Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Wereld Pastadag

Vandaag is het Wereld Pastadag! En voor ons, pastaliefhebbers, is dit een dag om daar zeker even bij stil te staan. Stil te staan bij ons lievelingseten, bij die vele heerlijke gerechten en bij al de soorten pasta die ons bord wekelijks (zo niet dagelijks) opvrolijken…

Wereld Pasta Dag

Wat is Wereld Pastadag?

Wereld Pastadag is een internationale feestdag die sinds 1995 gevierd wordt. Ook wel World Pastaday genoemd. Wereldwijd staat 25 oktober in het thema van pasta. Op deze dag staan vieren we onze voorliefde voor pasta en alles wat met pasta te maken heeft. Niet alleen het heerlijke product, maar ook de momenten die rondom pasta gecreëerd worden. Die goede gesprekken aan tafel, samen met de kids pasta maken of simpelweg de beleving van pasta eten. Simpel gezegd, pasta verdient zonder twijfel een internationale feestdag!

Het ontstaan van wereld pastadag

Sinds 1995 staat 25 oktober aangemerkt als Wereld Pastadag. Deze traditie is ontstaan doordat 40 verschillende pasta producenten bij elkaar kwamen tijdens het eerste ‘World Pasta Congress’. Dit vond plaats op 25 oktober 1995. Sindsdien staat 25 oktober bekend als Wereld Pastadag. En die traditie zetten we graag voort!

Leuke Wereld Pastadag activiteiten

Dat 25 oktober om pasta draait wist je al. Maar wat kun je nou eigenlijk allemaal doen om deze feestdag te vieren? We helpen je op weg en geven je hieronder een aantal leuke pastadag activiteiten:

#1 Maak een heerlijk pastagerecht

Klinkt simpel maar staat aan de basis van Wereld Pastadag. Trek vandaag eens wat extra tijd uit om je lekkerste pastagerecht te maken. Het is tenslotte zondag, de laatste dag van je weekend, dus besteed die goed! Steek alles wat je hebt in je bordje pasta en verras iedereen met een feestelijk pastagerecht!

#2 Deel je gerecht online

Deel je liefde voor pasta en inspireer mensen met je heerlijke gerechten op social media. Het lijkt zo voor de hand liggend maar juist het delen van je liefde voor pasta is zo leuk! #worldpastaday

#3 Maak je pasta zelf, samen met je naasten

Maak vandaag je pasta eens zelf. Op wat voor dag kun je dat nou beter doen dan op Wereld Pastadag! Pasta maken is simpel en kan met meerdere mensen tegelijk gedaan worden. Een leuke groepsactiviteit die je afsluit met een heerlijk bord eten. Wat wil je nog meer?! Tips om gemakkelijk je eigen pastadeeg te maken vind je in ons blog: Pastadeeg maken doe je zo!

#4 Ga uit eten

Misschien niet echt een optie op dit moment i.v.m. alle corona maatregelen. Maar zodra het kan, ga er lekker op uit en geniet van een heerlijk bordje pasta. Ook al kan het nu nog even niet, wat ons betreft kun je Wereld Pasta dag altijd inhalen!

Waarom wij van Wereld Pastadag houden!

Dat wij hardcore pasta liefhebbers zijn zal nu wel duidelijk zijn geworden. Maar onze liefde voor pasta is niet uit het niets ontstaan natuurlijk. “Waarom?” hoor ik je denken. Hierom:

#1 Pasta is makkelijk te maken

Het maakt niet uit of je een chefkok bent of net je eerste pannenset hebt aangeschaft, pasta maken kan nagenoeg iedereen! Het begint bij de juiste pasta kopen. Daarnaast heb je een aantal simpele ingrediënten nodig en het zwaarste werk is al verricht. Zoek wel even een goed pasta recept op voordat je begint. Doe de pasta in kokend water en kook de pasta ”al dente”. Maak daarnaast je pastasaus en het genieten kan beginnen.

#2 pasta is gezond

Pasta (en voornamelijk de volkoren pasta) kan je helpen om de hele dag je energie niveau op peil te houden. Boordevol voedingstoffen en koolhydraten. Pasta is een simpel product en bestaat uit water en tarwe. Moeilijk om hier mee de mist in te gaan. Als je 125 gram pasta per persoon aanhoudt, is pasta zonder twijfel gezond!

#3 Pasta is ontzettend gevarieerd

Pasta kun je eten als lunch of als avondeten. Daarnaast zijn er online ontelbaar veel pasta recepten te vinden. Of je nu veganistich bent, vegetarisch wilt eten of gewoon met vlees of vis, met pasta kan het allemaal! Al die gerechten kun je met een van de ongeveer 700 verschillende pasta soorten maken. Noem nog eens een product wat zo ontzettend veelzijdig is…

Datum Wereld Pastadag

Om alvast vooruit te blikken naar de leukste dag van het jaar hebben we de data voor de komende Wereld Pastadagen opgezocht. Zo kun je je agenda alvast vol zetten!

Data Wereld Pastadag:

  • 2022: Dinsdag 25 oktober
  • 2023: Woensdag 25 oktober
  • 2024: Vrijdag 25 oktober