Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta pesto

Pasta Pesto

Stap voor stap bereiden

Pasta pesto is één van onze favoriete pasta recepten. Pasta met pesto maken is makkelijk en snel gedaan. Voor onze pasta pesto gebruiken we heerlijke penne van Rustichella d’Abruzzo. Binnen 20 min heb je een heerlijk bord pasta pesto op tafel staan!

 1. Bij pasta pesto is het belangrijkste ingrediënt natuurlijk de zelfgemaakte pesto! Pesto maken is makkelijk en heel snel gedaan. Zo kun je zelf de lekkerste pesto maken.

 2. Voor onze pasta pesto gebruiken we penne omdat de zelfgemaakte pesto in de korte buisjes gaat zitten. Wat de pasta pesto natuurlijk alleen maar lekkerder maakt!

 3. Om de pasta pesto te maken moet je de penne eerst in water koken. Pak een grote pan en vul hem met warm water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook.

 4. Zodra het water kookt kun je er een beetje zout aan toevoegen om de pasta pesto een betere smaak te geven. Met een pastapan kook je de spaghetti nog makkelijker. Nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen.

 5. Doe de penne in het water en kook ze voor ongeveer 9 – 11 min totdat ze gaar zijn. Houd de pennen goed in beweging tijdens het koken zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

 6. Zet in de tussentijd een wokpan op laag vuur en doe de zelfgemaakte pesto in de wokpan. Laat de pesto rustig warm worden.

 7. Zodra de penne gaar zijn kun je ze afgieten. Bewaar het pastawater want dit kun je later gebruiken om de pasta wat vochtiger te maken. Voeg de penne bij de pesto en meng het goed door elkaar heen.

 8. Schep de pasta pesto op warme borden en doe er wat geraspte parmezaanse kaas overheen. Garneer de pasta eventueel met een basilicum blaadje

 9. Wil je de heerlijke pesto vooraf maken? Deze zelfgemaakte pesto kun je namelijk heel makkelijk in de koelkast bewaren. De pesto is in de koelkast 4 weken houdbaar. Zo kun je zelf pesto maken. De beste pasta voor je favoriete pasta recept vindt je in onze pastashop.

  Buon appetito!

Dit heb je nodig:
 1. Zelfgemaakte pesto

 2. 500 gram penne

 3. Parmezaanse kaas