Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta bewaren, hoe doe je dat?

Pasta maken doe je het liefst in een grote pan. Net zoals de Italiaanse mama’s in films en op tv, die altijd genoeg lijken te koken om de hele buurt te eten te geven. Heerlijk om nog een tweede (en derde) keer te kunnen opscheppen én om een paar porties te bewaren voor een later moment. Pasta bewaren kan prima in zowel de koelkast als de diepvries. Zo heb je altijd een superlekker pastagerecht bij de hand, en je hoeft het alleen maar even op te warmen!

Pasta bewaren, hoe doe je dat?

Pasta bewaren, hoe doe je dat?

Sommige gerechten lijken er alleen maar beter van te worden als je ze niet meteen eet, maar op een later moment uit de kast kunt halen. Pasta is er bij uitstek geschikt voor. Pasta’s en pastasauzen behouden hun structuur als je ze nog eens opwarmt en, sterker nog, de pasta krijgt er extra tijd door om de saus helemaal op te nemen. Hij wordt er dus alleen maar voller van smaak door. Pasta bewaren voor de lunch de volgende dag of pasta invriezen voor een ‘quick dinner’ als dat eens zo uitkomt, is dus altijd een goed idee. Als je maar rekening houdt met de condities waaronder je eten kunt bewaren.

Gekookte pasta en verse pasta bewaren

Gedroogde pasta (en dat geldt dus ook voor gedroogde verse pasta) bewaren is nooit een probleem. Leg het thuis weg – bij voorkeur op een droge, donkere en koele plek in huis – en je kunt de pasta bewaren tot in de eeuwigheid; bij wijze van spreken uiteraard. Wil je verse pasta bewaren, dan is wat meer spoed gemaand. Die is in de originele verpakking twee dagen houdbaar in de koelkast. Op verse pasta bewaren in de vriezer staat ongeveer een maand, mits je hem gelijk invriest en liefst ook in de originele verpakking.

Pasta bewaren koelkast (hoe lang?)

Als we het over gekookte pasta bewaren hebben, dan gaat het dus niet meer over de deegsoort pasta alleen, maar over het hele gerecht. Gooi nooit zomaar weg wat je over hebt, dat is echt zonde. Zoals we al zeiden: het wordt alleen maar lekkerder als je de rest van de pasta de volgende dag eet als lunch of het voor later in de vriezer bewaart. Pasta bewaren in de koelkast kan makkelijk twee dagen, als je het tijdig koelt. In de diepvries blijft je pastagerecht zeker drie maanden goed. 

Voor alle genoemde termijnen geldt uiteraard het logische voorbehoud: ziet de pasta er niet goed meer uit of begint hij onaangenaam te ruiken, neem dan geen risico meer en gooi het weg. En zit er vis in de pasta, bewaar het dan liever niet langer dan een dag in de koelkast.

Hoe lang pastasalade bewaren?

Je kunt met pasta natuurlijk ook heerlijke salades (koud en warm) maken. Een pastasalade bewaren is wel iets anders dan bijvoorbeeld een pasta carbonara bewaren. De groenten worden er immers niet lekkerder op als ze lang staan te weken in de dressing. Maar wordt de dressing met mate gebruikt, dan is de pastasalade een dag na bereiding vanuit de koelkast nog een heel aangenaam en gezond tussendoortje!