Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Alle spiraalvormige pasta op een rij

Spiraalvormige pasta’s heb je in verschillende maten, smaken en kleuren. Elk heeft zo zijn eigen gebruik en is bedoeld voor een bepaald pastagerecht. Al die verschillende soorten kan het nogal verwarrend maken. Voor het gemak hebben we alle spiraalvormige pasta’s op een rijtje gezet.

Spiraalvormige pasta

Spiraalvormige pasta’s

Spiraalvormige pasta’s zijn er in veel soorten en hebben vele verschillende namen. Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen soort en gebruikt hem voor een bepaald gerecht. Sommige spiraalvormige pasta’s zijn wat langer dan de ander, sommige hol en sommige zijn gekleurd. Al de verschillende opties zorgen voor een bordje pasta dat nooit verveeld. In onze ogen is dit nou net het mooie van de Italiaanse keuken!

Waar worden spiraalvormige pasta’s van gemaakt?

Spiraalvormige pasta’s worden gemaakt van verschillende tarwesoorten. De meeste worden gemaakt van durum tarwe. Ook wel harde tarwe genoemd. Spiraalvormige pasta’s gemaakt van durum tarwe zijn te krijgen in volkoren en de ”witte” variant. Naast pasta gemaakt van durum tarwe kun je ook kiezen voor spelt tarwe. Spelt tarwe kun je zien als de voorvader van de durum tarwe. Ook bij spelt pasta’s kun je kiezen voor de volkoren of de ”witte’ variant.

Hoe wordt spiraalvormige pasta gemaakt?

Spiraalvormige pasta’s worden over het algemeen allemaal op dezelfde manier gemaakt. Na het kneden van het pastadeeg wordt dit door een speciale mal heen gedrukt. Hierdoor krijgt de pasta een specifieke vorm. Dit is dus ook bij alle spiraalvormige pasta’s het geval. Leuk om te weten is dat deze mallen bij de beter pastifici (pasta makers) gemaakt zijn van brons. Door de bronzen mal krijgt de pasta een ruwere structuur waardoor de pasta uiteindelijk een betere kwaliteit heeft. Alle spiraalvormige pasta’s in onze pastashop zijn gemaakt met een bronzen mal.

Waarvoor gebruik je spiraalvormige pasta’s?

Spiraalvormige pasta’s worden vaak gebruikt voor pastagerechten met een rijke pastasaus. De saus kruipt lekker tussen de groeven en vormt daardoor een mooi geheel met de pastasaus. Wel zo lekker! Je kunt de spiraalvormige pasta’s ook prima gebruiken voor een frisse pastasalade. Laat vooral je fantasie de vrije loop.

Alle spiraalvormige pasta’s op een rij

Zoals je weet zijn er veel spiraalvormige pasta’s. Elk met een eigen naam. Soms wordt dezelfde pastasoort met een verschillende naam omschreven. We helpen je op weg en omschrijven hieronder een aantal spiraalvormige pasta’s:

Fusilli

Fusilli is veruit de bekendste én meest gebruikte spiraalvormige pastasoort. Je zult de naam vast en zeker wel eens gehoord hebben. Sterker nog, op de menukaart van de meeste pasta restaurants is wel één gerecht te vinden waar fusilli voor gebruikt worden. De fusilli is een pasta van ongeveer 4 cm en ziet er uit als een gedraaid buisje. Bekijk hier de fusilli.

Spirelli

Spirelli is eigenlijk dezelfde pasta als de fusilli. Omdat de pasta gedraaid is en er uit ziet als een spiraal wordt hij ook wel spirelli genoemd. De Italiaanse vertaling van spiraal is spirello. Daar komt de naam spirelli dus vandaan.

Fusilli Lunghi

Een mooie spiraalvormige pasta is de fusilli lunghi. Letterlijk vertaald: lange fusilli. Een pasta die net zo lang is als een spaghetti maar er uit ziet als een fusilli. Een pasta om je pastagerecht mee op te leuken! Bekijk de fusilli lunghi in onze pastashop.

Fusilloni

De fusilloni is een spiraalvormige pasta met een lekker bite. De grote broer van de welbekende fusilli is dikker een stukje langer. Leterlijk vertaald betekent fusilloni grote fusilli.

Trivelline

De trivelline is een spiraalvormige pasta die lijkt op een fusilli. Het verschil zit hem in de spiraal. De trivelline is fijner gedraaid dan de fusilli. Bekijk de trivelline in onze webshop en spot het verschil!

Eliche

De eliche is een holle pasta die vervolgens spiraalvormig is gemaakt. De vorm lijkt op die van een kurkentrekker. Een heerlijke pasta die je doorgaans niet snel tegenkomt.

Cellentani

De cellentani is dezelfde spiraalvormige pasta als de eliche. Bekijk de cellentani in onze webshop.

De bekendste spiraalvormige pasta

Daar hoeven we niet lang over na te denken. De bekendste spiraalvormige pasta is natuurlijk de fusilli. Google maar eens op fusilli gerechten en je vindt er tal van. De fusilli past in ieder gerecht en is daarom ook razend populair.

Spiraalvormige pasta koken

Spiraalvormige pasta kook je net als alle andere pasta soorten. Zet een grote pan water op het vuur. Wacht tot het water kookt en doe de pasta in het kokende water. De kooktijd van de meeste spiraalvormige pasta’s is ongeveer 9 minuten. Pasta koken is niet zo moeilijk zodra je weet hoe je het zou moeten doen. Alles over pasta koken lees je in ons blog: pasta koken doe je zo

Italiaanse spiraalvormige pasta kopen?

Ben je op zoek naar een goede Italiaanse spiraalvormige pasta? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met een assortiment van 120 pasta’s vind je in onze webshop meer dan genoeg spiraalvormige pasta’s.