Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met groene asperges en tomaat

Stap voor stap bereiden

Groene asperges en tomaat, een verrassende combinatie!

  1. Pak ondertussen een steelpan en zet het hoog. Voeg hier de olijfolie aan toe en laat deze warm worden.

  2. Snij in de tussentijd de asperges in stukjes van 1 a 2 cm. Doe ze in de steelpan bij de olijfolie.

  3. Breng de asperges op smaak met wat peper en zout.

  4. Dek de pan af met een deksel. Hierdoor bakken de asperges beter. Bak de asperges voor een paar minuten in de steelpan.

  5. Zodra de asperges gaar zijn kun je de tomaten passata pakken. Voeg de passata aan de steelpan toe en meng alles goed door elkaar heen.

  6. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de glutenvrije fusilli aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat die gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  7. Zodra de pasta gaar is kun je ze afgieten.

  8. Doe de pasta in de steelpan met de andere ingrediënten. Meng de asperges, tomatenpassata en pasta goed door elkaar heen.

  9. Doe ook een scheutje olijfolie in de wokpan en roer alles nog een keer goed door elkaar.

  10. Pak een diep pastabord en schep de pasta op het bord.

  11. Garneer als laatste het pastagerecht met een paar stukjes peterselie. Dit zorgt voor wat meer kleur en maakt het gerecht nog lekkerder.

  12. Serveer de pasta met groene asperges en  tomaat en geniet van dit heerlijk pastagerecht. Buon appetito!

De beste pasta voor dit pastagerecht

Fusilli is een veelzijdige pasta die in veel gerechten gebruikt wordt. Door de vorm blijven ingrediënten in de pasta zitten en wordt het gerecht nog smakelijker. Wij hebben voor dit gerecht gekozen voor een glutenvrije variant.

De pasta is gemaakt van rijst meel, bruine rijst, mais en quinoa. Hierdoor kunnen mensen met coeliakie ook van een pastaatje genieten. En geloof ons maar, je proeft echt geen verschil! Of je nou glutenvrij eet of niet, deze pasta moet je proberen.

Glutenvrije fusilli van Riscossa

Glutenvrije fusilli kopen

Probeer de glutenvrije fusilli zelf en maak je pasta met groene asperges en tomaat nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Glutenvrije fusilli

De beste wijn voor dit pastagerecht

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Het is algemeen bekend dat asperges een goede combinatie zijn met witte wijn. Vandaar dat we voor deze salade met garnaaltjes en cherrytomaatjes kiezen we voor een droge, witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

Pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het doet. Handige tips over pasta koken vind je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo’.

Glutenvrije fusilli is een pasta die makkelijk is om te koken. Het werkt hetzelfde als met normale pasta. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen: 

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van de glutenvrije fusilli
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip!
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort korte vormpjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De penne heeft een kooktijd van ongeveer 10 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepeldoor de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta met groene asperges en tomaat te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de glutenvrije fusilli makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Steelpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn, een kleine steelpan goed genoeg. Hierin hebben de asperges en passata genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen steelpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede steelpan. Klik op de link hieronder en zoek een mooie steelpan uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de glutenvrije fusilli. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor de pasta met courgette en passata gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Glutenvrije fusilli

  2. 300 gram groene asperges

  3. 300 gram tomaten passata

  4. Olijfolie

  5. Paar takjes peterselie

  6. Peper en zout