Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Maak kennis met de pasta van Carassai

De pasta van Carassai staat in heel Italië bekend om zijn hoge kwaliteit. Carassai heeft een uitgebreid assortiment van verschillende soorten. Pasta met eieren vormt de basis van het assortiment. De eieren maken de pasta voedzaam en rijk van smaak. Carassai heeft een mooi assortiment met de meest gebruikte lange pasta soorten uit Italië. Van hele fijne maccheroncini of linguine tot aan brede pappardelle. De pasta van Carassai is een kwaliteitspasta die geschikt is voor al je lekkerste pasta recepten. Makkelijk in gebruik, snel te bereiden en heerlijk om te eten.

Hoe wordt de pasta van Carassai gemaakt?

De pasta van Carassai wordt door Leonardo Carassai en zijn familie gemaakt in Campofilone in Italië. Bij de authentieke pasta soorten van Carassai spelen eieren een belangrijke rol. De pastamakers van Carassai blijven trouw aan een eeuwenoude pasta traditie doordat ze eieren door het deeg kneden. De productie van de pasta begint natuurlijk bij de durum tarwe. De durum tarwe die gebruikt zijn voor de pasta worden door de familie zelf verbouwd en geoogst. In de pasta keuken wordt het meel gemengd met eieren en bronwater. Nadat deze drie ingrediënten tot één geheel gekneed zijn wordt het pastadeeg door een bronzen mal heen geperst. Het gebruik van een bronzen mal heeft meerdere voordelen. De pasta krijgt een ruwe structuur waardoor hij makkelijk kookt. Daarnaast blijft de pastasaus goed aan de pasta kleven. Nadat de pasta door de bronzen pers heen is gedrukt wordt het direct te drogen gehangen. Het drogen van de pasta duurt tussen de 24 en 36 uren. Wanneer de pasta droog is geworden wordt deze met de hand verpakt. De pasta van Carassai is van de hoogste kwaliteit die volgens een eeuwenoude traditie geproduceerd wordt!

De verschillende pasta soorten van Carassai

Het pasta assortiment van Carassai bestaat uit de meest gebruikte pasta soorten van Italië. De pasta soorten van Carassai gaan van hele fijne maccheroncini tot aan de brede pappardelle. In Italië heeft bijna elke pasta soort zijn eigen gerecht of pastasaus. Een groot gedeelte van de pasta soorten van Carassai kunnen natuurlijk gebruikt worden voor al je favorieten pasta recepten. De fijne pasta soorten zoals maccheroncini en de pasta alla chitarra zijn voornamelijk geschikt voor de lichte pastasauzen. De fijnere pasta soorten van Carassai worden ook vaak voor soepen of voor Italiaanse minestrone gebruikt. De pasta soorten zoals linguine, fettuccine, tagliatelle of pappardelle worden voornamelijk voor de dikkere pastasauzen gebruikt. Denk hierbij aan de welbekende pasta carbonara, pasta all’arrabbiata of pasta bolognese. Naast de ‘’normale’’ pasta soorten maakt Carassai ook een aantal bijzondere pasta’s. Ben jij een fan van pastagerechten waar vis een belangrijk ingrediënt is? Probeer dan ook zeker eens de pasta alla chitarra met citroen. Tijdens de productie van de pasta alla chitarra wordt een vleugje natuurlijk citroensap door het pastadeeg gekneed. Hierdoor heeft de pasta een vleugje citroen wat een goede combinatie is met de meeste soorten vis. Het assortiment van Carassai bestaat uit een mooi aantal lange pasta soorten die geschikt zijn voor de meeste pasta gerechten!

Biologische pasta van Carrasai

Naast het uitgebreide pasta assortiment van Carassai hebben we ook een biologisch pasta assortiment in onze pastashop. Alle biologische pasta soorten uit het assortiment van Carassai zijn door de Europese unie als biologisch gecertificeerd. Naast biologische fettuccine en pasta alla chitarra kun je ook kiezen voor volkoren biologische pasta alla chitarra, biologische fettuccine met paddestoelen en biologische pasta alla chitarra met citroen. Om biologische pasta te mogen produceren moet je aan strenge eisen voldoen en gecertificeerd worden door de Europese unie. Om de biologische certificering te krijgen moet je als pasta producent aan het volgende voldoen:

  • Het product moet voor minimaal 95% uit biologische grondstoffen bestaan.
  • Het moet duidelijk zijn waar de biologische ingrediënten precies vandaan komen.
  • Tijdens de gehele productie keten van de pasta zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.
  • Er is geen gebruik gemaakt van kunstmest.

Kort gezegd: De biologische pasta van Carassai is gezond en gemaakt van de beste biologische grondstoffen.

In onze pastashop vindt je alle pasta soorten van Carassai.