Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pasta met scampi’s, courgette en roomsaus

Stap voor stap bereiden

Scampi’s zijn een heerlijke combinatie met roomsaus. In dit gerecht voegen wij er courgette aan toe. Deze groente zorgen voor nog meer smaak in het gerecht. Wij leggen je hieronder uit hoe je dit heerlijke gerecht zelf maakt.

  1. Voor de eerste stap zet je een middelgrote wokpan op het vuur. Voeg hier ongeveer twee eetlepels olijfolie aan toe. Laat dit warm worden.

  2. Snijd ondertussen de courgette in kwartjes en de rode peper in dunne plakjes. Houd je van pittig? Laat dan de zaadjes in de peper zitten om het gerecht extra pittig te maken.

  3. Voeg daarna de rode peper en een teentje knoflook aan de pan met warme olie toe. Laat dit even bakken zodat de olie goed de smaak van knoflook en rode peper kan opnemen.

  4. Na ongeveer een minuutje kan je de courgette toevoegen. Wanneer de courgette er bijna gebakken uitziet, voeg je de scampi’s toe.

  5. Het is de kunst om de scampi’s niet te lang te bakken, hier worden ze namelijk taai van. Reken voor elke kant ongeveer een minuutje. Je weet dat de scampi’s gaar zijn wanneer ze bij het indrukken weerstand geven en terugveren.

  6. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de fettuccine aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het gaar is, kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken . Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  7. Voeg een scheutje kookroom toe aan de pan met scampi’s en courgette. Wij kiezen voor kookroom met 20% vet omdat hier de meeste smaak aan zit. Dit is gewoon volle kookroom. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om andere kookroom te gebruiken als je minder vet in het pastagerecht wilt hebben.

  8. Roer de kookroom goed door de overige ingrediënten. Laat het geheel een paar minuutjes pruttelen zodat de smaken van de ingrediënten goed kunnen mengen. Ook de kookroom moet wat indikken. Begin in de tussentijd met het koken van de pasta.

  9. Als de pasta is gaargekookt kun je het toevoegen aan de pan met saus. Roer nu alles door elkaar zodat het gerecht één geheel wordt.

  10. De pasta met scampi’s en roomsaus is nu klaar om geserveerd te worden. Pak hiervoor een mooi pastabord, bij voorkeur een warme zodat het gerecht langer warm blijft en schep de pasta op de borden.

  11. Snijdt wat bieslook en strooi dit boven op het gerecht. Dit zorgt voor een extra bite, en maakt het gerecht wat kleurrijker.

  12. Je bordje pasta met scampi’s en roomsaus is nu klaar. Tijd om ervan te gaan genieten! Buon appetito

  13. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor dit pastagerecht

Deze pasta met scampi’s, courgette en roomsaus is met veel pasta soorten lekker. Toch is er voor ons eentje die er echt bovenuit springt en dat is fettuccine. Deze pastasoort is een wat smallere versie van tagliatelle, en een dikkere versie van spaghetti.

Deze fettuccine van Leonardo Carassai is extra lekker omdat er ei door het deeg zit verwerkt. Dit maakt het gerecht voedzamer, maar ook extra romig. Door de kwaliteit van de pasta blijft de saus goed aan de pasta plakken. Dit maakt het gerecht een geheel waardoor elke hap een smaaksensatie oplevert!

Fettuccine met eieren van Leonardo Carassai

Fettuccine kopen

Probeer de fettuccine zelf en maak de pasta met scampi’s, courgette en roomsaus nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Fettuccine

Wijn advies voor pasta met scampi’s, courgette en roomsaus

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Het is algemeen bekend dat vis een goede combinatie is met witte wijn. Vandaar dat we voor dit gerecht met scampi’s, courgette en roomsaus kiezen we voor een droge, witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De fettuccine is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van fettuccine
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De fettuccine heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de fettuccine, kun je ze meteen bij de saus doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pastagerecht met scampi’s en courgette te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de scampi’s en courgette genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de fettuccine makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghettilepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghettilepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de fettuccine. Nog geen spaghettilepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De fettuccine met scampi’s en courgette dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Fettuccine van Leonardo Carassai 

  2. 250 gram scampi’s

  3. Scheutje kookroom 20% vet

  4. 200 gram courgette (groen en/of geel)

  5. 1 rode peper

  6. 1 teentje knoflook

  7. Olijfolie

  8. Bieslook