Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met gamba’s, tomaatjes en citroenzeste

Pasta met gamba's, tomaatjes en citroenzeste

Stap voor stap bereiden

Pasta met gamba’s, tomaatjes en citroenzeste is een pastagerecht voor de visliefhebbers onder ons. Met een paar mooie ingrediënten zet je een heerlijk gerecht op tafel dat ook nog eens ontzettend mooi is om te zien. Lees verder want we vertellen je precies hoe je dit pastagerecht maakt.

  1. Om te beginnen met het maken van dit pastagerecht heb je een middelgrote wokpan nodig. Zet de wokpan op hoog vuur en voeg ongeveer twee eetlepels olijfolie toe. Laat de olijfolie warm worden in de pan.

  2. Pak de rode peper, verwijder de zaadjes en snijdt het in kleine ringetjes. Houd je van pittig? Dan kun je ervoor kiezen om de zaadjes in de rode peper te laten. Snij vervolgens de trostomaatjes door de helft.

  3. Als de olijfolie warm is voeg je het teentje knoflook samen met de rode peper toe aan de olie. Hierdoor kan de olijfolie alvast de smaak van de knoflook en de peper opnemen.

  4. Voeg daarna de zes grote gamba’s in schil in zijn geheel toe aan de pan.

  5. Bak de gamba’s totdat ze roze van kleur worden. Daarna kun je de gamba’s uit de pan halen en even opzij leggen. Zet het vuur even uit en laat de pan op fornuis staan. Je kunt nu de pasta gaan koken.

  6. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de citroen chitarra van Carassai  aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat die gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  7. Pak de gamba’s in schil er weer bij. Verwijder de koppen van vier gamba’s en lig het lijfje apart. De andere twee gamba’s laat je heel want deze heb je later in het recept weer nodig.

  8. Pak de wokpan er weer bij en laat de olie opnieuw warm worden. Voeg dan de trostomaatjes toe samen met de vier koppen van de gamba’s. Door de koppen toe te voegen krijgt het gerecht veel meer smaak. Laat het geheel even sudderen op laag vuur.

  9. Giet de gaargekookte pasta af. Voeg de pasta gelijk bij de pan met saus. Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten een geheel worden en de saus goed aan de pasta blijft plakken. Roer net zo lang als nodig door de pan heen totdat alles een mooi geheel geworden is.

  10. Nu de pasta met gamba’s, tomaatjes en citroenzeste klaar is kun je het gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

  11. Schep de pasta op de borden en leg vervolgens op elk bord nog een gamba en garneer het gerecht met wat peterselie. Dit is niet alleen heel lekker, maar geeft ook wat meer kleur aan het gerecht. Rasp als laatste wat citroenzeste over het gerecht.

  12. Je bordje pasta met gamba’s, tomaatjes en citroenzest is nu klaar. Buon appetito!

De beste pastasoort voor dit pastagerecht

Dat vis en citroen een goede combinatie is, weet je natuurlijk al lang. Maar wist je dat pasta en citroen ook een ontzettend goede combinatie is? Voor deze pasta met gamba’s, tomaatjes en citroenzeste kiezen we dan ook voor een citroen pasta. In deze chitarra zit citroen verwerkt, wat de pasta heerlijk fris maakt.

De chitarra van Carassai is daarnaast van goede kwaliteit, wat ervoor zorgt dat de saus goed aan de pasta blijft hechten. Dit maakt het gerecht nog lekkerder! Probeer het vooral zelf uit!

Wijn advies voor pasta met gamba’s

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Vis is natuurlijk het best te combineren met witte wijn. Vandaar dat we voor deze pasta met grote gamba’s, tomaatjes en citroenzeste kiezen we voor een droge, witte wijn. Wat ons betreft is een Italiaanse wijn het lekkerst bij dit gerecht!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet. Pasta alla chitarra met citroensap hoef je maar een paar minuten te koken. Houdt de pasta daarom goed in de gaten om te voorkomen dat de pasta te lang kookt. Ondanks dat, kan het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van de pasta alla chitarra
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De pasta heeft een kooktijd van een paar minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de pasta, kan je het meteen bij de pastasaus doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pastagerecht met gamba’s, tomaatjes en citroenzeste te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de chitarra met citroen. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta met gamba’s, tomaatjes en citroenzeste dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Pasta alla chitarra met citroensap

  2. 6 grote gamba’s met schil en kop

  3. 1 rode peper

  4. 1 teentje knoflook

  5. 200 gram trostomaatjes

  6. Olijfolie

  7. Peterselie

  8. 1 citroen