Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta marinara met kabeljauw

Stap voor stap bereiden

De pasta marinara is een heerlijke combinatie met kabeljauw! Een gezonde en makkelijke maaltijd.

  1. Pak een steelpan en doe hier wat olijfolie in. Zet de pan op hoog vuur.

  2. Als de olijfolie warm is kun je de kabeljauw in de pan leggen.

  3. Bak de kabelJAUW aan twee kanten totdat hij goed gebakken is. Doe dit op hoog vuur. Tip: dek de pan af met een deksel. Hierdoor wordt de kabeljauw sneller gaar.

  4. Pak een andere steelpan en leg een aantal steeltjes van de basilicum plant (geen blaadjes) en doe deze in de steelpan. De blaadjes van de basilicum plant kunnen niet goed tegen warmte. De steel daarentegen wel!

  5. Voeg vervolgens de 2 stukjes anjovis in de pan. Laat de anjovis op halfhoog vuur smelten.

  6. Zoodra de anjovis gesmolten is, kun je de tomatenpassata erbij pakken. Doe de tomatenpassata in de pan en meng alles door elkaar.

  7. Brreng de saus op smaak met wat peper en zout en laat de saus voor een aantal minuten pruttelen.

  8. Vul hiervoor een grote pan voor 75% met water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de fettuccine aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat die gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  9. Blijf ondertussen goed in de pastasaus roeren tijdens het pruttelen.

  10. Giet de pasta af en doe de pasta meteen bij de pastasaus in de steelpan. Door de fettuccine gelijk bij de saus te voegen voorkom je dat de slierten aan elkaar gaan plakken. Meng alles goed door elkaar heen zodat het een geheel wordt. Hierdoor kunnen alle smaken mengen waardoor je gerecht nog lekkerder wordt.

  11. Pak met een tang of vork de twee basilicum steeltjes uit de pastasaus.

  12. Pak vervolgens diep pastabord en schep de pasta met marinara saus op het bord. Gebruik het liefst warme borden zodat je pastagerecht langer warm blijft. Leg hier vervolgens de kabeljauwfilet bovenop.

  13. Leg wat basilicumblaadjes op het pastagerecht. Hierdoor ziet je gerecht er meteen nog kleurijker en lekkerder uit!

  14. Serveer de pasta en geniet van dit heerlijke bordje pasta marinara met kabeljauw. Buon appetito!

De beste pasta voor dit gerecht

Bij een klassieke pastasaus hoort een klassieke pastasoort. We hebben gekozen voor de simpele, maar erg lekkere fettuccine. Deze pastasoort is razend populair in Italië en wij begrijpen waarom. Je kan het omschrijven als een dikkere versie van de spaghetti. Wij gebruiken fettuccine van Leonardo Carassai, hier zitten eieren in verwerkt, wat de pasta en het gerecht nog romiger maken!

Door de kwaliteit van de fettuccine hecht de saus goed aan de pasta. Dit maakt het gerecht een geheel en maakt het nog lekkerder! Probeer het vooral zelf uit.

Fettuccine met eieren van Leonardo Carassai

Fettuccine kopen

Probeer de fettuccine zelf en maak je pasta marinara met kabeljauw nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Fettuccine

Wijn advies voor pasta met marinara saus

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Kabeljauw is een magere vis, hier past een lichte wijn bij. Dit is de reden dat wij ook voor een witte wijn kiezen, een droge om precies te zijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De fettuccine is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van fettuccine
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De fettuccine heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de fettuccine, kun je ze meteen bij de saus doen.

    Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta marinara met kabeljauw te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, pastaborden etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de fettuccine. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta met marinarasaus dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Fettuccine van Carassai 

  2. Tomaten passata (300 gram)

  3. 2 ansjovis

  4. 2 Kabeljauwfilets

  5. Olijfolie

  6. Basilicum

  7. Peper en zout