Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta funghi (gemende paddenstoelen)

Pasta funghi met bospaddenstoelen

Stap voor stap bereiden

Deze heerlijke pasta funghi is een vegetarische pastarecept dat goed past bij de herfst en wintermaanden. Met een paar simpele ingrediënten zet je dit gerecht in een handomdraai op tafel. Lees hier hoe je pasta met funghi maakt.

  1. Begin met het schoon borstelen van de paddenstoelen. Snijdt ze daarna in grove stukken. Het maakt niet uit wat voor paddestoelen je gebruikt, kies vooral wat je zelf lekker vindt.

  2. Zet een steelpan op middelhoog vuur en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe.

  3. Leg het teentje knoflook ongepeld in de olie en laat het warm worden. Door het knoflookteentje toe te voegen krijgt de olie een knoflook smaak wat de pasta met funghi extra lekker maakt.

  4. Wanneer de olijfolie warm is geworden doe je de gemixte paddenstoelen in de pan. Voeg ook gelijk een snufje zout toe.

  5. Blijf de paddenstoelen door de pan roeren totdat ze gebakken zijn. Dit kun je herkennen wanneer de paddestoelen een bruine, glazige kleur krijgen. Laat het even rusten en begin met het koken van de pasta.

  6. Pak een grote pan en vul deze voor 75%, zet het daarna op vuur. Wacht tot het water kookt en voeg dan de cannolicchi toe aan het kokende water. Kijk altijd goed op de verpakking van de pasta. Hier staat namelijk vermeld hoe lang je de pasta precies moet koken. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  7. Verwijder de knoflookteen uit de steelpan met gebakken paddenstoelen.

  8. Giet de gaargekookte pasta af, maar houdt ongeveer een kopje van het pastawater apart. Dit heb je later in het recept weer nodig.

  9. Voeg de gaargekookte pasta toe aan de paddenstoelen. Meng alles goed door elkaar zodat het gerecht één geheel wordt. Voeg daarna het pastawater toe om het gerecht wat smeuïger te maken. Dit hoeft niet al het water te zijn, maar net genoeg om het smeuïg te laten worden.

  10. Nu de pasta klaar is kun je het gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

  11. Voeg als laatste de peterselie toe. Dit is niet alleen lekker maar geeft het gerecht ook wat meer kleur.

  12. De pasta met funghi is klaar dus het genieten kan beginnen! Buon appetito.

  13. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht
Bij deze heerlijke pasta met funghi, oftewel bospaddenstoelen,  hebben we gekozen voor de pastasoort cannolicchi. De cannolicchi is een korte pastasoort. Deze pasta is uniek en herkenbaar door de gedraaide vorm. Het ziet eruit als een gedraaide sliert die op elkaar geplakt zit.

Tijdens het koken laat de sliert los waardoor er ruimte in de pasta ontstaat. Dit is ideaal, want hierdoor verwikkeld de pasta vorm zich met pastasaus. Dit maakt je gerecht extra smaakvol! Probeer deze pasta vooral zelf uit want hij zal je niet teleurstellen.

Bekijk de cannolicchi in onze pastashop, bestel hem gemakkelijk online en proef hem zelf!

Wijn advies voor pasta funghi

Bij een heerlijk bordje pasta funghi hoort natuurlijk een bijpassende wijn. Wij vertellen je graag welke wijn bij dit gerecht past zodat jij optimaal kunt genieten van deze pasta paddenstoelen. Ons advies is om te kiezen voor een droge, rode wijn. En het liefst een Italiaanse natuurlijk!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’ .

De cannolicchi is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben wij hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van cannolicchi
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit kleine buisjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De cannolicchi heeft een kooktijd van ongeveer 8 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta funghi te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een wokpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de paddenstoelen genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de cannolicchi. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om de funghi (bospaddenstoelen) in stukjes te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta funghi dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Cannolicchi van rustichella d’Abruzzo

  2. 250 gram gemengde paddenstoelen

  3. 1 teentje knoflook

  4. Olijfolie

  5. Peterselie