Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €35,-
gratis verzending, anders €5,95

Pasta met courgette en spekjes

Pasta met courgette en spekjes

Stap voor stap bereiden

Deze eenvoudige pasta met courgette en spek zet je binnen mum van tijd op tafel. Hij is ontzettend lekker en je hebt maar een paar simpele ingrediënten nodig. Investeer 20 minuten van je tijd en zet dit heerlijke pastagerecht met courgette en spekjes op tafel zodat iedereen er van kan genieten.

  1. Voor de eerste stap heb je een middelgrote wokpan nodig. Zet deze op hoog vuur en voeg wat olijfolie toe aan de pan. Wacht nu even tot de olijfolie warm is.

  2. Voeg de gerookte spekjes toe aan de pan en laat deze bakken. Roer ze met een spatel door elkaar tot ze goudbruin beginnen te worden.

  3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Maak de blokjes zo groot en dik als je zelf lekker vindt.

  4. Nu de spekjes doorbakken zijn en de courgette fijngesneden is, kun je de ingrediënten samen voegen in de pan.

  5. Roer de courgette en spekjes met een spatel goed door elkaar en laat de courgette bakken. Je weet dat ze gaar zijn als de groente begint te glimmen en wat zachter wordt. Als de stukjes courgette gebakken zijn kun je het vuur wat lager zetten.

  6. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de cannolicchi aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat die gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  7. Aan de pan met spekjes en courgette kun je ondertussen de kookroom toevoegen samen met wat peper. Wij gebruiken volle kookroom omdat dit de meeste smaak toevoegt aan het gerecht. Laat de kookroom indikken op laag vuur. Roer alles door elkaar zodat de smaken kunnen mengen.

  8. Giet de gaargekookte pasta af. Voeg de pasta gelijk bij de pan met saus. Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten een geheel worden en de saus goed aan de pasta blijft plakken. Roer net zo lang als nodig door de pan heen totdat alles een mooi geheel geworden is.

  9. Nu de pasta klaar is kun je het gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

  10. Het gerecht is nu klaar, ga er snel van genieten! Buon appetito.

  11. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Bij dit smakelijk pastagerecht met courgette en spekjes hebben we gekozen voor de pastasoort cannolicchi. De cannolicchi is een korte pastasoort. Deze pasta is uniek en herkenbaar door de gedraaide vorm. Het ziet eruit als een gedraaide sliert die op elkaar geplakt zit.

Tijdens het koken laat de sliert los waardoor er ruimte in de pasta ontstaat. Dit is ideaal, want hierdoor verwikkeld de pasta vorm zich met pastasaus. Dit maakt je gerecht extra smaakvol! Probeer het vooral zelf uit, het zal je niet teleurstellen.

Bekijk de cannolicchi in onze pastashop, bestel hem gemakkelijk online en proef hem zelf!

Wijn advies voor pasta met spek en courgette

Bij een heerlijk bordje pasta hoort natuurlijk een bijpassende wijn. Wij vertellen je graag welke wijn bij dit gerecht past zodat jij optimaal kunt genieten van deze pasta met courgette en spekjes. Ons advies is om te kiezen voor een droge, rode wijn. En het liefst een Italiaanse natuurlijk!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’ .

De cannolicchi is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan. Voor de zekerheid hebben wij hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van cannolicchi
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit sliertjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De cannolicchi heeft een kooktijd van ongeveer 8 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om dit pastagerecht met courgette en spekjes te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de cannolicchi. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om de spekjes en courgette in stukjes te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta met courgette en spekjes dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Cannolicchi van Rustichella

  2. 100 gram gerookte spekjes

  3. 1 groene courgette

  4. 1 gele courgette

  5. Scheutje kookroom (volle kookroom)

  6. Olijfolie 

  7. Peper