Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

De smaak van inktvisinkt en zwarte pasta

Zwarte pasta is niet alleen mooi om te zien, het smaakt ook erg lekker. Om de pasta te kleuren wordt gebruik gemaakt van inkvisinkt. Maar wat voor smaak heeft inktvisinkt en hoe gaat de zwarte pasta daar door smaken?

Zo smaakt inktvisinkt en zwarte pasta

De smaak van inktvisinkt en zwarte pasta

Inktvisinkt en zwarte pasta hebben een licht zilte smaak. De inkt is afkomstig van de inktvis en hierdoor heeft de inkt een licht zilte smaak. Naast de unieke smaak van inktvisinkt is de zwarte pasta ook erg mooi om te zien. De smaak van inktvisinkt kun je het beste combineren met andere vissoorten. 

Wat is inktvisinkt?

Het antwoord op deze vraag zit hem eigenlijk al in de naam. Inktvisinkt is afkomstig van de inktvis. De inktvis gebruikt de inkt als verdediging-mechanisme. Zodra de inktvis bedreigd wordt laat hij een grote zwarte inktwolk achter waardoor hij ongezien weg kan komen. Best wel slim en effectief als je het ons vraagt

De inkt van de inktvis is opgeslagen in kleine zilverkleurig zakjes onder de mantel van de inktvis. Nadat de inktvis gevangen en overleden is, worden deze kleine inktzakjes verwijdert om de inkt te bewaren en later weer te gebruiken.

De licht zilte smaak van inktvisinkt

Inktvisinkt heeft een licht zilte smaak en is goed te combineren met andere vissoorten. naast het feit dat je ontzettend veel kunt met inktvisinkt, wordt het voornamelijk gebruikt om pasta of risotto een zwarte kleur te geven.

Door inktvisinkt aan het pastadeeg toe te voegen krijgt de pasta niet alleen een mooie zwarte kleur, maar ook een smakelijke licht zilte smaak. Je moet er van houden, maar als je de smaakt te pakken hebt, wil je niet anders meer!

De smaak van inktvisinkt combineren

De licht zilte smaak van inktvisinkt gaat erg goed samen met verschillende soorten vis.

Zodra je een mooie zwarte pasta gekookt hebt en een heerlijke pastasaus met een bepaalde vissoort bij elkaar voegt, krijg je een ontzetten lekker pastagerecht. Een pastagerecht dat en super mooi uit ziet maar ook heerlijk smaakt. Ons advies is dus om de zwarte pasta vooral te gebruiken met andere vissoorten.

Natuurlijk zijn er op het internet ontzetten veel verschillende pastagerechten met inktvisinkt te vinden. Maar om je een beetje inspiratie te geven, geven we je alvast ons eigen favoriete gerecht: zwarte pasta met inktvisringen en tomatensaus. Bekijk ons favoriete zwarte pasta gerecht en laat je inspireren door ons. Echte inktvispasta liefhebbers!

Zwarte pasta met inktvisringen

Inktvispasta met inktvisringen en tomatensaus

Een heerlijk en simpel pastagerecht waarbij de licht zilte smaak van inktvisinkt goed naar voren komt.

Bekijk het recept

Alles over zwarte pasta

In dit blog hebben we het voornamelijk over de smaak van inktvisinkt en zwarte pasta gehad. Omdat er veel meer te weten valt over deze unieke pastasoort hebben we een blog geschreven met alles wat er over zwarte pasta te weten valt.

Neem gerust een kijkje op ons blog ‘Wat is zwarte pasta en wat kun je er mee?’ en kom alles te weten over zwarte pasta.

Onze zwarte pasta’s

Zwarte pasta kopen is nog niet zo makkelijk. Zwarte pasta is namelijk een speciale pasta soort die je niet overal tegenkomt. Omdat de inkt van de inktvis moeilijk te verkrijgen is, zal deze pasta soort vaak iets prijziger zijn als dat je van een normale pasta gewend bent. Zwarte pasta kopen doe je bij de betere speciaalzaken of natuurlijk bij ons in de pastashop.

Tonnarelli met inktvis inkt van Rustichella d'Abruzzo

Zwarte Tonnarelli

De zwarte pasta van Rustichella is een echte aanrader. Een kwalitatieve pasta die je echt een keertje moet proeven. Een zak met 500 gram zwarte pasta genaamd ‘tonnarelli’. De naam klinkt moeilijk, maar zie het als een soort zwarte spaghetti.

Zwarte tonnarelli bekijken
Zwarte linguine met inktvis inkt van Carassai

Zwarte Linguine

Wil je liever een langwerpige pasta, die platter is dan de tonnarelli? Dan zijn deze zwarte linguine van Carassai een mooi alternatief. Een doos met 250 gram pasta. Het pastadeeg van deze zwarte pasta is verrijkt met eieren, waardoor hij een nog rijkere smaak heeft.

Zwarte Linguine bekijken