Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pastasalade met geitenkaas, spinazie en walnoot

Stap voor stap bereiden

Spinazie, geitenkaas en walnoten zijn een super lekkere combinatie! Dit vegetarische gerecht is simpel maar erg smaakvol. Lees hier hoe je dit makkelijk gerecht zelf maakt.

  1. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de Rotelle van Sgambaro aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het aldente is, kijk goed op de verpakking voor de kooktijd en haal hier een minuutje vanaf. Een pasta salade is het lekkerst met pasta die al dente is. Alles over pasta al dente koken lees je in ons blog: ‘Pasta al dente koken doe je zo!’.

  2. Giet de gaargekookte pasta af en laat deze afkoelen, meestal duurt dit een paar minuutjes. Voeg het daarna toe aan een grote kom.

  3. Maak de geitenkaas fijn  met je handen en doe deze in de kom bij de pasta. Voeg ook de spinazie aan de kom toe.

  4. Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

  5. De salade is nu bijna klaar. Pak een mooi groot bord waarin je de pastasalade wil serveren. Schep de ingrediënten in het bord en maal er flink wat peper overheen.

  6. Voeg als laatste stap nog wat walnoten toe aan de salade. Dit zorgt voor een extra bite.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Bij een simpel pasta gerecht hebben wij gekozen voor een bijzondere pasta. Uit ervaring weten wij dat deze pasta vooral bij kinderen erg populair is, en dat is niet voor niets! Rotelle pasta heeft namelijk een super leuke vorm en is erg smakelijk.

Door de goede kwaliteit blijft de saus goed aan de pasta plakken. Dit zorgt ervoor dat elke hap de juiste verhouding is van saus en pasta, en maakt het gerecht nog lekkerder!

Rotelle van Riscossa

Rotelle kopen

Probeer de rotelle zelf en maak de pasta salade nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Rotelle

Wijnadvies voor pastasalade met spinazie en geitenkaas

Na het koken voor het hele gezin, heb je wel een wijntje verdiend! En dan natuurlijk wel een lekker Italiaans wijntje. We helpen je graag weg om de juiste wijn uit te kiezen voor dit gerecht. Volgens is een Italiaanse witte, droge wijn het lekkerst bij dit gerecht.

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’ .

De rotelle is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben wij hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van rotelle
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit kleine vormpjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De rotelle heeft een kooktijd van ongeveer 8 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een kom en een lepel etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Een pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Een spaghettilepel

Een spaghettilepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghettilepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghettilepel kun je ook gebruiken voor de rotelle. Nog geen spaghettilepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghettilepel uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pastasalade dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Rotelle van Riscossa

  2. 350 gram spinazie

  3. 80 gram verse geitenkaas

  4. Olijfolie

  5. Peper

  6. 35 gram walnoten