Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €29,-
gratis verzending, anders €3,-

Zo maak je een heerlijke pastasalade

Pasta is de basis voor fantastische diners van formaat. Grote pannen vol rijke saus, lange gedekte tafels en met familie en vrienden genieten van een eerlijk en heerlijk gerecht, afgemaakt met een goede echte Italiaanse kaas. Maar pasta is meer! Pasta is ook een perfecte basis voor een gezonde salade. Pure verwennerij, zeker als het zonnetje weer schijnt buiten en de hele wereld wat ‘Italiaanser’ lijkt. Weet je niet zo goed waar te beginnen met het bereiden van een pastasalade? Wij helpen je op weg!

Zo maak je een heerlijke pastasalade

Zo maak je een heerlijke pastasalade!

Wat er zo leuk is aan pasta in het algemeen is dat je er alle kanten mee op kunt. Tomatensauzen, roomsauzen of olie, vlees, vis of vegetarisch; de mogelijkheden zijn letterlijk oneindig. Een gezonde pastasalade is net zo veelzijdig. Je kunt je pastasalade vegetarisch houden, een koude pastasalade kip maken of een koude pastasalade met tonijn bereiden. Het zijn allemaal klassiekers uit de grote ‘Italiaanse pastasalade encyclopedie’, maar je combineert natuurlijk ingrediënten helemaal naar eigen smaak. Een keer een ander kaasje erin, een gedroogde tomaat of olijfje erbij of een pittige salami toegevoegen? Er is maar één regel: als je het lekker vindt, doe het dan!

Pasta in een Italiaanse pastasalade

Een pasta kiezen voor een salade is niet zo moeilijk. Er is keuze genoeg. De enige pastasoort die eigenlijk nooit voor een salade wordt gebruikt is de lange dunne vorm: dus de spaghetti, tagliatelle of fettuccine laten we voor de pasta maar in de voorraadkast. Ten eerste omdat ze niet zo handzaam zijn in de salade. Als je deze handig om je vork van je bord draait blijven alle andere pastasalade ingrediënten achter… Kortere pastasoorten als penne, macaroni, fusilli of lumache kunnen die ingrediënten juist wel aan zich laten hechten en prik je een stuk makkelijker op je vork. Pak er liever zo één dus.

Pasta voor salade koken

Al dente is een Italiaanse uitdrukking, maar op alle continenten weten mensen wat ermee wordt bedoeld. Beetgaar, zeggen wij. Zo kook je pasta idealiter: niet te slap gekookt, maar met een beetje bite erin. Hoe beetgaar je pasta het liefst uit is persoonlijk. Voor de pastasalade is het wel extra lekker om de pasta al dente te houden. Een salade heeft structuur nodig, geen pasta die al uit elkaar valt als je je vork of lepel erboven houdt. Kooktips nodig? Lees dan ook eens ons blog pasta koken doe je zo.

Pasta salade maken

De pasta heb je, nu de rest nog. Je kunt een makkelijke maar zalige pasta salade van paprika en rucola maken, een carpaccio-variant bedenken, tonijn, kip, pesto, tomaten en andere bekende ingrediënten uit de Italiaanse keuken toevoegen. Maar je kunt pasta ook verwerken in de beroemde salade niçoise of een zomerse pastasalade met fruit. Internet biedt je letterlijk duizenden en duizenden mogelijkheden. Volg ze of varieer er lekker mee. En begin vooral niet te moeilijk. Start met een simpele salade en ga van daaruit verder als je die onder de knie hebt. Buon appetito!