Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €29,-
gratis verzending, anders €3,-

Vegetarische pasta is heerlijk en gezond!

Van het allerlaatste en eenzame gerecht op de menukaart tot ‘hip and happening’. Je hoeft echt geen vegetariër meer te zijn om een keer vegetarische pasta te eten. In dit blog reiken we je enkele ideeën aan voor simpele, maar o zo lekkere pasta’s zonder vlees.

Vegetarische pasta

Vegetarische pasta

Omdat het gezond voor je is en omdat je zo een klein steentje kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst van onze wereld. Oh ja: en omdat het heel lekker kan zijn! Steeds meer mensen kiezen ervoor om één, twee of drie keer in de week geen vlees te eten. Dat is misschien even wennen in het begin, maar geloof ons: een opoffering is het niet. Er zijn prachtige vegetarische pasta recepten te vinden die het ook de meest verwoede carnivoor makkelijk maken om het vlees een dagje te laten staan.

Een dagje geen vlees: pasta vegetarisch

Lang was het ’t spreekwoordelijke sluitstuk op menukaarten in restaurants. Onder het kopje ‘vegetarisch’: pasta. En verder niks. Meestal was dat een niet echt geïnspireerde ravioli. Uit eten gaan was op die manier geen weelde als je geen vlees of vis at. Die tijden zijn gelukkig voorbij. Vegetarisch eten is volkomen normaal geworden en vega pasta is er voor iedereen, zonder gekunstelde variaties met vleesvervangers. Met groenten, paddenstoelen, pesto, kaas en een prachtige Italiaanse pasta als basis zijn er meer dan voldoende verse en smaakvolle alternatieven voor handen om een mooi vegetarisch pastagerecht te bereiden.

Vegetarische pasta en vegan pasta

Het is natuurlijk niet hetzelfde: vegetarische en veganistische pasta. Pasta is per definitie vegetarisch, maar er is voor de veganisten ook een ruim aanbod aan vegan pasta om uit te kiezen. Dat zijn de soorten pasta zonder ei, dus met bloem en water als enige ingrediënten. In dit blog gaan we verder in op vegetarische pastasaus en de keuzemogelijkheden die je daarin hebt.

Vegetarische pastasaus met vis

Italianen houden van een mooi stukje vlees, maar ze zijn zeker even verzot op vis. De zee is nooit ver weg in Italië en daardoor is de rijkdom aan verse vis en schaaldieren overal enorm groot. Een klassieke vegetarische spaghetti is de spaghetti alla vongole, maar kijk vooral ook eens naar onze recepten voor pasta met tonijn en tomatensaus en de bijzondere zwarte pasta met inktvisringen en tomatensaus. Makkelijk te bereiden en heerlijk! En weer eens iets anders dan anders. Je kunt ook zelf vis inpassen in pasta met vlees recepten. Dat hebben wij bijvoorbeeld gedaan in onze pasta carbonara met zalm.

Pasta zonder vlees en vis

Ga je liever ‘all te way’ met een vega pasta waar ook geen vis in zit; daar is ook meer dan voldoende moois voor te maken. Wie houdt er niet van pasta pesto? Zelf pesto maken is zo gebeurd! Lekker simpel is ook een pasta met tomaat en basilicum en je bezorgt je vrienden of familie een bijzonder aangename verrassing als je een penne met spinazie en ricotta serveert of een originele pasta met truffel. Zo’n gerecht maak je extra speciaal met een échte Italiaanse pastasoort, zoals de truffel-chitarra van de pastamaker Carassai uit ons recept. Laat het je smaken!

Vegetarische pasta boeken

Wil je geïnspireerd worden met heerlijke vegetarische pastagerechten? Boeken zijn een hele goede bron van inspiratie. Er zijn ontzettend veel vegetarische pasta boeken te vinden en de meeste staan vol met heerlijke recepten. Hier vind je goede vegetarische pasta boeken.

Vegetarische pasta kopen?

Na het lezen van dit blog heb je vast en zeker trek gekregen in een lekker bordje vergetarische pasta. Neem een kijkje in onze pastashop en zoek je favoriete pasta uit!