Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €29,-
gratis verzending, anders €3,-

Is volkoren pasta vegan?

Het grootste gedeelte van pasta is vegan. Maar is volkoren pasta daarom ook meteen veganistisch? In dit blog vertellen we je of volkoren pasta vegan is en wanneer het in een veganistisch dieet past.

Is volkoren pasta vegan?

Is volkoren pasta vegan?

Volkoren pasta is in nagenoeg alle gevallen vegan. Omdat volkoren pasta van durum tarwe en water gemaakt wordt, zijn er geen dierlijke bestanddelen terug te vinden in volkoren pasta. Daarom is volkoren pasta vegan en past het in een veganistisch dieet. Bekijk voor de zekerheid het etiket om te controleren of er geen eieren door de volkoren pasta heen zitten. 

Simpel gezegd kun je dus stellen dat volkoren pasta in bij alle gevallen vegan is. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen waardoor volkoren pasta in sommige gevallen niet meer veganistisch kan zijn. Daarom hebben we een onderzoekje gedaan en kunnen we je er alles over vertellen.

Wat is veganisme eigenijk?

Het is handig om even duidelijk te krijgen wat een veganistisch dieet is en wat er vooral niet in past. Een veganistisch dieet sluit alle dierlijke producten uit. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de ingrediënten op de verpakking van pasta.

Soms wordt er namelijk gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals eieren. Eieren zijn vanzelfsprekend een dierlijk product en dit past dus niet in een veganistisch dieet. Een van de belangrijkste vragen die we willen beantwoorden is dus: wat voor ingrediënten zitten er in volkoren pasta en pasta dit in een veganistisch dieet?

Nu we duidelijk omschreven hebben wat een veganistisch dieet inhoud, nemen we je mee en vertellen we je wat voor ingrediënten er in volkoren pasta zitten.

Zijn de ingrediënten van volkoren pasta vegan?

In veruit de meeste gevallen zijn de ingrediënten van volkoren pasta vegan. Volkoren pasta wordt gemaakt van durum tarwe en water. Hier is niks dierlijk aan dus past volkoren pasta prima in een veganistisch dieet.

Het grote probleem met pasta en veganisme,  zit hem in pasta met eieren. Doordat er in sommige gevallen eieren aan het pasta deeg worden toegevoeg is de pasta niet meer geschikt voor een veganistisch dieet.

Maar laten we je even duidelijk maken dat wij, met al onze jaren ervaring in de pasta sector en de honderden soorten pasta die wij hebben zien langskomen, nog nooit een volkoren pasta zijn tegengekomen waar eieren door het deeg heen zijn gekneed. Daarom durven we te stellen dan 99% van alle volkoren pasta soorten vegan zijn. De ingrediënten waar de volkoren pasta van gemaakt wordt bevatten dus geen dierlijke bestanddelen zoals eieren.

Wees wel op je hoeden want ook wij hebben niet elke volkoren pasta kunnen testen en bekijken. Het is daarom handig om altijd even op de achterkant van de verpakking te kijken of er echt geen eieren gebruikt zijn. Staat er geen eieren tussen de ingrediënten van de volkoren pasta zit? Dan is het veilig om de volkoren pasta in je veganistische dieet te gebruiken.

Zit er ei in volkoren pasta?

In 99% van de gevallen zitten er geen eieren in volkoren pasta. Wij zijn namelijk nog nooit een volkoren pasta tegengekomen waar ei in verwerkt zit. Dat betekend natuurlijk niet meteen dat elke volkoren pasta ter wereld vegan is.

Volkoren pasta wordt gemaakt van durum tarwe en water. Daarom kunnen we een kort en bondig antwoordt geven op de vraag of er eieren in volkoren pasta zitten. Het antwoord is: nee!

Omdat er dus geen ei in volkoren pasta zit kun je de pasta zonder zorgen in je veganistische dieet gebruiken.

Vegan volkoren pasta kopen

Het kan best nog wel een uitdaging zijn om goede volkoren pasta te vinden. Je vindt namelijk maar een beperkt assortiment aan volkoren pasta’s in je lokale supermarkt. Daarom hebben wij ons best voor je gedaan en hebben een mooi assortiment met Italiaanse volkoren pasta’s samengesteld.

Al onze volkoren pasta’s zijn vegan dus daar hoef je je niet druk om te maken. Neem een kijkje in onze pastashop en koop je volkoren pasta zonder zorgen.

Is normale pasta vegan?

Nu we het over volkoren pasta en veganisme gehad hebben, is de vraag of normale pasta vegan is misschien wel bij je naar boven gekomen. Bij normale pasta is die vraag net iets moeilijker te beantwoorden dan bij volkoren pasta. Er zijn namelijk veel meer soorten ‘normale’ pasta dan soorten volkoren pasta.

Daarom hebben we een blog over normale pasta en veganisme geschreven. Als je hier meer over wilt weten, neem dan een kijkje op ons blog: ‘Is pasta vegan?