Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Maak kennis met de pasta van Regina dei Sibillini

Regina dei Sibillini is een traditioneel familiebedrijf uit Amandola in het midden van Italië. De pasta staat bekend om z’n hoge kwaliteit en wordt in een aantal sterren restaurants geserveerd. Pasta van durum tarwe vormt de basis van het assortiment van Regina dei Sibillini. Het assortiment bestaat uit de meest gebruikte lange pasta soorten van Italië. Van de normale spaghetti en penne tot aan de apartere vormen zoals moccolotti en ceppi. De pasta van Sibillini is geschikt voor je favoriete pasta recepten. Makkelijk in gebruik, snel te koken en heerlijk om te eten!

Hoe wordt de pasta van Regina dei Sibillini gemaakt

Regina dei Sibillini maakt haar durum tarwe pasta volgens de traditionele Italiaanse manier. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk de durum tarwe. De pastamakers verbouwen hun eigen tarwe op 600m hoogte in de heuvels van de Sibillini bergketen. Door het korte groeiseizoen en de gezonde grond krijgt de pasta van Regina dei Sibillini een unieke structuur en smaak. Nadat de tarwe op een traditionele manier geoogst en fijn gemalen is wordt het gebruikt om pasta van te maken. Het pastadeeg wordt bewerkt waarna het door een bronzen mal heen geperst wordt. Op die manier wordt van het pasta deeg verschillende pasta vormen gemaakt. De bronzen mal geeft de pasta een ruwe structuur waardoor de pasta makkelijk te koken is. Door de ruwe structuur van de pasta hecht ook de pastasaus goed aan de pasta. Nadat de pasta door de bronzen pers heen is gegaan wordt het te drogen gehangen. Dit gebeurt in een afgesloten ruimte met een specifieke temperatuur en een specifieke luchtvochtigheid. Het drogen van de pasta van Regina dei Sibillini kan tot wel 36 uur duren. Een ander uniek aspect aan de pasta is het water dat gebruikt wordt tijdens de productie. Regina dei Sibillini gebruikt bronwater uit een beekje dat vanuit de Sibillini bergen langs de pasta keuken stroomt. Een kwalitatief goede pasta met de beste ingrediënten uit de Sibillini bergen. De pasta van Regina dei Sibillini is Italiaanse pasta op z’n best!

De verschillende pasta soorten van Regina dei Sibillini

Het pasta assortiment van Regina dei Sibillini bestaat uit de meest gebruikte pasta soorten van Italië. De pasta soorten gaan van de normale spaghetti tot aan de apartere ceppi of moccolotti. In Italië heeft bijna elke pasta soort zijn eigen gerecht of pastasaus. Een groot gedeelte van de pasta soorten van Regina dei Sibillini kunnen natuurlijk gebruikt worden voor al je favorieten pasta recepten. Alle pasta soorten van Sibillini worden gemaakt zonder dierlijke bestanddelen. De pasta’s passen dus goed binnen een vegan dieet!

In onze pastashop vindt je alle pasta van Regina dei Sibillini.