Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Een spaghetti lepel gebruiken zoals het hoort!

De spaghetti lepel is één van de keuken tools die je niet mag missen. Een echte pasta liefhebber zweert er bij en gebruikt niks anders meer. “Waarom?” hoor ik je denken… Omdat de spaghetti lepel veel voordelen heeft ten opzichte van een normale lepel. In dit blog vertellen we je precies wat die voordelen zijn, welke je moet kopen en hoe je hem kunt gebruiken!

Spaghetti lepel gebruiken zoals het hoort

Een spaghetti lepel

De spaghetti lepel is zo simpel en toch is er zo veel over te vertellen. Zo veel zelfs dat we er een heel blog over willen schrijven. De spaghetti lepel wordt in Italië al decennia lang gebruikt en dat is niet zo gek ook. Naast de pastapan is een spaghetti lepel de belangrijkste keukentool. In dit blog gaan we in op de volgende punten:

  • Een spaghettilepel gebruiken
  • De voordelen van een spaghetti lepel
  • De functie van het gat in de spaghetti lepel
  • De verschillende soorten spaghetti lepels
  • Een houten spaghetti lepel
  • Een RVS spaghetti lepel
  • Een kunststof spaghetti lepel
  • Een spaghetti lepel kopen de moeite waard?
  • Onze top 5 spaghetti lepels

Een spaghetti lepel gebruiken

Een spaghetti lepel gebruiken is niet zo moeilijk. Eigenlijk kun je de lepel gebruiken zoals je elke andere lepel gebruikt. Er is maar één groot verschil met een normale lepel. De spaghetti lepel gebruik je voornamelijk voor spaghetti! Doordat de spaghetti lepel voorzien is van ”tanden” is het een stuk makkelijker om spaghetti op te scheppen dan met een normale lepel. De slierten van de spaghetti blijven namelijk tussen de tanden hangen waardoor je pan snel leeg schept. Zodra de pasta gaar is kun je de spaghetti lepel gebruiken om de spaghetti uit de pan te scheppen en bij de pastasaus te doen.

De voordelen van een spaghetti lepel

Met een spaghetti lepel schep je spaghetti een stuk makkelijker uit de pan dan met een normale lepel. Maar naast het leegscheppen van de pan, komen de tanden van de spaghetti lepel ook goed van pas bij het mengen van de spaghetti en pastasaus. En ook als de spaghetti en de saus eenmaal goed gemengd is en je wilt de spaghetti op borden verdelen komt de spaghetti lepel goed van pas. Schep de pan leeg, vul de borden en smullen maar!

De functie van het gat in een spaghetti lepel

Het gat in een spaghetti lepel heeft meerdere functies. Je kunt er heel gemakkelijk pasta mee afmeten. Bij de meeste spaghetti lepels is het gat in het hart van de lepel precies groot genoeg voor een portie spaghetti voor 1 persoon. Een hele handige functie die je veel gemakt biedt. Meer over hoeveel pasta je moet koken lees je in ons blog ”hoeveel pasta kook je per persoon” Daarnaast is het gat handig om overtollig water weg te laten vloeien. Zodra je de spaghetti uit de pan met water schept stroomt al het overtollige water via het gat weer terug de pan in. Best wel handig zo’n gat in een spaghetti lepel.

Verschillende soorten spaghetti lepels

Er zijn verschillende soorten spaghetti lepels te vinden. Je hebt grote spaghetti lepels en kleine spaghetti lepels. Lepels gemaakt van hout, gemaakt van rvs of gemaakt van kunststof. Meer dan genoeg keuze dus! Misschien ook wel te veel. Daarom omschrijven we de verschillende spaghetti lepels zodat het een stukje overzichtelijker voor je wordt.

Een houten spaghetti lepel

Om maar te beginnen met de traditionele houten spaghetti lepel. Vroeger was het meeste keukengerei gemaakt van hout, zo ook de spaghetti lepel. Best nog wel een uitdaging om een houten lepel met allemaal tanden te maken. Tegenwoordig zijn de houtens spaghetti lepels niet meer zo makkelijk te verkrijgen. En dat is ook wel te begrijpen. Er zitten namelijk wel wat nadelen aan een houten spaghetti lepel. Zo kun je de lepel niet gemakkelijk in de vaatwasser doen. Ook trekken voedingsmiddelen zoals olijfolie, tomatensaus en bacteriën het hout in waardoor hout misschien niet meer de juiste keuze is. Maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven.

Een RVS spaghetti lepel

De rvs (roestvrij staal) spaghetti lepel is een goed alternatief voor de houten spaghetti lepel. Doordat hij gemaakt is van staal dat niet roest gaat hij een eeuwigheid mee en is hij super sterk. Je kunt de rvs spaghetti lepel ook gemakkelijk in de vaatwasser doen. Wel zo makkelijk als je hem regelmatig gebruikt. Daarnaast is de rvs spaghetti lepel een stukje hygiënischer. Omdat voedingstoffen of bacteriën zich niet aan de lepel kunnen hechten is dit een verantwoorde en hygiënische keuze. In de meeste restaurants en professionele keukens wordt ook gebruik gemaakt van rvs spaghetti lepels. Neem hier eens een kijkje voor goede rvs spaghetti lepels:

Een kunststof spaghetti lepel

Tegenwoordig heb je naast hout en rvs ook ruime keuze in spaghetti lepels gemaakt van kunststof. Je vindt ze in alle maten en kleuren. Het maak in principe niet veel uit of je kiest voor een spaghetti lepel van rvs of van kunststof. De eigenschappen zijn namelijk bijna gelijk. Een nadeel aan kunststof is dat je hem niet in een hele hete pastasaus of pan kunt gebruiken. Met name de goedkopere kunststof spaghetti lepels zouden kunnen smelten. Bij de kunststof lepels van hogere kwaliteit is dit uiteraard geen probleem. Neem hier gerust een kijkje voor kunststof spaghetti lepels van goede kwaliteit:

Een spaghetti lepel kopen de moeite waard?

Is het kopen van een spaghetti lepel de moeite waard? Ja, absoluut! Een spaghetti lepel maakt alles net wat makkelijker en helpt je bij het maken van de lekkerste pastagerechten. Al het keukengereedschap dat je helpt is de moeite waard. Naast dat de spaghetti lepel erg handig is gaat hij ook ontzettend lang mee. Eenmaal aangeschaft heb je er dus jaren plezier van. Ons advies: koop een spaghetti lepel en maak je keuken leven een stukje makkelijker!

Onze top 3 spaghetti lepels

Als je op zoek bent naar een spaghetti lepel kan het best nog wel eens overweldigend zijn aangezien er zo veel mogelijkheden zijn. Verschillende materialen en prijsklasse. Daarom hebben we hieronder onze top 3 spaghetti lepels onder elkaar gezet. Dit maakt de keuze misschien wat makkelijker voor je!

Rvs spaghetti lepel

Spaghetti lepel # 1

Een klassiek ogende rvs spaghetti lepel van het Italiaanse merk Eme. Een echte Italiaanse spaghetti lepel dus. De lepel ziet er kwalitatief uit en zo voelt hij ook aan. De lepel heeft een mooi handvat dat goed in de hand ligt. De spaghetti lepel is geschikt voor de vaatwasser en is 29,5 cm lang. De lepel heeft helaas geen oog om hem op te hangen. Door de kwaliteit van de lepel staat hij bij ons bovenaan de lijst.

Spaghetti lepel bekijken
Rvs spaghetti lepel #2

Spaghetti lepel #2

Een mooie en degelijke spaghetti lepel van rvs. Stevig en makkelijk te gebruiken. Deze lepel is geschikt voor de vaatwasser en heeft een ophang oog aan de achterkant van de steel. Handig voor als je de spaghetti lepel wilt ophangen. Helaas heeft de lepel geen ronde opening dus kun je er geen spaghetti mee afmeten.

Spaghetti lepel bekijken
Kunststof spaghetti lepel

Spaghetti lepel #3

Een moderne spaghetti lepel gemaakt van kunststof. De lepel is van het merk Joseph en is super functioneel. Het stevige handvat zorgt ervoor dat hij goed in de hand ligt. De lepel is geschikt voor de vaatwasser. Dankzij het gat kun je gemakkelijk spaghetti afmeten. De lepel heeft een oog aan de achterkant van de steel waardoor je hem gemakkelijk op kunt hangen. Een mooie spaghetti lepel die alles heeft wat je nodig hebt.

Spaghetti lepel bekijken