Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Italiaanse gehaktballetjes voor in de pastasaus

Stap voor stap bereiden

Italiaanse gehaktballetjes, lekker om los te eten of om te combineren met een heerlijke pastasaus! Wil je weten hoe je gehaktballetjes maakt op de Italiaanse manier? Lees dan snel verder.

  1. Laat het de sneeën brood weken in de melk zodat de boterhammen zacht worden.

  2. Meng dit met het gehakt, de parmezaanse kaas, het uit en de kruiden.

  3. Laat dit mengsel een uur in de koelkast rusten.

  4. Maak er dan balletjes van in de gewenste grootte.

  5. Pan een middelgrote pan en voeg hier ongeveer twee eetlepels olijfolie aan toe. Zet de pan om middelhoog tot hoog vuur. Wacht tot de olie warm is geworden.

  6. Dan kan je de gehaktballetjes aan de olie toevoegen. Laat de gehaktballetjes dichtschroeien in de pan.

  7. Zet het vuur van de pan lager en voeg 50ml water toe. Zet een deksel op de pan en laat de gehaktballetjes garen.

  8. De gehaktballetjes zijn nu klaar. Eet ze los of combineer het met een heerlijke pasta! Buon appetito.

Wijn advies voor Italiaanse gehaktballetjes

Bij een heerlijk gerecht met Italiaanse gehaktballetjes wil je natuurlijk een bijpassend wijntje drinken. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de juist wijn. Ons advies is om het te combineren met rode wijn. Een rode, droge wijn, om precies te zijn. Natuurlijk raden wij aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor deze tomaten passata. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Alle keukentools

Om deze Italiaanse gehaktballetjes te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de balletjes genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Ook bij het maken van bijvoorbeeld deze gehaktballetjes. Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De gehaktballetjes dienen natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. 500 gram rundergehakt

  2. 1 ei

  3. 50 gram Parmezaanse kaas

  4. 2.5 boterhammen

  5. 100ml melk

  6. 50ml water

  7. 5 gram paprika poeder

  8. Zout en peper