Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Wat betekent pasta all’uovo?

Wat betekent pasta all’uovo? Een term die je regelmatig voorbij ziet komen en waar je niet direct duidelijkheid over krijgt. Pasta all’uovo is in Italië een veel gebruikte term. We vertellen je meer over deze soort pasta.

Wat betekend pasta all'uovo?

Wat betekend pasta all’uovo?

Pasta all’uovo betekent: pasta gemaakt met eieren. Bij pasta all’uovo zitten er eieren door het pastadeeg heen gekneed. Hier wordt vervolgens de pasta van gemaakt. Pasta all’uovo betekend dus niks anders dan pasta gemaakt van pastadeeg waar eieren doorheen zitten.

Waar komt de naam pasta all’uovo vandaan?

Pasta is een Italiaans product. Het zal je daarom ook niet verbazen dat er producten zijn waarbij de Italiaanse termen worden aangehouden om het product te omschrijven. Dit geldt ook voor pasta all’uovo.

Pasta all’uovo betekent vanuit het Italiaans vertaald: pasta gemaakt met eieren. Vandaar dat deze pastasoort ook zo genoemd wordt. De naam pasta all’uovo is dus een italiaanse term om deze specifieke soort pasta te benoemen.

Garganelli met ei van Rustichella d'Abruzzo

Pasta all'uovo kopen

Pasta all’uovo moet je echt geprobeerd hebben. Het geef je pastagerecht zo veel meer smaak dan normale pasta. Bestel het gemakkelijk via onze pastashop en laat het thuisbezorgen.

Pasta met eieren bekijken

Waar wordt pasta all’uovo van gemaakt?

Pasta all’uovo wordt gemaakt van pastadeeg. Maar normaal pastadeeg wordt gemaakt van water en tarwebloem. Bij pasta all’uovo wordt er naast deze twee simpele ingrediënten nog iets extra’s aan toegevoegd. Aan pasta all’uovo worden namelijk ook nog eieren toegevoegd.

Het samenvoegen van de ingrediënten:

De eerste stap in het productieproces van pasta all’uovo is het samenvoegen van de ingrediënten. Voor pasta all’uovo heb je 3 simpele ingrediënten nodig: bloem van durum tarwe, water en eieren. In de basis zijn dit de drie ingrediënten die er nodig zijn om deze pasta te maken.

Pastadeeg maken en kneden:

Vervolgens worden deze 3 ingrediënten door elkaar gemengd en langdurig gekneed tot er een mooie bal pastadeeg ontstaat. Dit pastadeeg moet mooi egaal zijn en geen klontjes of onzuiverheden bevatten.

Pasta maken

Vervolgens wordt dit pastadeeg gebruikt om de pasta all’uovo te maken. Meestal wordt het pastadeeg door een bronzen mal heen geperst waardoor het deeg een bepaalde vorm krijgt. Hier krijgt de pasta dus zijn uiteindelijke vorm. Er zijn ontzettend veel soorten pasta all’uovo. Denk aan spaghetti, tagliatelle, penne en lasagna.

Omdat het maken van pasta veel uitgebreider is dan we hier kunnen omschrijven, hebben we er een heel blog over geschreven. Wil jij echt alles weten over hoe pasta gemaakt wordt? Neem dan een kijkje op ons blog: ‘Hoe wordt pasta gemaakt?’ en kom er alles over te weten.

Pasta all’uovo is smaakvoller

Waarom zou je kiezen voor pasta all’uovo? Het antwoord is simpeler dan je misschien zou verwachten. Pasta all’uovo heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van normale pasta(pasta zonder eieren).

Het grootste voordeel in onze ogen is het feit dat pasta met eieren smaakvoller dan normale pasta is. De eieren geven het pastadeeg extra smaak mee waardoor het pastagerecht uiteindelijk ook smaakvoller wordt. Dit een een groot pluspunt van pasta all’uovo.

Een ander pluspunt is dat pasta all’uovo voedzamer is dan normale pasta. Eieren zijn voedzaam en daardoor vult de pasta all’uovo ook meer dan normale pasta. Je hebt dus uiteindelijk minder pasta nodig dan je bij normale pasta nodig hebt. Nog een mooi voordeel!

Pasta all’uovo of pasta met eieren?

Nu kan het voor verwarring zorgen als je in de winkel staat en je ziet op de ene verpakking ‘pasta all’uovo’  staan en op de andere verpakking ‘pasta met eieren’. Laat je niet van de leg brengen want deze twee termen worden dus beide gebruikt voor hetzelfde product. Namelijk pasta gemaakt met eieren.

Dus of er nu pasta all’uovo of pasta met eieren staat, het product is allebei hetzelfde.

Zelf pasta all’uovo maken

Wist je dat je zelf ook pasta all’uovo kunt maken? Dit is echt niet moeilijk en super snel om zelf te doen.

Met een paar simpele ingrediënten kun je zelf pasta all’uovo maken. Je moet er wel even tijd voor maken, maar als je het eenmaal onder de knie hebt wil je niet anders meer.

Omdat we je alles stap voor stap willen uitleggen hebben we er een speciaal blog over geschreven. Lees alles over zelf pasta all’uovo maken op ons blog: ‘Pastadeeg maken doe je zo

Pasta all’uovo kopen

Er zijn ontzettend veel soorten pasta all’uovo. Neem een kijkje in onze pastashop en zoek je favoriete pasta uit. Bestel hem online, laat hem thuis bezorgen en geniet van deze heerlijke pastasoort!