Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pastasalade met gorgonzola, erwten en walnoot

Stap voor stap bereiden

Gorgonzola is een bijzondere kaas, je houdt ervan of je haat het. Ben je een liefhebber? Dan is dit gerecht zeker wat van jou!

  1. Vul een grote pan voor ongeveer 75% met water. Zet het water op het een middelhoog vuur en laat wacht tot het kookt. Voeg daarna de volkoren ditali toe aan het kokende water. Lees goed op de verpakking hoe lang je de pasta moet koken. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  2. Zodra de pasta gaar is kun je het afgieten.

  3. Voeg de pasta toe aan een kom en laat het hierin afkoelen.

  4. Voeg de doperwten en stukjes walnoot ook toe aan de kom. Grind dan wat peper over de ingrediënten heen.

  5. Voeg er wat olijfolie aan toe en meng alle goed door elkaar zodat het één geheel wordt.

  6. Nu het gerecht bijna af is kan je het op mooie pasta borden scheppen en afmaken door er kleine stukjes gorgonzola over heen te verdelen.

  7. Voeg eventueel nog wat extra walnoten toe aan de borden.

  8. Serveer de pasta met erwten, gorgonzola en walnoot en geniet van dit bijzondere gerecht. Buon appetito!

  9. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor dit pastagerecht

Het grote voordeel aan deze pasta is dat het een holte bevat. Hier gaan de ingrediënten inzitten waardoor het gerecht één geheel wordt. Dat is ook bij dit gerecht het geval. De gorgonzola, erwten en walnoten kruipen namelijk in de holte waardoor elke hap een smaaksensatie is.

Door de kwaliteit van de volkoren ditali van Riscossa hechten de smaken goed aan de pasta. Dit maakt het gerecht een geheel en maakt het nog lekkerder! Probeer het vooral zelf uit.

Wil je meer weten over deze volkoren ditali? Lees er dan alles over op ons blog: Volkoren ditali, een korte en buisvormige pastasoort.

Volkoren ditali van Riscossa

Volkoren ditali

Probeer de volkoren ditali zelf en maak de pastasalade met gorgonzola, erwten en walnoten nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Volkoren ditali

Wijnadvies voor pastasalade met gorgonzola, erwten en wolnoot

Nu je deze heerlijke salade heb gemaakt wil je er natuurlijk een lekker wijntje bij drinken. Bij een stevige kaas, hoort een stevige wijn, vinden wij! Dit is de reden wat we een rode, volle wijn aanraden. Natuurlijk wel een Italiaanse wijn!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De volkoren ditali is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet mis gaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van volkoren ditali
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Elke pasta heeft de neiging om aan elkaar te plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De torchiette heeft een kooktijd van ongeveer 10 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de volkoren ditali, kun je ze meteen bij de saus doen.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pastasalade met gorgonzola, erwten en walnoten te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de volkoren ditali makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de volkoren ditali. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pastasalade met gorgonzola, erwten en walnoten dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pasta borden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Volkoren Ditali

  2. 20 gram walnoten

  3. 25 gram gorgonzola kaas

  4. 50 gram doperwten

  5. Olijfolie

  6. Peper en zout