Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta salade van paprika en rucola

Pasta salade van paprika en rucola

Stap voor stap bereiden

Een gezonde pasta salade van paprika en rucola is het go-to pasta recept voor een warme zomerdag. Super simpel en heerlijk verfrissend. Deze pasta salade is gemaakt met paprika, rucola, ui en wat citroenrasp. De pasta die we gebruiken voor deze zomerse pasta salade zijn de fusilli van Columbro.

  1. Pak een snijplank en snij de twee teentjes knoflook in tweeën. Snij de kop van de paprika af en maak er 8 mooie repen van. Als laatste snij je de ui in 8 mooie partjes en het snijwerk is alweer gedaan!

  2. Pak een ruime wokpan en doe er wat biologische olijfolie in. Zet de wokpan op halfhoog vuur en doe alle voorgesneden groeten in de pan.

  3. Pak vervolgens de snijplank er nog even bij en snij het pepertje zo fijn mogelijk. Doe ook het pepertje bij de rest in de wokpan.

  4. Fruit de groente voor een aantal minuten en voeg wat peper en zout toe.

  5. Voeg vervolgens de rucola toe roer alles goed door.

  6. Pak de kaasrasp en de citroen en rasp een beetje van de schil boven de pan. De citroen zorgt voor een heerlijke frisse smaak en geeft deze pasta salade een zomerse nasmaak.

  7. Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook. Maak eventueel gebruik van een waterkoker om tijd te besparen. Zodra het water kookt kun je wat zout toevoegen om de fusilli extra smaak te geven.

  8. Doe de fusilli in het water en kook ze voor ongeveer 11 minuten. Wij maken altijd gebruik van een pastapan. Met een pastapan kook je de fusilli namelijk nog makkelijker. Heb je thuis nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen. Wil je meer weten over het koken van pasta? In ons blog ”pasta koken doe je zo” lees je alles over het koken. Pasta koken zoals ze dat in Italië doen!

  9. Zodra de fusilli gaar zijn kun je ze afgieten. Pak een lepel een doe de fusilli in de wokpan bij de groenten. Roer alles goed door elkaar zodat de pasta de smaak van de groenten goed in zich op kan nemen. Breng het geheel eventueel op smaak met wat extra zout en peper.

  10. Schep de heerlijke pasta salade op warme borden en doe er eventueel wat geraspte parmezaanse kaas overheen. Je kunt deze pasta salade ook prima laten afkoelen en koud eten. Lekker als lunch bijvoorbeeld!

  11. De pasta salade kun je natuurlijk ook met penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!

    Buon appetito!

Dit heb je nodig:
  1. 500 gram fusilli van Columbro

  2. Biologische olijfolie

  3. Rode en groene paprika

  4. Ui

  5. Biologische citroen

  6. Rucola

  7. Pepertje

  8. Knoflook

  9. Peper en zout