Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Is zwarte pasta vegan?

Pasta en een veganistisch dieet gaan goed samen, mits er natuurlijk geen eieren door het deeg heen zijn verwerkt. Maar past zwarte pasta goed binnen een veganistisch dieet? We vertellen je hoe wij er over denken…

Is zwarte pasta vegan?

Is zwarte pasta vegan?

Het antwoord op de vraag of zwarte pasta vegan is, is makkelijk te beantwoorden. Zwarte pasta is namelijk niet vegan. In zwarte pasta zit een dierlijk product verwerkt, waardoor deze pastasoort niet in een veganistisch dieet past. Om de pasta zwart te maken is meestal gebruik gemaakt van inkt van de inktvis. Er zijn genoeg vegan pasta soorten maar zwarte pasta gemaakt met inktvis inkt valt hier niet onder. Er is echter wel één uitzondering. Zwarte pasta kan ook gemaakt worden van zwarte bonen. Als dit het geval is, is de zwarte pasta zeker wel geschikt voor vegans.

Of zwarte pasta geschikt is voor een veganistisch dieet hangt natuurlijk helemaal af van hoe de pasta zwart is gemaakt. We gaan hier dieper op in zodat je zeker weet wanneer een zwarte pasta wel of niet veganistisch is.

Wat is een veganistisch dieet eigenlijk?

Omdat er verschillende interpretaties van een veganistisch dieet zijn, zijn we ons gaan verdiepen in wat een veganistisch dieet nu precies inhoudt. We hebben verschillende bronnen geraadpleegd en zijn tot de volgende conclusie gekomen:

”Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het volledig vermijden van het gebruik van dierlijke producten.”

(quote afkomstig van wikipedia)

Als we deze omschrijving in ons achterhoofd houden, passen een hoop pasta soorten binnen een veganistisch dieet. Sterker nog, het grootste gedeelte van onze pasta soorten is dus vegan pasta. De meeste pastasoorten zijn namelijk gemaakt van durum tarwe en water. Hier is niets dierlijk aan en past dus prima in een veganistisch dieet.

Wanneer is zwarte pasta niet veganistisch?

Zwarte pasta past niet in een veganistisch dieet als er gebruikt gemaakt wordt van inktvis inkt om de pasta zijn zwarte kleur te geven. Inkt van de inktvis is een dierlijk product en daarom is zwarte pasta gemaakt met inktvis inkt niet vegan.

Daarnaast kunnen we eindeloos discussiëren over de manier waarop de inkt van de inktvis ‘geoogst’ wordt. In dit blog focussen we ons daarom of de inkt dierlijk is of niet.

Wanneer is zwarte pasta wel veganistisch?

Zwarte pasta is veganistisch als er gebruikt wordt gemaakt van zwarte bonen om de pasta’s zijn zwarte kleur te geven. Zwarte bonen zijn natuurlijk vegan, dus pasta gemaakt met zwarte bonen is ook vegan. Let wel op of er geen eieren aan het deeg zijn toegevoegd. Dan is de zwarte pasta weer niet veganistisch!

Op zoek naar veganistische pasta?

Omdat we het je makkelijk willen maken hebben we al onze vegan pasta overzichtelijk bij elkaar gezet binnen onze pastashop. Neem een kijkje bij onze vegan pasta’s en geniet van de beste Italiaanse veganistische pasta!