Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met erwten, pancetta en gorgonzola

Stap voor stap bereiden

Een snelle zomer pasta die je snel op tafel zet. Heerlijk voor een warme dag!

  1. Pak een steelpan en zet deze op hoog vuur.

  2. Doe wat olijfolie in de pan en doe de pancetta erbij. Bak de pancetta totdat deze mooi verkleurd is.

  3. Voeg vervolgens ook de doperwten toe aan de pan en meng ze goed met de pancetta.

  4. Doe er daarna nog wat kookroom bij en laat de saus een paar minuten pruttelen. Wacht totdat de kookroom iets dikker geworden is.

  5. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de penne van Sgambaro aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het gaar is, kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken . Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  6. Als de pasta gaar gekookt is kun je deze afgieten.

  7. Voeg dan ook de pasta toe aan de steelpan en meng alles goed door elkaar.

  8. Pak een diep pastabord en schept de pasta met pancetta en erwten op het bord.

  9. Snij de gorgonzola in kleine stukjes en leg de stukjes kaas op het bord met pasta.

  10. Als laatste kun je ook nog wat blaadjes basilicum toevoegen zodat het pastagerecht nog mooier en smaakvoller wordt.

  11. Serveer de pasta met pancetta, erwten en gorgonzola. Geniet van dit heerlijk pastagerecht. Buon appetito!

De beste pasta voor dit pastagerecht

Penne is een veelzijdige pasta, die je vaak ziet schitteren in allerlei pastasalades. Een reden dat penne vaak wordt gekozen voor pastasalades, is niet alleen vanwege de smaak maar ook om een praktische reden. Het is makkelijk om te eten waardoor de kans op geklieder klein is.

Mezze penne van Sgambaro

Penne

Probeer de penne zelf en maak de pasta met pancetta, erwten en gorgonzola nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Penne

Wijnadvies voor pastasalade met pancetta, erwten en gorgonzola

Nu je deze heerlijke salade heb gemaakt wil je er natuurlijk een lekker wijntje bij drinken. Bij een stevige kaas, hoort een stevige wijn, vinden wij! Dit is de reden wat we een rode, volle wijn aanraden. Natuurlijk wel een Italiaanse wijn!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’.

Penne is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van penne
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip!
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit buisjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De penne heeft een kooktijd van ongeveer 10 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!

    Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pastasalade met pancetta, erwten en gorgonzola te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de penne makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de penne. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om alles fijn te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor de pasta met pancetta, erwten en gorgonzola gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Penne van Sgambaro

  2. 100 gram doperwten

  3. 50 gram pancetta

  4. 50 gram gorgonzola

  5. Scheutje kookroom

  6. Olijfolie

  7. Peper en zout