Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Zo werkt en gebruik je een pastapan

Met een pastapan kook je pasta een stuk makkelijker dan met een normale pan. Maar je moet eerst even goed begrijpen hoe een pastapan werkt. Daarom vertellen we je precies hoe je een pastapan het beste kunt gebruiken.

Zo werkt en gebruik je een pastapan

Hoe gebruik je een pastapan?

Een pastapan bestaat uit twee delen, de pan en de inzet. De inzet is een soort van vergiet waar je de pasta mee kunt afgieten. Zodra de pasta gaar is til je de inzet uit de pan, laat je het water terug de pan in stromen en de pasta is klaar om bij de saus te doen. Voor de rest werkt de pastapan hetzelfde als een normale pan.

Kort en bondig is de werking van een pastapan bijna hetzelfde als een normale pan. Maar er zijn een aantal dingen die een pastapan handig én veiliger maken dan een normale pan. Daar gaan we hieronder dieper op in.

Wat is een pastapan?

Een pastapan gebruiken heeft een aantal voordelen. Je bent er sneller mee en het afgieten wordt een stuk veiliger. Je moet de pan dan natuurlijk wel gebruiken zoals het bedoeld is. Een pastapan wordt voornamelijk gebruikt voor het koken van pasta. Klinkt logisch, maar veel andere dingen kun je er verder niet mee koken.

Een pastapan bestaat uit twee delen, de pan en de inzet. De inzet is een soort van vergiet dat tijdens het koken in de pan zit. Zodra de pasta gaar is hoef je simpelweg alleen de inzet op te tillen, dan stroomt het water er aan de onderkant uit.

Koken met een pastapan doe je zo

Als je eenmaal een mooie pastapan hebt aangeschaft kun er eindeloos mee koken. Het is in onze ogen echt de investering waard omdat het koken van pasta een stuk makkelijker wordt. Niet alleen makkelijker, maar ook veiliger!

Pasta koken met een pastapan doe je in de volgende stappen:

Stap #1

Vul de pastapan voor 75% met water. Het liefst warm water want hierdoor duurt het minder lang voordat het water kookt.

Stap #2

Breng het water aan de kook en voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.

Stap #3

Voeg de pasta aan het kokende water toe en kook de pasta gaar. (al dente)

Stap #4

Zodra de pasta gaar is kun je deze gaan afgieten. Op dit punt ga je het grootste verschil merken tussen een gewone pan en een pastapan. Het grote voordeel van een pastapan zit hem in de snelheid van het afgieten. Til de inzet omhoog en laat het water langzaam aan de onderkant van de inzet weglopen. Doe dit natuurlijk wel boven de pan zodat al het kokende water terug in de pan valt.

Stap #5

Nadat al het water uit de inzet is weggelopen kun je de pasta direct in de pan met saus doen. Klaar!

Een pastapan is veiliger dan een normale

Een pastapan is in onze ogen veiliger dan een normale pan. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat je niet rond hoeft te lopen met een pan met kokende water als je de pasta wilt gaan afgieten. Je kunt de pan namelijk gewoon op het gas laten staan en de inzet naar boven halen. Een stuk veiliger als je het ons vraagt!

Verschillende warmtebronnen

Een pastapan kan net als de meeste pannen gebruikt worden op de meeste warmtebronnen. Het is namelijk gewoon een pan van rvs. Niet meer niet minder. Maar kijk voordat je een pastapan aanschaft altijd of de pan daadwerkelijk op de warmtebron gebruikt kan worden die jij gebruikt.

Het zou namelijk er zonde zijn als je een mooie pastapan aanschaft die niet goed werkt!

 

Onze top 3 beste pastapannen

Nu je weet hoe een pastapan werkt en hoe je hem kunt gebruiken, heb je misschien de gedachte gehad om een pastapan aan te gaan schaffen. Geloof ons maar, hij is echt elke euro waard!

Maar omdat de juiste pastapan uitkiezen nog best ingewikkeld kan zijn hebben we een blog geschreven met alles wat je over een pastapan moet weten. Ook hebben we onze 3 beste pastapannen in het blog verwerkt en met elkaar vergeleken. Misschien maakt ons eerlijke advies de keuze een stukje makkelijker. Neem daarom even een kijkje bij onze 3 favoriete pastapannen!