Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €35,-
gratis verzending, anders €5,95

Pasta aglio, olio e peperoncino

Pasta aglio, olio e peperoncino

Stap voor stap bereiden

De pasta aglio, olio e peperoncino is een van de bekendste pastagerechten. Deze pasta is namelijk een echte Italiaanse klassieker. De meest simpele ingrediënten zorgen voor een pure smaakexplosie in dit gerecht. Pasta aglio, olio e peperoncino is super makkelijk om te maken en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis!

  1. Voor de eerste stap heb je een snijplank en een scherp mes nodig. Snij hiermee de knoflook en rode peper in hele kleine stukjes en zet aan de kant.

  2. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de spaghetti van Sgambaro aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het al dente is, kijk goed op de verpakking voor de kooktijd en haal hier een minuutje af . Alles over pasta al dente koken lees je in ons blog: ‘Pasta al dente koken doe je zo!’

  3. Pak een steelpan en zet deze op hoog vuur. Voeg hier ongeveer drie eetlepels aan olijfolie aan toe.

  4. Wacht vervolgens tot de olie warm is geworden. Voeg dan de knoflook en de rode peper toe aan de olie. Roer het goed door de olie heen zodat de olie de smaken opneemt.

  5. Giet de ‘al dente’ spaghetti af maar houdt ongeveer een pollepel met pasta water over (dit heb je de volgende stap nodig). Voeg de spaghetti toe aan de pan met olie, knoflook en peper. Roer het goed door elkaar en voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan.

  6. Voeg nu ook de het kookwater toe aan de pan en laat het geheel ongeveer 2 tot 3 minuten sudderen. Roer tussendoor goed in de pan.

  7. Voeg de rest van de pasta toe en laat dit samen met een scheut kookwater even sudderen op halfhoog vuur. Dit zorgt ervoor dat de pasta nog wat verder gaar wordt.

  8. Nu het gerecht klaar is kan je het gaan serveren. Pak een diep pastabord en schep de pasta aglio e olio op het bord. Gebruik het liefste warme pastaborden zodat het pastagerecht langer warm blijft en je er langer van kan genieten!

     

  9. Voeg als laatste nog wat peterselie toe aan de pasta aglio e olio. Gebruik zoveel als je zelf lekker vindt.

  10. Serveer de pasta en geniet van deze heerlijke pasta aglio, olio e peperoncino. Buon appetito!

  11. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor pasta aglio, olio e peperoncino

Pasta aglio, olio e peperoncino is een klassiek Italiaans pastagerecht. Voor dit gerecht geldt: less is more. Voor deze pasta met eenvoudige ingrediënten kiezen we daarom ook voor een eenvoudige pasta. De welbekende spaghetti. Zorg er wel altijd voor dat je een kwalitatief goede spaghetti gebruikt. Wij raden de spaghetti van Sgambaro aan.

Door de kwaliteit van de spaghetti hecht de saus goed aan de pasta. Dit maakt het gerecht een geheel en maakt het nog lekkerder! Probeer het vooral zelf uit.

Spaghetti van Sgambaro

Spaghetti kopen

Dit klassieke pastagerecht verdient een goede spaghetti. Daarom adviseren we je de spaghetti van Sgambaro. Bekijk hem in onze pastashop en geniet er binnenkort zelf van!

Spaghetti bekijken

Wijnadvies voor pasta aglio, olio e peperoncino

Wat is er beter dan een eenvoudige pasta en een glas wijn? Met dit bijzondere pastagerecht kun je eigenlijk alle kanten op. De pasta kan je namelijk uitstekend combineren met zowel witte, als rode wijn. Kies daarom de wijn uit op basis waar je zin in hebt. Het enige waar je rekening mee kan houden is dat het wijntje Italiaans is natuurlijk!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De spaghetti is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben.

Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van spaghetti
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De spaghetti heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de spaghetti, kun je ze meteen bij de olijfolie doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om dit pastagerecht aglio, olio e peperoncino te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de spaghetti makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de alle andere pastasoorten. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om alles fijn te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De spaghetti aglio, olio e peperoncino dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Spaghetti van Sgambaro

  2. Olijfolie

  3. 2 tenen knoflook

  4. 1 rode pepers

  5. Peterselie