Veilig betalen
via o.a. iDEAL

Vandaag besteld,
binnen 2 werkdagen in huis

Vanaf €35,-
gratis verzending, anders €5,95

Pastasalade met aubergine en zongedroogde tomaat

Stap voor stap bereiden

Twee typisch Italiaanse ingrediënten: aubergine en zongedroogde tomaten. Het is een heerlijke combinatie en vormt de basis van deze pastasalade. Super makkelijk om te maken, dus waar wacht je nog op?

  1. Pak een snijplank en een scherp mes. Snij hiermee de zongedroogde tomaat en aubergine in stukjes en leg deze even apart.

  2. Voor de tweede stap heb je een steenplan nodig. Ze deze op hoog vuur en voeg ongeveer twee eetlepels olijfolie toe. Laat de pan met olijfolie optie warm worden.

  3. Als de olijfolie warm is, voeg je een teentje knoflook er aantoe. Plet de teen knoflook en leg deze in de olijfolie, roer dit goed door de olijfolie heen zodat de olie de smaak van de knoflook kan opnemen. Verwijder dan het teentje en bak de stukjes aubergine goudbruin.

  4. Maal een beetje peper over de pan heen om de aubergine wat meer smaak te geven. Laat het even rusten en begin met het koken van de pasta.

  5. Pak een grote pan en vul deze voor 75%, zet het daarna op het water. Wacht tot het water kookt en voeg de torchiette toe aan het kokende water. Kijk altijd goed op de verpakking van de pasta. Hier staat namelijk vermeld hoe lang je de pasta precies moet koken. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  6. Giet de gaar gekookte pasta af en laat deze afkoelen in een grote saladekom. 

  7. Als de pasta is afgekoeld voeg je hier de stukjes zongedroogde tomaat en gebakken aubergine aan toe.

  8. Meng alle ingrediënten goed met een pasta lepel door elkaar. Voeg hier een scheutje biologische olijfolie aan toe, dit zorgt ervoor dat alle smaken van de ingrediënten nog intenser worden. 

  9. De pastasalade is nu zo goed als klaar. Pak een groot bord waarin je de pastasalade wil serveren. Schep de ingrediënten in het bord

  10. Voeg als laatste wat blaadjes basilicum toe. Dit geeft het gerecht meer kleur maar is ook een ontzettend lekkere toevoeging!

  11. Geniet van deze gezonde pastasalade met aubergine en zongedroogde tomaatjes. Buon appetito!

  12. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pastaen alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht

De naam van deze pasta verklapt een hoop over de vorm. Torchiette heeft namelijk de vorm van een toorts, maar lijkt ook op een torentje. Deze vorm is erg functioneel, door de vorm houdt het lichte en stevige sauzen vast. Dit zorgt ervoor dat elke hap een perfecte balans is van pasta en saus!

De Torchiette van Rustichella d’Abruzzo is van de beste kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat saus goed hecht aan de vorm. Dit maakt het gerecht extra lekker. Probeer het vooral zelf uit.

Torchiette van Rustichella d'Abruzzo

Torchiette kopen

Probeer de torchiette zelf en maak je pastasalade met tomaat en aubergine nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Torchiette

De beste wijn voor pastasalade met aubergine en zongedroogde tomaat

Nu je deze heerlijke salade heb gemaakt wil je er natuurlijk een lekker wijntje bij drinken. Dit gerecht is lekker met zowel witte als rode wijn. Maar wij raden toch aan om voor een rode te gaan. Een droge rode wijn om precies te zijn, het liefst een Italiaanse natuurlijk!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De torchiette is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet mis gaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van torchiette
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Elke pasta heeft de neiging om aan elkaar te plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De torchiette heeft een kooktijd van ongeveer 10 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de torchiette, kun je ze meteen bij de saus doen.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta salade met aubergine en zongedroogde tomaat te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Steelpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn, een kleine steelpan goed genoeg. Hierin heeft de aubergine genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen steelpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede steelpan. Klik op de link hieronder en zoek een mooie steelpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de torchiette makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de torchiette. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pastasalade met aubergine en zongedroogde tomaatjes dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Torchiette

  2. 1 Aubergine

  3. 50 gram zongedroogde tomaatjes op olie

  4. Teentje knoflook

  5. Olijfolie

  6. Basilicum

  7. Peper