Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met pompoen en Italiaanse worstjes

Pasta met pompoen en Italiaanse worstjes

Stap voor stap bereiden

Pasta met pompoen en Italiaanse worstjes is een echte herfstpasta! Dit gerecht bevat onder andere pompoen en Italiaanse worstjes, en is een echt comfort food gerecht. Perfect op een regenachtige herfst of winterdag. Maar eigenlijk is deze pasta elke dag super lekker. Het is ook nog eens erg makkelijk te maken, dus lees snel hoe je dit heerlijke pastagerecht zelf kunt maken.

  1. Om te beginnen met dit recept heb je pompoen blokjes nodig. Snij hiervoor de flespompoen door de helft. Pak één helft van de fles pompoen en snij deze in langwerpige stukken en daarna in blokjes.

  2. Pak vervolgens een ui en snij hem doormidden. Snij één helft van de ui in fijne stukjes.

  3. Pak een middelgrote steelpan en zet deze op het gasfornuis. Zorg ervoor dat het vuur op middelhoog vuur staat. Doe wat olijfolie in die pan en laat de olijfolie warm worden. Gebruik ongeveer twee eetlepels olijfolie.

  4. Snij in de tussentijd de Italiaanse worstjes in fijne stukjes en doe deze vervolgens in de pan. Snij daarnaast ook een uitje fijn en doe ook deze in de pan. Roer een paar keer in de pan zodat de ingrediënten goed in beweging blijven.

  5. Braad de worstjes verder in de pan totdat ze bruin beginnen te worden. Voeg vervolgens een snufje peper toe om de worstjes op smaak te brengen. Gebruik zoveel peper als je zelf lekker vindt.

  6. Pak de blokjes pompoen er bij en doe de blokjes pompoen in de pan. Nu alle ingrediënten zijn samengevoegd roer je alles goed door elkaar. Laat alles daarna een paar minuten pruttelen en begin met het koken van de pasta.

  7. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de tortiglioni van Sgambaro aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het gaar is, kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken . Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  8. Voeg een schep van het pasta water toe aan de steelpan en laat het water voor een groot deel verdampen. Tijdens dit proces laat je het vuur hoog staan. Daarna kun je de pasta afgieten.

  9. Blijf alles in de steelpan goed door elkaar heen roeren, dit zorgt ervoor dat de smaken goed met elkaar mengen. Roer tot het water grotendeels verdampt is. Als het water voor het grootste gedeelte verdampt is, kun je een scheutje kookroom toevoegen.

  10. Nu er een saus is ontstaan is het tijd om de pasta toe te voegen. Doe de pasta in de pan en blijf de pasta en de saus voor een paar minuten door elkaar heen roeren. Zorg ervoor dat de saus en de pasta een mooi geheel worden.

  11. Pak een mooi pastabord en schep de pasta op het bord. Ons advies is om altijd warme borden te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je pastagerecht langer warm blijft en je er langer van kan genieten!

  12. Doe als laatste nog een paar kleine stukjes peterselie bovenop de pasta. Dit zorgt voor extra kleur in je gerecht, want het oog wilt ook wat natuurlijk. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.

  13. Serveer de pasta en geniet van deze heerlijke pasta met pompoen en Italiaanse worstjes!

  14. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor dit pastagerecht

Deze pasta met pompoen en Italiaanse worstjes zit vol met smaak. Al die smaak wil je dan ook in elke hap die je neemt proeven. Precies om deze reden hebben wij gekozen voor een pastasoort die super geschikt is voor dit pastagerecht. We hebben gekozen voor de tortiglioni van Sgambaro.  De tortiglioni zijn buisvormige stukjes pasta. Het voordeel van deze soort pasta is dat de saus in de buisjes kruip waardoor je met elke hap een smaakexplosie beleefd.

De ribbels op de tortiglioni zorgen ervoor dat saus ook goed aan de buitenkant blijft hechten. Voor deze tortiglioni van Sgambaro is uitsluitend gebruik gemaakt van Italiaanse durum tarwe uit de regio rond Bologna. Kortom, een echte kwaliteitspasta die perfect past bij dit gerecht en andere recepten met dikkere sauzen.

Bekijk de tortiglioni in onze pastashop, bestel hem gemakkelijk online en proef hem zelf!

Wijnadvies voor pasta alla zucca

Een heerlijk pastagerecht kan natuurlijk niet zonder een heerlijk bijpassend wijntje! Geen zorgen, wij weten precies welke wijn perfect bij deze pasta met pompoen en Italiaanse worstjes past. We adviseren je een volle, witte droge wijn. Door voor een volle wijn te kiezen worden de herfstachtige smaken van het gerecht extra geaccentueerd.

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen  weten hoe je het op de juiste manier doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’ .

Tortiglioni is een pastasoort die erg makkelijk is om te koken. Met deze soort pasta kan het bijna niet misgaan. Om je op weg te helpen hebben we hieronder in een stappenplan omschreven hoe je ze het beste kunt koken. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces, waardoor je precies weet wat je moet doen.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt de pasta met pompoen en Italiaanse worstjes extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van tortiglioni
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort tortiglioni bestaat uit kleine buisjes, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De tortiglioni heeft een korte kooktijd van een paar minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je het gelijk aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog:’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta met pompoen en Italiaanse worstjes te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplank etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de ingrediënten genoeg ruimte in de pan.

Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Bekijk hier alle wokpannen.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Bekijk hier betaalbare maar goede pastapannen.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Neem hier een kijkje voor goede flesjes met een schenktuit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om de paddenstoelen in stukjes te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Bekijk hier snijplanken van hout.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta alla zucca dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi stoeltje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Halve flespompoen

  2. Tortiglioni van Sgambaro

  3. Olijfolie

  4. 200 gram Italiaanse worstjes

  5. Peper

  6. Kleine takje peterselie

  7. Scheutje kookroom

  8. Ui