Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Groene pasta met provolone kaas en artisjok

Stap voor stap bereiden

Groene pasta, misschien heb je altijd al een keer willen proberen. Alleen het vinden van een recept om het mee te combineren is lastig. Vandaar dat wij dit heerlijke gerecht voor je hebben uitgeschreven!

  1. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de tortiglioni van Sgambaro aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het gaar is, kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken . Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  2. Zet in de tussentijd een steelpan op halfhoog vuur en voeg hier wat kookroom aan toe.

  3. Doe vervolgens een snufje zout en een snufje peper in de kookroom. Wacht tot de kookroom gaat pruttelen en roer alles goed door elkaar heen. Wacht tot de kookroom wat dikker is geworden en blijf alles goed door elkaar mengen.

  4. Wanneer de groene pasta is gaargekookt kan je de het afgieten. Controleer of de kookroom dikker is geworden, dan is het namelijk tijd om de pasta aan de steelpan toe te voegen.

  5. Meng alle ingrediënten door elkaar heen zodat het een mooi geheel wordt. Door de pasta gelijk bij de saus toe te voegen voorkom je dat het pasta aan elkaar gaat plakken.

  6. Pak een diep bord en schep de pasta op het bord. Gebruik het liefste warme borden zodat het pastagerecht langer warm blijft.

  7. Leg dan stukjes artisjok op de pasta. Verdeel het gelijkwaardig over de pasta zodat je met elke hap kan genieten van een stuk artisjok.

  8. Doe als laatste de blokjes provolone kaas over de pasta heen. Door de warmte van de pasta wordt de kaas wat zachter waardoor het gerecht nog lekkerder wordt.

  9. Serveer de pasta en geniet van dit heerlijke groene pastagerecht met provolone kaas en artisjok. Buon appetito!

  10. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor dit gerecht

We hebben voor dit gerecht gekozen voor de groene fettuccine van Carassai. Dit is een pasta waar spinazie in zit verwerkt, wat zorgt voor de groene kleur. Het maakt de spinazie extra voedzaam en een subtiele spinazie smaak. De perfecte pasta voor als je een keer wat anders wil proberen.

Voor deze spinazie pasta wordt uitsluitend gebruik gemaakt Italiaanse durum tarwe en Italiaanse spinazie. Door de kwaliteit van deze pasta hecht de saus zich goed aan de fettuccine. Dit maakt het pastagerecht extra smaakvol. Genoeg redenen om voor deze pasta te kiezen!

Bekijk de spinazie fettuccine in onze pastashop, bestel hem gemakkelijk online en proef hem zelf!

Wijn advies voor groene pasta met provolone kaas en artisjok

Bij een lekker pastagerecht hoort natuurlijk een bijpassende wijn. Wij helpen je graag met het uitkiezen van een geschikte wijn die goed bij dit gerecht pasta. Het frisse van de artisjok combineren wij graag met een witte, droge wijn. Wat ons betreft is een Italiaanse wijn het lekkerst bij dit gerecht!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De groene fettuccine is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van groene pasta
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De groene pasta heeft een kooktijd van ongeveer 3 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de groene pasta, kun je ze meteen bij de rest van de saus doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze groene pasta met artisjok en provolone kaas te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de groene pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de fettuccine spinazie. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De groene pasta met artisjok en provolone kaas dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Groene pasta van Carassai (spinazie pasta)

  2. 100 gram Provolone kaas (Italiaanse jonge kaas)

  3. 150 gram artisjokharten uit de pot

  4. Olijfolie

  5. Peper

  6. Zout

  7. Scheutje kookroom