Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Tomaat en basilicum pastasaus (basis recept)

Stap voor stap bereiden

De basis van veel pastagerechten! Met een lekkere tomaat en basilicum pastasaus kan het niet mis gaan. Lees hier hoe je zelf makkelijk een verse tomatensaus maakt.

  1. Snipper de ui in kleine stukjes en plet de knoflookteen met het velletje er nog omheen.

  2. Pak een steelpan en zet deze op middelhoog vuur, voeg er dan ongeveer twee eetlepels olijfolie aan toe.

  3. Als de olijfolie warm is geworden voeg je de ui en knoflook toe aan de pan. Bak dit totdat je de ui en knoflook goed begint te ruiken.

  4. Zet dan het vuur wat lager en voeg de basilicum blaadjes aan de pan toe. Laat dit geheel ongeveer 5 minuutjes pruttelen op laag vuur.

  5. Voeg de tomatenpulp of gezeefde tomaten toe. Roer goed door totdat het geheel gaat koken.

  6. Laat het dan nog 15 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken goed in de saus trekken.

  7. Je saus is nu klaar om te gebruiken in jouw favoriete pastagerecht! Buon appetito.

De beste pastasoort voor tomaat en basilicum pastasaus

Een basis tomatensaus komt voor in de meeste Italiaanse pastagerechten. Het is daarom belangrijk dat je goed de tijd neemt om een lekkere tomaat en basilicum pastasaus te maken. Wanneer het klaar is kun je het verwerken in talloze recepten. Afhankelijk van het recept kies je de pasta soort uit, maar voor deze basis tomaat basilicum pastasaus geldt dat je het kunt combineren met alle pasta soorten! Het is heerlijk bij zowel korte en lange pastasoorten, kortom: genoeg keuze.

Doe inspiratie op in onze pastashop met meer dan 150 soorten pasta!

Tomaten passata van Rustichella

Tomaten passata kopen

Geen tijd om deze basis tomaat en basilicum pastasaus te maken en toch willen genieten van verse passata? Kies dan voor onze Italiaanse passata van Rustichella d’Abruzzo.

Italiaanse tomaten passata

Wijn advies voor tomaten passata

Bij een heerlijk gerecht met tomatensaus wil je natuurlijk een bijpassend wijntje drinken. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de juist wijn. Tomaten gaan erg goed samen met rode wijn, vandaar dat we dit adviseren bij deze tomaat en basilicum pastasaus. Een rode, droge wijn, om precies te zijn. Natuurlijk raden wij aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor deze tomaten passata. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Alle keukentools

Om deze tomaat en basilicum pastasaus te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Steelpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoeft natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede steelpan. Klik op de link en zoek een mooie steelpan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om alles op fijn te snijden te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. Het gerecht dat je gemaakt hebt met deze basis tomaat en basilicum pastasaus dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. 1 flesje passata of gezeefde tomaten

  2. Een halve ui

  3. 1 knoflookteen

  4. 2 tot 3 basilicum blaadjes

  5. Olijfolie