Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Is spaghetti ook pasta?

Is spaghetti ook pasta? Spaghetti is misschien wel de bekendste pasta soort, maar is spaghetti eigenlijk wel pasta? Een vraag die je jezelf misschien wel eens gesteld hebt. We vertellen je precies wat spaghetti is en of dit dan ook daadwerkelijk pasta is.

Is spaghetti ook pasta?

Is spaghetti ook pasta?

Spaghetti is een pasta vorm die gemaakt wordt van pastadeeg. Elke pasta vorm die gemaakt wordt van pastadeeg wordt pasta genoemd. Er zijn meer dan 700 verschillende pasta vormen die allemaal onder de productcategorie ‘pasta’ vallen. Spaghetti is dus ook pasta.

Je kunt stellen dat spaghetti één van de vele pasta vormen is. Spaghetti is veruit de bekendste pasta soort. Elke pasta vorm die je kent wordt van hetzelfde pasta deeg gemaakt. Maar wat is dat pastadeeg precies en hoe wordt er spaghetti van gemaakt?

Wat is pasta?

Pasta is een verzamelnaam van alle producten die van pastadeeg gemaakt worden. Pasta is een Italiaans product en wordt over de hele wereld gegeten. Het is naast pizza misschien wel het meest bekende eten uit Italië.

Pasta wordt over het algemeen gemaakt van tarwe bloem en water. Italiaanse pasta wordt gemaakt van harde tarwe die ook wel durum tarwe genoemd worden. De tarwe bloem en het water wordt bij elkaar gegooid, en tot een stevige bol deeg gekneed. De letterlijke vertaling vanuit het Italiaans voor een ‘bol deeg‘ is ‘pasta‘. Dit is dus de oorsprong van de productnaam pasta.

Door het kneden van de tarwebloem en water ontstaat er een bol deeg. Van dit deeg kun je allerlei verschillende vormpjes maken. Spaghetti is hiervan veruit de bekendste pasta vorm. En dat is natuurlijk niet voor niks. Je kunt van spaghetti namelijk ontzettend veel lekkere gerechten maken.

Spaghetti is ook pasta

Spaghetti is een lange, sliertvormige pasta soort. De spaghetti sliert is ongeveer 25 centimeter lang en maar paar millimeters dik. Meestal zit spaghetti verpakt in een langwerpige plastic zak die je vast en zeker wel eens hebt zien liggen.

Op de vraag of spaghetti ook pasta is kunnen we een simpel antwoord geven: ja, spaghetti is ook pasta. Want ook deze vorm wordt gemaakt van dezelfde bol pastadeeg.

Ook leuk om te weten is hoe spaghetti gemaakt wordt. De bol pastadeeg wordt door een bronzen mal heen geperst. In de mal zitten kleine gaatjes waardoor het deeg in lange slierten verandert. Deze lange slierten worden vervolgens te drogen gehangen en verpakt.

Eigenlijk worden de meeste pasta soorten op deze manier gemaakt. Elke keer met een andere bronzen mal natuurlijk. En omdat alle soorten pasta op deze manier gemaakt worden, van dezelfde bol pastadeeg, kun je zeggen dat spaghetti ook pasta is.

Pasta is een verzamelnaam van 700 soorten

Spaghetti is pasta, penne zijn pasta, tagliatelle zijn pasta en fusilli zijn pasta. We zouden nog wel even door kunnen gaan met al die vele pasta vormen. Er zijn namelijk meer dan 700 verschillende vormen pasta. Ja ook wij, pasta freaks, vinden dit er veel te veel! Daarom hebben we de bekendste pasta soorten op een rijtje gezet.

Al deze 700 vormen vallen onder de productcategorie pasta. Zoals gezegd is elke vorm die van pastadeeg gemaakt wordt pasta. Spaghetti is daar dus één van en dus is spaghetti pasta… Basta!

Italiaanse spaghetti

Italiaanse spaghetti wordt gemaakt van harde tarwe gemaakt. Als onze spaghetti’s halen we zelf uit Italië en zijn gemaakt van harde tarwe. Ben je op zoek naar echte Italiaanse spaghetti? Bestel dit dan op dé Italiaanse webshop van Nederland en België. Neem snel een kijkje in onze pastashop!