Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pastapan van de Lidl

De Lidl is een supermarkt die iedereen wel kent. Je vindt de winkels van de Lidl door heel Europa, en dat is niet voor niets! Naast de alledaagse boodschappen bieden ze ook allerlei huishoudartikelen aan. Van tosti-ijzers tot cocktailglazen, van eierkokers tot.. pastapannen!

De pastapan van de Lidl konden wij natuurlijk niet zomaar laten liggen. We waren heel benieuwd naar de pan en moesten hem uitproberen. Onze mening over deze pastapan geven we je in deze review. Zo weet jij of het de moeite waard is om aan te schaffen.

Uiterlijke kenmerken van de pastapan

De pastapan ziet er uit als een normale pan. De pan is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij hebben de rode kleur uitgekozen. Maar naast de rode kleur is de pastapan van de Lidl ook verkrijgbaar in het blauw en geel. Allemaal vrolijke kleurtjes dus. De pastapan bestaat uit twee delen: een onderkant en een deksel.

Deze pastapan is 22 cm en heeft een geïntegreerde vergiet. Dit uit zich als een deksel met gaatjes erin. Dit is niet alleen handig voor het afgieten van het pasta water, maar ziet er ook erg leuk uit.

De pastapan ziet er een beetje uit als een stoofpan. Het heeft een robuuste uitstraling. De handvaten van de pan zijn van hout wat een leuk effect geeft. Dit zorgt er daarnaast voor dat de handvaten niet erg warm worden.

Over het algemeen vinden wij deze pastapan van de Lidl een vrolijke pan die leuk in je keukenkastje staat. De pan is niet mega groot, waardoor je hem makkelijk kunt opbergen en gebruiken. 

Pastapan van de Lidl

Gebruik van de pastapan

Door de houten handvaten is de pastapan fijn in de omgang. Je kunt hem makkelijk van het vuur pakken zonder pannendoeken te gebruiken. De binnenkant van de pan is donkergrijs, door het anti aanbak laagje. Ook dit is een groot voordeel: er blijft geen pasta aan de onderkant van de pastapan plakken.

Het deskel kun je via een kliksysteem aan de onderkant van de pan vastmaken. Hierdoor zit de deksel stevig op de pan. Dit zorgt ervoor dat de deksel er niet af kan vallen tijdens het afgieten. Volgens ons is dit een groot voordeel omdat het bijdraagt aan de veiligheid tijdens het koken.

Zoals eerder genoemd is dit geen hele grote pan. Onze schatting is dat je hier eten in kunt koken voor maximaal 3 tot 4 personen. Heb je een groot gezin of kook je voor veel personen? Kies dan een grotere pastapan uit. Deze pan is dan hoogstwaarschijnlijk te klein om voor iedereen te koken. 

Pastapan van de Lidl

Pluspunten

Wij hebben de pastapan getest en gebruikt. Als pastaliefhebbers konden wij natuurlijk niet wachten om de pan uit te proberen en een heerlijk bordje pasta te koken. Hieronder lees je de grootste pluspunten die wij hebben ondervonden.

Uiterlijk van de pan

Bij koken gaat het natuurlijk om de smaak, maar het oog wil ook wat! En dat krijg je met deze pastapan. De pan ziet er namelijk erg leuk uit. Hij valt lekker op tussen de andere (in onze ogen saaie) pannen. Daarnaast is de pan verkrijgbaar in rood, geel en blauw, voor iedereen een leuke kleur dus. De houten details zijn erg leuk en geven een huiselijk gevoel. Een echt pronkstuk in je keukenkastje dus!

Omvang van de pan

De pan is licht. Hierdoor kan je hem makkelijk optillen, wegzetten en gebruiken. Dit ervaren we als een groot voordeel omdat je er makkelijk mee kan bewegen in de keuken. Daarnaast is de pan maar 22 cm, waardoor het niet veel plek in beslag neemt. Wij omschrijven de pan als klein maar fijn!

Afgiet systeem

Wat de pan onderscheidt van andere pannen is natuurlijk het afgiet systeem. Door de gaatjes op de deksel kan je het pastawater makkelijk uit de pan gieten, super handig! Je hoeft niet bang te zijn dat de deksel eraf valt. Daarvoor heeft de pan een handig kliksysteem. Voor ons is dit misschien wel het grootste voordeel. Het waarborgt namelijk de veiligheid tijdens het koken. Je kan het ook gebruiken voor het koken van bijvoorbeeld aardappelen of andere voedingswaren.

Prijs/ kwaliteit

Zoals we van de Lidl gewend zijn is deze pan niet duur. Je scoort deze pan namelijk al vanaf 17.99, een koopje in onze ogen! Met de pastapan kan je namelijk erg lang doen omdat de kwaliteit zo goed is. Verwacht geen pan zoals je gewend bent zoals van grotere pannenmerken, maar gewoon een goede, fijne pan! Zoals eerder genoemd is de pan multifunctioneel en kan je het voor allerlei voedingswaren gebruiken. Voor deze prijs is deze pan zeker een aanrader.

Makkelijk aan te schaffen

Via de Lidl kan je makkelijk de pan aanschaffen. Voor het bezorgen van de pan staan 2 lever dagen. Dit gebeurt via DHL, je kan het thuis laten bezorgen of bij een DHL-punt afhalen. Je bestelt het makkelijk online via de site van de Lidl. Super handig!

Minpunten

Hoe goed een product ook is, het heeft altijd minpunten. Dit geldt ook voor deze pastapan. Maar we moeten eerlijk toegeven, dat het best lastig was om de minpunten te ontdekken. We nemen ze met je door.

Omvang van de pan

Hierboven hebben we het nog benoemd als een pluspunt, maar het kan ook een minpunt zijn. De fijne, kleine pan is namelijk niet geschikt voor een groot gezelschap. Dus mocht je een groot gezin hebben of veel eters over de vloer krijgen, dan is deze pan misschien niet zo geschikt. Zoek in dat geval een grotere versie van een pastaspan uit.

Deksel

Ook dit punt werd eerder omschreven als een voordeel, en zo zien we het nog steeds. Maar elk voordeel heeft een nadeel. Het kliksysteem van deze pan is namelijk  erg goed. Zo goed zelfs dat het soms voorkomt dat je de deksel erg lastig van de pan af kan krijgen. Na het koken van de pasta kan je dit als nadeel ervaren omdat het op je het op deze manier lastig kan afwassen. Maar aangezien het bijdraagt aan de veiligheid, hebben wij het er voor over!

Pastapan van de Lidl

Wel of niet kopen

Voor ons is dit een inkoppertje: wel kopen! De pastapan van de Lidl heeft bijna alleen maar voordelen en is te verkrijgen voor een mooi prijsje. Mocht je niet voor erg veel mensen koken en nog geen pastapan in huis hebben? Overweeg het dan zeker om deze pastapan aan te schaffen.

Een pastapan is iets wat elke pastaliefhebber in zijn keukenkastje moet hebben staan. Wil je meer weten over pastapannen en het gebruik hiervan? Lees er meer over in ons blog ‘Zo werkt en gebruik je een pastapan‘.

Andere pasta pannen

Naast deze mooi pastapan zijn er tegenwoordig allerlei pastapannen op de markt. Wij als pastaliefhebbers zijn hier natuurlijk heel erg blij mee! Het betekent dat er steeds meer keuze is en dat pasta koken steeds makkelijker wordt. Zo vind je bij bol.com een breed aanbod aan verschillende pastapannen. Zoek er eentje uit die bij je past en ontdek hoe fijn een pastapan is!