Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Italiaanse lasagna

Stap voor stap bereiden

Lasagna, de ultieme comfort-food! Een lekker bordje met warme lasagna. Een heerlijk gerecht dat wij elke dag wel kunnen eten. Lees hier hoe je deze Italiaanse klassieker zelf maakt.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden bij een heteluchtoven.

  2. Maak de twee sausjes (je ziet hoe je dit doet door op de link in de ingrediëntenlijst te klikken).

  3. Pak een ovenschaal en hier een schepje bolognese saus en een schepje bechamelsaus in.

  4. Leg hier de ongekookte lasagne vellen op en herhaal het proces. Voeg ook wat geraspte Parmezaanse kaas toe.

  5. Doe dit laagje voor laagje totdat bij de bovenkant van de ovenschaal komt.

  6. Verdeel de overgebleven parmezaanse kaas samen met mozzarella over de laatste laag van de lasagne.

  7. Bak het in de oven voor 20 minuten. Zet de laatste 5 minuten de oven op grill strand voor een knapperig laagje boven op. Voeg als laatste wat blaadjes basilicum toe.

  8. Nu de lasagne klaar is kun je het gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

  9. Serveer de Italiaanse lasagna en geniet van dit heerlijke pastagerecht. Buon appetito!

De beste pasta voor dit pastagerecht

De beste pasta voor lasagna zijn natuurlijk lasagne vellen. Maar wat voor lasagna vellen kies je? Als je een echte Italiaanse lasagna wil maken raden wij aan om altijd te kiezen voor lasagna van hoge kwaliteit. Zoals de lasagna vellen van Riscossa, die gemaakt zijn van Italiaanse durum tarwe en water. Je gaat het verschil echt proeven.

Lasagna van Riscossa

Lasagna vellen kopen

Probeer de lasagna zelf en maak het pastagerecht nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Lasagna vellen

Wijnadvies voor Italiaanse lasagna

Nu je dit heerlijke gerecht hebt gemaakt wil je het natuurlijk eten met een lekker wijntje. Maar welke wijn kies je uit? Wij helpen je om een bijpassende wijn uit te zoeken. Voor dit gerecht kiezen we een rode, droge wijn uit. Dit past goed bij de tomaten die in het gerecht zitten. We raden natuurlijk aan om voor een Italiaanse wijn te gaan!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Alle keukentools

Om deze Italiaanse lasagna te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit recept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben alle ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link hieronder en zoek een mooie wokpan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Ovenschaal

Lasagna maak je natuurlijk in een ovenschaal. Het is belangrijk om een ovenschaal van goede kwaliteit te gebruiken. Deze zijn fijn in gebruik en zorgen ervoor dat de bladen goed gaar worden. Een goede ovenschaal hoeft niet duur te zijn. Zoek er eentje uit via de link hieronder.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om alles fijn te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor de pasta alla norma gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Lasagna vellen van Riscossa 

  2. Bolognese saus

  3. Bechamelsaus

  4. 250 gram mozzarella

  5. 200 gram Parmezaanse kaas