Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta kruiden, hoe doe je dat?

De juiste kruiden voor pasta gebruiken, dat is de finishing touch geven aan de perfecte Italiaanse maaltijd. Eerst voeg je zout en peper toe en dan…? Ja, wat dan? Wat zijn lekkere pasta kruiden? Pak je gedroogde of verse kruiden voor de pasta? En kun je ook een kruidenmix gebruiken? In dit blog proberen we je een beetje te helpen bij het pasta kruiden.

Pasta kruiden

Pasta kruiden, hoe doe je dat?

Een kant en klare Italiaanse kruidenmix; het is niet zo dat we ertegen zijn, alleen maar om er tegen te wíllen zijn. Ben je nog niet zo handig in de keuken en kun je basilicum, peterselie en oregano nog niet goed onderscheiden, dan is het een prima hulpmiddel. Maar kant en klaar en de Italiaanse keuken, dat gaat gewoon niet lekker samen. Simpele recepten met mooie, vérse ingrediënten; die combinatie heeft de Italiaanse gerechten over de hele wereld bekend gemaakt. Ook de kruiden kiezen we daarom liefst zelf uit. Er zijn verschillende bekende combinaties van pastagerechten en kruiden, maar uiteindelijk is de eigen smaak leidend.

Pasta kruiden zonder zakjes

In de ideale wereld gebruiken we misschien alleen maar verse kruiden, maar we hebben niet allemaal ruimte voor een grote eigen kruidentuin, zoals veel restaurants die hebben. Dat is ook helemaal niet erg. Je kunt prima een basis van gedroogde Italiaanse kruiden op voorraad houden: laurierblaadjes, rozemarijn, oregano, tijm, marjolein. Dan ben je al een eind op weg.

De meeste gerechten maak je vervolgens af met verse Italiaanse kruiden. Het is een enorme rijkdom om deze zelf te kunnen plukken en zo veel ruimte vraagt het niet om verse basilicum, verse peterselie, verse tijm, verse oregano of verse bieslook te laten groeien. Dat kun je op een bescheiden balkon ook goed doen. Basilicum is een beruchte ‘vroege sterver’ als je alleen maar een plantje neerzet en er dan niet meer naar omkijkt, maar met een beetje zorg voorkom je dat. Geef basilicum ruimte, zon en water en je zult lang genieten van zijn heerlijke geur en smaak.

Kruiden pasta

Maar hoe ga je ze dan gebruiken? Welke kruiden voor spaghetti, welke kruiden voor macaroni; in algemene zin: welke combinatie van kruiden – pastasaus is onweerstaanbaar? Er bestaat niet zoiets als een gouden formule, want de persoonlijke smaak speelt altijd mee. We kunnen wel stellen dat vooral basilicum en oregano de Italiaanse keuken qua kruiden karakteriseren. Ze combineren beide fantastisch met vlees- en tomatengerechten en dus met vele populaire pastarecepten. Even veelzijdig is rozemarijn. Ook dit gaat perfect samen met vlees, groenten, maar bijvoorbeeld ook met een pasta met schaaldieren. Tijm en stevige (vlees-)sauzen vormen eveneens een mooi huwelijk. Een allemansvriend als geen ander is peterselie. Het is zeer gezond en kan zowel bij vlees als vis worden gebruikt.

Bij pasta met vis kun je bieslook of dille pakken, maar er is nog zó veel meer. Salie, jeneverbes, dragon, marjolein; koken is proberen en koken is vooral proeven. Je kunt je laten inspireren door de recepten op deze website en daarop variëren zoveel je wilt. Maak er wat moois, en lekkers, van! Succes!

Italiaanse pasta kopen

Nu je weet hoe je je favoriete pasta gerecht het beste op smaak kunt brengen is het van belang dat je de juiste pasta in huis hebt. Neem een kijkje in onze pastashop voor de beste Italiaanse pasta’s!