Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Maak kennis met de olijfolie van ”Il Circolo”

Je hebt olijfolie en je hebt olijfolie. Olijfolie zoals hij bedoeld is. Ook wel het vloeibare goud genoemd. De olijfolie van Il Circolo is een olijfolie die zeker in deze categorie thuis hoort. In dit blog vertellen we je alles over deze kwalitatieve olijfolie die je zeker zal verassen.

Olijfolie van il circolo

De olijfolie van Il Circolo

De olijfolie van Il Circolo is afkomstig uit Sicilië. Aan de zuidelijke kant van de heuvels van  ”Monte Iblei” ligt een mooie olijfgaard, op een paar honderd meter boven de zeespiegel. Met aan de ene kant de eeuwenoude stad Noto, en aan andere kant het meest zuidelijke stukje van Sicilië. De mineraalrijke leistenen heuvels maken het tot een ideale plek om de beste olijven te cultiveren.

Olijfolie afkomstig van één olijfgaard

De olijfolie van Il Circolo wordt op een kleinschalige en traditionele Italiaanse manier gecultiveerd en geproduceerd. Simpel gezegd: elke olijf die wordt gebruikt voor deze olijfolie, is afkomstig van één olijfgaard. Het oogsten van de olijven wordt nog steeds met de hand gedaan. Zodra de olijven geoogst zijn, worden ze dezelfde dag nog verwerkt tot de smaakvolle olijfolie.

De olijfsoort Tonda Iblea

Er zijn veel verschillende soorten olijven. De olijfsoort Tonda Iblea wordt voornamelijk in het zuiden van Sicilië verbouwd. Van deze exclusieve olijfsoort wordt de olie van Il Circolo gemaakt. De Tonda Iblea heeft een extreem fruitig aroma van groene tomaat, en tinten van basilicum en selderij, met een licht bittere nasmaak. De bittere nasmaak is een indicator van de aanwezigheid van antioxidanten, en van de versheid van olijfolie.

olijfgaard van il circolo

Biologisch en duurzaam

Deze olijfolie is niet alleen van hoge kwaliteit, hij is ook nog eens gecertificeerd als biologisch met een Europees keurmerk. Op de olijfgaard worden geen chemicaliën gebruikt, wat de olijfolie alleen maar ten goede komt. Daarnaast is de visie van Il Circolo om de productie van olijfolie kleinschalig en sociaal verantwoord te houden, zodat het noch de natuur, noch de Sicilianen schaadt.

Een veelzijdige olijfolie voor je favoriete gerecht

De olijfolie van Il Circolo is een veelzijdige olijfolie die je voor bijna elk gerecht kunt gebruiken. Voor een lekkere salade, bruschetta, sauzen en natuurlijk ook voor een heerlijk bord pasta! Deze olijfolie zal je verassen en geeft al je gerechten een authentiek Italiaanse smaak. Italiaanse olijfolie zoals hij bedoeld is.