Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Bechamelsaus (voor in lasagna)

Stap voor stap bereiden

Zelf bechamelsaus maken is echt super makkelijk! Deze Italiaanse basissaus heb je binnen een paar minuten klaar om toe te voegen aan je favoriete recept.

  1. Pak een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Voeg hier de boter aan toe en laat dit smelten.

  2. Als de boter is gesmolten voeg je de bloem toe, roer dit goed door elkaar tot een glad geheel.

  3. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe, blijf ondertussen goed door de pan roeren.

  4. Laat de saus op laag vuur dikker worden en voeg de nootmuskaat, peper en zout toe.

  5. De bechamelsaus is dan klaar om te gebruiken in je favoriete gerecht! Buon appetito.

De beste pasta voor dit bechamelsaus

Bechamelsaus staat voor bekend als saus voor in de lasagna. In dit gerecht wordt het gecombineerd met een andere Italiaanse klassieker, bolognese saus. Wij adviseren om bechamelsaus te combineren met lasagna, om je gerecht nog romiger te maken! Wij importeren uitsluitend lasagnabladen van de beste kwaliteit, gemaakt met Italiaanse durum tarwe. In ons assortiment vind je daarnaast lasagnabladen met ei of spinazie. Genoeg keuze dus!

Lasagna van Riscossa

Lasagna bladen kopen

Gebruik deze heerlijke bechamelsaus in combinatie met Italiaanse lasagna bladen en maak je gerecht nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Lasagna bladen

De beste wijn voor dit pastagerecht

Je kan ervoor kiezen om een scheutje witte wijn toe te voegen tijdens het maken van de bechamelsaus. Dit is lekker als je de saus bijvoorbeeld over de broccoli wil gebruiken. Kies je voor lasagne? Maak dan de variant zonder wijn. Het is veel lekkerder om er dan wijntje bij te drinken. Wij adviseren om een rode, droge wijn te kiezen. Natuurlijk raden we aan om een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Alle keukentools

Om deze saus te maken heb je niet veel keukentools nodig. Toch is het handig om bepaalde keukentools in huis te hebben. Omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Steelpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoeft natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede steelpan. Klik op de link en zoek een mooie steelpan uit.

Pollepel

Het belangrijkste om deze saus te maken is het roeren in de pan. Dit doe je met een goede, houten pollepel. Mocht je er nog geen in huis hebben, neem dan een kijkje op de link hieronder en zoek een mooie pollepel uit.

Dit heb je nodig:
  1. 50 gram roomboter

  2. 50 gram bloem

  3. 500 ml melk

  4. 4 gram nootmuskaat

  5. Zout en peper