Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta pesto met gerookte kip

Pasta pesto en kip

Stap voor stap bereiden

Een gerecht waar je altijd wel zin in hebt! Lekker en makkelijk. Voor dit recept heb je weinig ingrediënten nodig, en het staat binnen mum van tijd op tafel. Lees hier hoe wij onze versie van dit gerecht maken.

 1. In een pasta pesto is het belangrijk dat je hoofd ingrediënt van goede kwaliteit is. Dan hebben we het natuurlijk over pesto zelf! Voor dit gerecht kan je prima gebruik maken van een kwalitatieve pesto uit een potje. Je kan ook kiezen voor zelfgemaakte pesto, hier lees je hoe je pesto zelf maakt. 

 2. Snij de gerookte kip in mooie dunne plakjes, deze gebruik je later voor op het gerecht. Je kan nu beginnen met het koken van de pasta.

 3. Pak ondertussen een grote pan en vul deze voor 75%, zet het daarna op middelhoog vuur. Wacht tot het water kookt en voeg dan de torchiette van Rustichella d’Abruzzo toe aan het kokende water.

 4. Wanneer de pasta is gaargekookt kan je het afgieten. Voeg het daarna toe aan een grote kom met ongeveer vijf eetlepels pesto. Je kan er natuurlijk voor kiezen om meer of minder pesto te gebruiken.

 5. Meng de pasta en de pesto goed door elkaar met een spatel zodat het gerecht één geheel wordt. Zorg ervoor dat alle pasta bedekt is met pesto.

 6. Dit simpele gerecht is nu al bijna klaar! Serveer de pasta met pesto op een mooi pastabord. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

 7. Als laatste leg je gerookte kip op het bordje pasta. Voeg eventueel wat basilicum blaadjes toe aan het gerecht om het geheel wat meer kleur en smaak te geven. Buon appetito!

 8. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor dit pastagerecht

De naam van deze pasta verklapt een hoop over de vorm. Torchiette heeft namelijk de vorm van een toorts, maar lijkt ook op een torentje. Deze vorm is erg functioneel, door de vorm houdt het lichte en stevige sauzen vast. Dit zorgt ervoor dat elke hap een perfecte balans is van pasta en saus!

De Torchiette van Rustichella d’Abruzzo is van de beste kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat saus goed hecht aan de vorm. Dit maakt het gerecht extra lekker. Probeer het vooral zelf uit.

Torchiette van Rustichella d'Abruzzo

Torchiette kopen

Probeer de torchiette zelf en maak je pasta pesto met kip nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Torchiette

Wijn advies voor pasta pesto met kip

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Bij pesto gerechten past een frisse wijn. Vandaar dat wij hebben gekozen voor een witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo
Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De torchiette is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet mis gaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

 1. Gebruik een grote pan
  De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
 2. Doe wat zout in het water
  Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
 3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van torchiette
  Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
 4. Hou de pasta goed in beweging
  Elke pasta heeft de neiging om aan elkaar te plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De torchiette heeft een kooktijd van ongeveer 10 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
 5. Proef de pasta voor het afgieten
  Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
 6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
  De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de torchiette, kun je ze meteen bij de saus doen.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om dit pastagerecht met pesto en gerookte kip te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de torchiette makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

 

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de torchiette. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta pesto met gerookte kip dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
 1. Torchiette van Rustichella d’Abruzzo

 2. 5 eetlepels pesto of zelfgemaakte pesto

 3. 250 gram gerookte kip

 4. Basilicum