken. Je hebt er als vanzelf het beeld bij van een grote tafel onder de bomen, met familie en vrienden genieten van een eerlijk maar o zo lekker bord eten.

Gepelde tomaten, ui, knoflook, olijfolie, geraspte kaas, pancetta, een paar kruiden. Je hebt het óf in huis óf je weet het snel te vinden in de winkel. Daarmee heb je de complete basisvoorraad te pakken voor onze makkelijke pasta recepten, samen natuurlijk met onze verse spaghetti, penne, fusilli, tagliatelle en alle andere Italiaanse pasta’s. Dat simpele pasta recepten toch zo’n geweldig eindresultaat opleveren komt door de kwaliteit van die ingrediënten. Goede olijfolie, échte Parmezaanse kaas, verse kruiden en mooie pancetta. Als je die eenmaal gebruikt proef je direct waarom je voortaan geen slappe alternatieven meer wilt.

Veel pasta gerechten zijn in 15 à 20 minuten klaar. Als er langer voor staat, dan komt dat meestal omdat de saus lekker een poosje pruttelen mag op het vuur. Maar spaghetti carbonara of fettuccine all’arrabiatta bijvoorbeeld heb je werkelijk in een handomdraai op tafel. De kracht van de eenvoud!

Italiaanse pasta recepten

In Nederland zijn we de laatste jaren veel bewuster geworden van wat we eten. Kook- en bakprogramma’s zijn populairder dan ooit, streekproducten worden omarmd en we kiezen steeds vaker voor biologische producten. Met gepaste trots op onze eigen afkomst zeggen wij: Nederland gaat in dat opzicht een beetje meer op Italië lijken. Vers en smaakvol, weten waarmee je kookt. Daar worden wij wel gelukkig van.

De pasta recepten die wij delen op onze website zijn Italiaanse familierecepten waarmee we zelf zijn opgegroeid. Pasta met tomaat en basilicum aten we als kind al en vinden we nu nog even lekker. Tomatensaus maken we op dezelfde manier als onze moeders en oma’s al deden.

Italiaans koken is koken met het hart, met liefde. En koken met wat je omgeving je aan ingrediënten te bieden heeft. Het is precies die rustieke ongecompliceerdheid die Italiaanse pasta recepten zo geliefd, maar ook zo toegankelijk maakt. Iedereen kan ze volgen. Kies jouw favoriete pasta recept uit en probeer het gewoon eens. Als je een echte Italiaanse pasta als basis neemt en de andere ingrediënten met zorg uitkiest zul je zien dat het resultaat oplevert. Je vrienden en familie zullen aangenaam verrast zijn over de maaltijd die je ze serveert!

Beste pasta voor je favoriete pasta recepten

Welke pastasoort past bij welk pastagerecht? Het antwoord op die vraag is uiteindelijk helemaal afhankelijk van je eigen smaak, maar er zijn wel enkele algemene richtlijnen om de juiste keuze te maken. Heb je een zwaardere saus? Pittiger, rijker gevuld, romiger, dikker? Die gaat in de regel samen met een grotere, dikkere pastavorm. Tagliatelle of pappardelle vormt daarmee een mooie combinatie.

Is je pastasaus dunner of lichter? Dan kies je voor een dunnere pastasoort als tagliolini of spaghetti óf bijvoorbeeld voor lichtere pasta’s als linguine. Een pasta pesto combineert dan weer goed met fusilli, omdat de saus lekker hecht aan de gedraaide pasta. En een holle pasta als penne vult zichzelf met stukjes vlees, vis of groente uit de saus.

Een paar suggesties:

  • Spaghetti of linguine met een simpele saus met goede olijfolie of een eenvoudige tomatensaus
  • Farfalle of fusilli met pesto, kaassaus of een andere rijkelijk gevulde saus
  • Penne met een zwaardere saus met kaas, vlees of groenten
  • Tagliatelle met de klassieke Bolognese of een rijke roomsaus

In onze pastashop vind je een ruim assortiment aan pasta’s van de beste komaf. Laat je inspireren en haal zo het beste uit jouw pasta recept!