Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Tomatensaus maken

Tomatensaus

Stap voor stap bereiden

Tomatensaus maken is super simpel! Met een paar goede ingrediënten maak je zelf binnen no-time een goede Italiaanse tomatensaus. Dit recept is de basis van de meeste tomatensauzen en rode pasta’s. Voor het beste resultaat gebruiken we de biologische tomaten passata van Rustichella d’Abruzzo.

  1. Om deze heerlijke tomatensaus te maken heb je een grote pan nodig. Ze de pan op het vuur en voeg ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe.

  2. Snij de teentjes knoflook en de rode peper in kleine stukjes. Doe de knoflook en peper in de pan. Verhit de olie, de knoflook en peper voor ongeveer 2 minuten.

  3. Snij in de tussentijd het bosje basilicum in kleine stukjes.

  4. Doe de tomaten passata en de fijngesneden basilicum in de pan. Vul de glazen fels van de tomaten passata met water en voeg het water toe aan de tomatensaus. Breng de tomatensaus aan de kook. Breng de tomatensaus op smaak met een beetje peper en zout.

  5. Zodra de tomatensaus begint te pruttelen verlaag je de hitte naar de laagste stand. Laat de tomatensaus ongeveer 30 minuten pruttelen tot het een dikke en stevige tomatensaus is geworden.

  6. Je kunt de tomatensaus gelijk gebruiken voor bijvoorbeeld onze pasta, tomaat basilicum. Wil je de tomatensaus liever bewaren? Verdeel hem in porties en stop het is de vriezer. In de vriezer blijft de tomatensaus ongeveer 6 maanden houdbaar. De beste pasta voor je favoriete pasta recepten vindt je in onze pastashop.

    Buon appetito!

Dit heb je nodig:
  1. 2 x 700 gram tomaten passata

  2. 3 teentjes knoflook

  3. Een bosje basilicum

  4. Een rode peper (optioneel)

  5. 4 eetlepels olijfolie