Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Zo heet wokkelpasta of gedraaide pasta in het Italiaans

Wat is de naam van wokkelpasta of gedraaide pasta in het Italiaanse hoor ik je denken. De naam is niet zo moeilijk om te onthouden als je hem eenmaal weet. Het moeilijke eraan is dat er in het Italiaans meerdere benamingen voor zijn. We vertellen je er meer over in dit blog.

Zo heet wokkelpasta of gedraaide pasta in het Italiaans

Zo heet wokkelpasta of gedraaide pasta

De officiële naam van wokkelpasta of gedraaide pasta is fusilli. Fusilli is de Italiaanse benaming voor deze unieke soort pasta. De pasta is makkelijk te herkennen aan zijn spiraalvormige uiterlijk. Naast de naam fusilli wordt deze soort pasta ook wel eens spirali genoemd.

Zo herken je wokkelpasta of gedraaide pasta

Nu je weet dat de officiële Italiaanse naam voor wokkelpasta of gedraaide pasta fusilli is, is het handig om te weten hoe je hem herkent. Deze soort pasta is gelukkig heel makkelijk om te herkennen. De fusilli is een korte pastavorm van ongeveer 3 tot 4 centimeter.

De pasta zelfs is gedraaid en is spiraalvormig. Zodra je hem ziet weet je precies waar ik het over heb. Door de unieke kenmerken van de fusilli is het ook een van de meest bekende pastasoorten ter wereld. Dit alles heeft de fusilli te danken aan zijn spiraalvormige vorm.

Maar er zijn meer wokkelpasta’s of gedraaide pasta’s

De fusilli is veruit de meest bekende gedraaide pasta soort die er is. Maar naast deze bekende pastasoort, zijn er nog een aantal andere wokkelpasta’s. Sommige lijken veel op de fusilli maar andere hebben toch echt een aantal andere uiterlijke kenmerken.

Zo zit het verschil vaak in de afmeting van de pasta of de fijnheid van de spiraal. Het zijn kleine details, maar voor Italianen meer dan genoeg reden om elke spiraalvormige pasta zijn eigen naam te geven.

Daarom zetten we alle spiraalvormige pasta’s op een rijtje en vertellen we je hoe ze heten:

  • Fusilli: een korte spiraalvormige pasta soort van ongeveer 4 cm lang.
  • Spirelli: dezelfde spiraalvormige pasta als fusilli.
  • Fusilli lunghi: een lange spiraalvormige pasta. Net zo lang als de welbekende spaghetti.
  • Fusilloni: de grote broer van de fusilli. Dezelfde vorm, maar groter en dikker dan de fusilli.
  • Trivelline: dezelfde afmeting als de fusilli. Het verschil zit hem in de fijnheid van de spiraal. De trivelline is fijner dan de fusilli.
  • Eliche: is een spiraalvormige pasta die hol is van binnen.

Al de hierboven genoemde soorten pasta hebben een wokkelvorm en zijn gedraaid. Omdat het best ingewikkeld kan zie welke pasta nu precies welke naam heeft, hebben we een blog geschreven over alle spiraalvormige pastasoorten. Neem een kijkje op het blog: ‘Alle spiraalvormige pastasoorten op een rij‘ en kom alles over deze herkenbare pastasoort te weten.

Wokkelpasta of gedraaide pasta kopen

In onze pastashop hebben we meerdere soorten spiraalvormige pasta’s. Neem een kijkje in onze pastashop en zoek je nieuwe favoriete gedraaide pasta uit!