Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Conchiglioni, pasta in de vorm van een schelp

Conchiglioni is een pastavorm die op lijkt op een grote schelp. In het Italiaans betekent het woord ‘conchiglia’ zeeschelp. Conchiglioni is de grootste schelpvormige pasta soort. Er zijn namelijk meerdere soorten pasta die op schelpjes lijken. We vertellen je meer over deze schelpvormige pastasoort.

Wat is conchiglioni?

Conchiglioni is een pastasoort in de vorm van een een grote schelp. Het is de grootste schelpvormige pasta die je kunt krijgen. De buitenkant van de vorm bevat ribbels, waardoor saus goed aan de vorm hecht. Daarnaast is de vorm ideaal om te vullen en te gebruiken in oven gerechten.

Dit is vergeleken met andere pasta soorten een tamelijk moderne pastasoort. Hierdoor is het lastig om een regio aan te wijzen waar deze vorm is ontstaan. We zien wel dat conchiglioni vooral populair is in het zuiden van Italië!

Het woord conchiglioni komt van het woord conchiglia. Letterlijk vertaald betekend dit zeeschelp. Vandaar dat deze pastasoort conchiglioni betekend.

Conchiglioni van Rustichella d'Abruzzo

Conchiglioni kopen

Conchiglioni is een bijzonder pastasoort. Je komt hem namelijk niet overal tegen. Wil je deze pastasoort een keertje proberen? Neem dan een kijkje in onze pastashop en bestel de conchiglioni gemakkelijk online!

conchiglioni bekijken

Gekleurde conchiglioni

Wist je dat er naast de normale conchiglioni ook gekleurde conchiglioni bestaan? De schelpen zijn net zo groot als bij de normale conchiglioni alleen bestaat de pasta uit 3 kleurtjes.

Dankzij deze gekleurde pasta wordt je pastagerecht nog kleurrijker. En smaakvoller!

Gekleurde conchiglioni van Rustichella d'Abruzzo

Gekleurde conchiglioni kopen

Conchiglioni is een bijzonder pastasoort. Gekleurde conchiglioni helemaal!  Wil je deze pastasoort een keertje proberen? Neem dan een kijkje in onze pastashop en bestel de conchiglioni gemakkelijk online!

Gekleurde conchiglioni bekijken

Hoe wordt conchiglioni gemaakt?

Net als de meeste pastasoorten wordt conchiglioni gemaakt van twee ingrediënten: durum tarwe en water. Dat is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke pasta!

Als eerste stap in het productieproces worden deze twee ingrediënten samen tot een mooi pastadeeg gekneed. Daarna gaat het pastadeeg door een bronzen mal heen waardoor de schelpvorm ontstaat. Daarna hoeft de pasta alleen nog maar te drogen en ingepakt te worden.

Natuurlijk is het maken van pasta een stuk uitgebreider en komt er veel meer bij kijken dan wat we nu beschreven hebben. Om dit blog niet te lang te maken hebben we een heel blog geschreven over het maken van pasta. Alles daarover lees je in het blog: ‘Hoe wordt pasta gemaakt?’.

Recepten voor conchiglioni

Door de grote holte van de vorm is conchiglioni ideaal om te vullen. Het wordt vaak gecombineerd met ricotta, spinazie en tomatensaus. In dit recept worden de schelpen gevuld met een ricotta en spinazie mengsel. Volgens ons is conchigilioni ideaal om met allerlei sauzen te eten. Deze pasta is perfect om te gebruiken in bijvoorbeeld in een ovengerecht!

Laat vooral je fantasie de vrije loop. Dat is het mooie aan al die duizenden pastagerechten die bestaan. Gebruik de conchiglioni dus vooral zoals jij dit lekker vindt.

Wil je meer inspiratie op het gebied van pastagerechten? Neem een kijkje bij al onze pastagerechten en laat je inspireren!

Hoe moet je conchiglioni koken?

Conchiglioni koken is niet moeilijk maar deze pastasoort heeft zeker 11 tot 14 minuten nodig om gaar te koken. Deze pastasoort kun je dus gebruiken als je alle tijd van de wereld hebt. Maar mocht je in tijdsgebrek zitten, kies dan zeker een andere pastasoort om te gebruiken.

Heb je wat minder tijd? Geen probleem! Wij hebben alle tips and tricks waarmee je conchiglioni sneller gaar kookt op een rijtje gezet. Deze tips lees in je ons blog ‘Snel pasta koken doe je zo’.

Hieronder staat alvast een aantal stappen waarmee je de conchiglioni kan gaan koken. Hou je aan deze stappen en je zal zien dat je de conchiglioni precies goed kookt.

Conchiglioni kook je in de volgende 6 stappen:

 1. Gebruik een grote pan om de conchiglioni in te koken
  Pak een grote pan, hoe groter hoe beter. De conchiglioni moet namelijk kunnen bewegen in de pan. Hiermee voorkom je dat de conchiglioni aan elkaar gaat plakken. Vul de grote pan voor 75% met warm water, door warm water te gebruiken win je tijd omdat het water minder lang nodig heeft aan de kook te gaan. Wil je helemaal veel tijd besparen? Gebruik dan een waterkoker zodat het water al kookt.
 2. Doe wat zout in het water
  Maak het pastagerecht lekkerder door een beetje extra zout toe toevoegen aan het kokend water. Het zout zorgt ervoor dat het smaken in een gerecht een extra boost geeft. Hierdoor worden alle smaken intenser en lekkerder! Wees voorzichtig, want te veel zout kan je gerecht verpesten. Wij houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
 3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van conchiglioni
  Door geen deksel te gebruiken gaat het kookwater niet schuimen. Om deze reden raden wij altijd aan om geen deksel te gebruiken. Het is daarnaast zo ook makkelijker om de pasta in beweging te houden. Lees hier meer over in onze volgende tip.
 4. Hou de conchiglioni goed in beweging
  Net als elke pasta heeft conchiglioni de neiging om aan elkaar te plakken. Door de pasta in beweging te houden voorkom je dit. Roer elke minuut met een spaghettilepel in de pan. Op deze manier hou je de conchiglioni voldoende in beweging.
 5. Proef de conchiglioni voor het afgieten
  Wil je weten of de conchiglioni goed is, dan is het verstandig om de conchiglioni te proeven. Dit doe je voor het afgieten, zodat je kan bepalen of het nodig is om de pasta langer te koken. Daarnaast proef je meteen of je genoeg zout in water hebt gedaan. Je kan ervoor kiezen om nog wat meer zout naar smaak toe te voegen.
 6. Voeg de conchiglioni gelijk bij de pastasaus
  In Italië voegen ze de pasta altijd gelijk bij de pastasaus. Dit maakt de kans kleiner dat de conchiglioni aan elkaar gaat plakken. Door dit te doen heb je nooit last van plakkende pasta. Een goede tip die we je nog graag willen meegeven!

Hoeveel conchiglioni heb je per persoon nodig?

De hoeveelheid conchiglioni die je per persoon nodig hebt, is grotendeels afhankelijk van het soort pastagerecht dat je gaat maken. Hoe voller de pastasaus, hoe minder pasta je nodig hebt voor een vullend gerecht.

Over het algemeen houden wij altijd zo’n 100 gram pasta per persoon aan. Als je een grote of kleine eter bent kan je ervoor kiezen om het aantal gram aan te passen.

Daarnaast adviseren we om te kijken naar de soort saus waarmee je de pasta wil combineren. Kies je voor een stevige saus? Gebruik dan wat minder pasta, 80 gram per persoon. 

De juiste hoeveelheid pasta per persoon bepalen kan best nog wel een lastig zijn. Als jij het ook lastig vindt om te bepalen hoeveel pasta je nodig hebt, lees dan meer over de hoeveelheden pasta per persoon op ons blog: ‘Hoeveel pasta kook je per persoon?’.

Italiaanse conchiglioni kopen

Heb je na het lezen van al deze informatie over conchiglioni zin gekregen in een heerlijk bordje pasta gemaakt met deze pastasoort? Neem dan snel een kijkje in onze webshop vind je deze en andere bijzondere pasta’s.