Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met truffel

Truffel pasta

Stap voor stap bereiden

Dit pasta met truffel recept is er één om je vinger bij af te likken. Een simpel maar heerlijk pasta recept waar je echt indruk mee maakt. Een paar simpele ingrediënten, 30 minuten van je tijd en smullen maar! Voor dit recept gebruiken we de heerlijke chitarra met truffel van Carassai.

  1. Pak een goede wokpan en zet hem op het vuur. Doe een scheutje biologische olijfolie in de pan.

  2. Zet het vuur halfhoog en voeg de truffeltapenade toe. Roer het goed door de pan heen en laat het rustig warm worden.

  3. Zodra de truffeltapenade warm is kun je het gas laag zetten. Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook. Maak eventueel gebruik van een waterkoker om tijd te besparen. Zodra het water kookt kun je wat zout toevoegen om de pasta extra smaak te geven.

  4. Doe de truffelpasta in het water en kook ze voor ongeveer 6 minuten. Wij maken altijd gebruik van een pastapan. Met een pastapan kook je de pasta namelijk nog makkelijker. Heb je thuis nog geen pastapan? Hier vindt je betaalbare pastapannen. Wil je meer weten over het koken van pasta? In ons blog ”pasta koken doe je zo” lees je alles over het koken van pasta.

  5. Zodra de truffelpasta gaar is kun je hem afgieten. Pak een lepel een doe de pasta in de wokpan bij de truffeltapenade. Roer alles goed door elkaar zodat de pasta aan de rest kan hechten. Breng de saus eventueel op smaak met wat extra zout en peper en voeg een scheutje kookroom toe voor een extra smeuïg gerecht.

  6. Schep de truffelpasta op warme borden en doe er wat geraspte parmezaanse kaas overheen.

  7. Truffelpasta kun je natuurlijk ook met penne of een andere soort pasta maken. In onze pastashop vind je al onze Italiaanse pasta’s voor je favoriete pasta gerechten. Laat je fantasie de vrije loop!

    Buon appetito!

Dit heb je nodig:
  1. Pasta met truffel

  2. 40 gram truffeltapenade

  3. Biologische olijfolie

  4. Parmezaanse kaas

  5. Een scheutje kookroom

  6. Peper en zout