Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Paccheri, een heerlijke pastasoort

Paccheri, de meeste pasta liefhebbers hebben er wel eens van gehoord. Een mooie pasta met een stevige bite. Ook wel een pasta die ”al dente” gegeten hoort te worden en gecombineerd wordt met een stevige pastasaus. De paccheri is een pasta die je echt geprobeerd moet hebben. Daarom vertellen we je er graag meer over!

Paccheri, een heerlijke pastasoort

De pastavorm paccheri

De paccheri is één van de meer dan 700 verschillende Italiaanse pasta soorten. Een pasta die je waarschijnlijk nog niet eerder geprobeerd hebt. Zonde, want hij is echt het proberen waard! De paccheri is een veelzijdige pasta die je bij verschillende pastagerechten kunt gebruiken. Zeker bij een gerecht met een stevige pastasaus met veel vlees. De paccheri kun je ook vullen met vlees of vis. Simpel gezegd, de paccheri is een pastasoort waar je je creativiteit bij kunt gebruiken en je tafelgasten mee verrast.

Wat is een paccheri?

De paccheri is een buisvormige pastasoort. En een flinke ook! De paccheri is ongeveer 4 cm lang en de diameter is ongeveer 1,5 cm. Hierdoor is deze pasta super geschikt om te vullen. Simpel gezegd is de paccheri de hele grote broer van de penne. De paccheri heeft ook een kleiner broertje genaamd mezze paccheri. Letterlijk vertaald betekent ”mezze paccheri” halve paccheri.

Hoe wordt de paccheri gemaakt?

De paccheri wordt eigenlijk net als de meeste pastasoorten gemaakt. Eerst wordt er pastadeeg gemaakt van durum tarwe en water. Na het kneden van het pastadeeg wordt het door een bronzen mal heen geperst. Hierdoor krijgt de pasta zijn uiteindelijke vorm. Nadat de paccheri is gemaakt wordt hij te drogen gelegd en verpakt.

Paccheri recepten

Zoals we hierboven ook al eerder gezegd hebben is de paccheri een goede pastavorm om te vullen met vlees of vis. De lekkerste paccheri recepten worden gemaakt met een stevige pastasaus die bomvol met vlees of vis zit. De saus kruipt in de holle buis waardoor elke hap een smaaksensatie oplevert. Er zijn op het internet tal van verschillende paccheri recepten te vinden.

Paccheri koken

Pacchetti koken doe je net als bij alle andere pastasoorten. Zet een grote pan water op het gas en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt kun je de paccheri in de pan doen. De kooktijd van de paccheri is ongeveer 13 minuten. Kijk altijd goed op de verpakking zodat je zeker weet dat je de pasta lang genoeg kookt. De paccheri hoor je ‘al dente’ te eten dus laat hem niet te gaar koken! Alles over pasta koken lees je in ons blog: pasta koken doe je zo

Hoeveel paccheri kook je per persoon?

Dat ligt natuurlijk volledig aan wat voor pasta recept je in gedachte hebt. Ga uit van ongeveer 100 gram paccheri per persoon. Als je een goed gevulde pastasaus hebt kun je er altijd voor kiezen om 80 gram aan te houden. Omdat de hoeveelheid pasta die je gebruiken moet nog wel eens verwarrend kan zijn, hebben we daar een uitgebreid blog over geschreven. Alles over de hoeveelheid pasta koken lees je in ”hoeveel pasta kook je per persoon

Italiaanse paccheri kopen?

Heb je trek gekregen in een heerlijk bordje pasta gemaakt met paccheri? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze webshop vind je paccheri van de beste kwaliteit die we zelf vanuit Italië importeren. Neem een kijkje in onze webshop voor Italiaanse paccheri