Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Farfalle, pasta in de vorm van een vlinder of strikje

De echte naam van vlindervormige pasta is farfalle. Deze pastasoort herken je meteen aan zijn unieke vorm. De pastavorm wordt ook wel eens strikje genoemd. Maar of je hem nu omschrijft als vlindervormig of strikjesvormig, deze pasta is het proberen waard! We vertellen je er graag meer over.

Farfalle, pasta in de vorm van een vlinder of strikje

Vlindervormige pasta

Vlindervormige pasta is een pastasoort in de vorm van een vlinder. Deze vlindervormige pasta heeft meerdere namen gekregen omdat zijn vorm echt op die van een vlinder of een strikje lijkt. Deze soort pasta is meteen te herkennen aan zijn unieke vorm en daarom is het een van de meest bekende pastasoorten. 

De echte naam van vlindervormige pasta

De echte naam van vlindervormige pasta is farfalle. Farfalle betekent in het Italiaans namelijk vlinder. Het is dus geen toeval dat deze soort pasta de vorm van een vlinder heeft.

Deze soort wordt in Nederland vaak vlinder pasta of strikjes pasta genoemd. Er zijn nog een aantal andere namen maar dit zijn de twee meest gebruikte namen voor farfalle.

Het maakt ons natuurlijk niet uit of je nu de Italiaanse naam of die term vlinderpasta of strikjes pasta gebruikt. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Namelijk een pastasoort met een hele herkenbare vorm en daarom ook ontzettend populair!

Grote en kleine vlindervormige pasta

Vlindervormige pasta heb je ook in verschillende formaten. Zo heb je normale en grote vlinderpasta. De officiële namen van deze twee pasta’s zijn farfalle en farfalloni.

Farfalle is de normale vlindervormige pasta en de farfalloni is de grote vlindervormige pasta. Je kunt dus kiezen wat voor soort vlinderpasta je voor je gerecht gebruiken wilt. Mijn advies is om de farfalloni te gebruiken voor een pastagerecht met een gevulde pastasaus. Gebruik de normale farfalle voor bijvoorbeeld een pastasalade of een gerecht met een lichte pastasaus.

Kortom, ook met vlindervormige pasta is er meer dan genoeg keuze!

Waar gebruik je vlindervormige pasta voor?

Vlindervormige pasta is voor meerdere gerechten of recepten te gebruiken. Sterker nog, het is een hele veelzijdige pastasoort. Deze soort pasta kun je namelijk gebruiken in een lekkere gevulde Italiaanse pastasaus of je kunt hem gebruiken in een frisse pastasalade.

Simpel gezegd is de farfalle of vlinderpasta een veelzijdige pasta die je in meerdere gerechten kunt gebruiken. Stap dus eens af van de welbekende spaghetti of penne en kies een keer voor deze veelzijdige pasta. Geloof ons, deze soort pasta zal je niet teleurstellen!

Vlindervormige pasta koken

Vlindervormige pasta is een pasta die je gemakkelijk kookt. Er is bij het koken van deze pasta wel een puntje dat je goed in de gaten moet houden.

Deze korte pastasoort moet wel goed gaar zijn omdat het midden van de vlindervorm anders nog te hard is. Hier is het pastadeeg bij elkaar geknepen en daardoor kookt het midden wat minder makkelijk. Het is dus erg belangrijk om deze pasta goed te proeven voordat je deze gaat afgieten.

Ook moet je rekening houden met het plakken van de pasta. Deze vlindervormige pasta heeft de neiging om aan elkaar te gaan plakken. Maar treur niet, met een paar simpele trucjes zorg je er voor dat de pasta nooit aan elkaar plakt. Je leest er alles over in ons blog: ‘Zo voorkom je plakkende pasta

Maar naast deze twee puntjes van aandacht is het een pasta die makkelijk kookt en snel klaar is. De kooktijd van de vlindervormige pasta is ongeveer 9 minuten. Dat betekent dus dat de pasta gaar gekookt is na 9 minuten in het kokende water te hebben gelegen. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo

Vlindervormige pasta kopen

Vlinderpasta kun je bijna overal kopen. Denk aan de bekende supermarkten of onze Italiaanse pastashop. Doordat deze pasta zo’n unieke vorm heeft is hij ontzettend populair. En daarom ook op veel plaatsen te kopen.

Ben je op zoek naar vlinderpasta en wil je deze snel in huis hebben? Neem dan een kijkje in onze pastashop. Hier vind je vlindervormige pasta en nog veel meer andere Italiaanse pastasoorten. Laat je verassen en koop echte vlinderpasta van de beste kwaliteit in onze pastashop.