Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Spaghetti breken voor het koken

Spaghetti breken voor het koken kan erg handig zijn voor als je elke keer maar weer met die lange spaghetti slierten aan het tobben bent. Vaak wordt er gezegd dat het snijden of breken van spaghetti een doodzonde is. Wij nemen het breken van spaghetti niet zo zwaar want het belangrijkste is: eet spaghetti zoals jij het wilt!

Spaghetti breken voor het koken.

Waarom zou je spaghetti breken voor het koken?

Simpel, omdat het makkelijk is en het scheelt je een hoop gepriegel met de lange slierten tijdens het eten. Het is een handige truc die je help om je bordje pasta met plezier op te eten. Met het breken van de spaghetti slierten voordat je de pasta gaat koken, halveer je de spaghetti. Hierdoor zijn de slierten uiteindelijk half zo lang als ze eenmaal op je bord liggen. Wel zo makkelijk!

Hoe breek je spaghetti?

Je kunt de spaghetti het beste breken voordat je ze gaat koken. De spaghetti slierten zijn hier nog ongekookt en daarom zijn ze nog stijf. Het breken gaat simpel gezegd gewoon makkelijker als de spaghetti stijf is.

Pak de juiste hoeveelheid spaghetti in je handen en pak de slierten zo dicht mogelijk tegen elkaar vast. Ga met je handen boven de pastapan met koken water staan en breek de spaghetti in tweeën. Maak de brekende beweging naar beneden. Hierdoor vallen eventuele kleine stukjes spaghetti meteen in het water. Zodra je de spaghetti in tweeën gebroken hebt, kun je deze gewoon in het kokende water gooien. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de spaghetti koken.

Spaghetti breken voor kleine kinderen

Het breken van spaghetti kan vooral handig zijn als je een tafel vol met kleine kinderen hebt die hun bordje pasta met liefde aan het leegeten zijn. De halve spaghetti slierten eten, zeker voor de kleine pastaliefhebbers, een stukje makkelijker. Zo is dat bordje pasta nog sneller leeg!

Spaghetti breken in plaats van spaghetti snijden

We weten allemaal: spaghetti snijden is not done! Tenminste, als je alle pastakenners moet geloven. Ondanks dat we bij Pastaficio Italianen zijn,  vatten we het snijden van spaghetti niet zo zwaar op. In onze ogen hoor je spaghetti te eten zoals dat jou het beste uitkomt. Zeker als je thuis bent! Heb je nou een aantal tafelgasten en wil je je toch aan de Italiaans etiquette houden, breek de spaghetti dan gewoon voor het koken in tweeën. Zo is de spaghetti half zo kort en hoef jij je spaghetti niet meer te snijden zodra deze op je bord ligt. Dit voorkomt zware discussies aan tafel, geloof ons maar…

Goede spaghetti om te breken

Spaghetti breken kun je natuurlijk niet zonder goede spaghetti. Italiaanse spaghetti is gemaakt van harde tarwe. Hierdoor breken ze makkelijker en smaken ze lekkerder. Al onze spaghetti’s halen we zelf uit Italië zodat je zeker weet dat je een echte Italiaanse spaghetti koopt. Neem een kijkje bij onze spaghetti’s en haal een goede spaghetti in huis. Zo wordt je favoriete bordje spaghetti nog lekkerder!