Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Pastasalade met garnalen, pancetta en zalm

Stap voor stap bereiden

In deze pastasalade worden vis en vlees gecombineerd! Het is een makkelijk gerecht dat je zo op tafel zet. Succes gegarandeerd!

  1. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de reginette aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat die gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  2. Pak ondertussen een steelpan en bak hier de pancetta in totdat het goudbruin gebakken is.

  3. Voeg dan de garnalen toe en bak deze ook mee totdat ze gaar zijn.

  4. Voeg de gebakken pancetta en garnaaltjes toe aan een kom en laat ze hierin afkoelen.

  5. Giet de gaargekookte pasta af en laat deze even afkoelen. Voeg het daarna bij de kom met pancetta en garnalen.

  6. Schenk hier een scheut olijfolie overheen en roer alles goed door elkaar zodat het gerecht één geheel wordt.

  7. Schep de salade op een pasta bord en rasp er dan wat citroenzeste overheen.

  8. Voeg als laatste nog wat peterselie aan het gerecht toe. Dit geeft het gerecht wat meer kleur en maakt het nog lekkerder.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Voor dit gerecht hebben we gekozen om de pastasoort reginette te gebruiken. Dit is een platte en brede pasta in de vorm van een lint. Deze vorm is een soort mini versie van de bekende lasagne bladen.

De reginette van Sgambaro is van hoge kwaliteit, waardoor de saus goed aan de pasta blijft plakken. Dit zorgt ervoor dat elke hap de juiste verdeling van pasta en saus bevat. Super smakelijk!

Probeer deze pasta vooral zelf uit want hij zal je niet teleurstellen.

Reginette van Sgambaro

Reginette

Probeer de reginette zelf en maak je pasta met garnalen en pancetta nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Reginette

De beste wijn voor pastasalade met garnalen en pancetta

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Het is algemeen bekend dat vis een goede combinatie is met witte wijn. Vandaar dat we voor deze salade met garnalen, pancetta en zalm kiezen we voor een droge, witte wijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De reginette is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van reginette
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Elke pasta soort heeft de neiging om aan elkaar te gaan plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De reginette heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de reginette, kun je ze meteen bij de saus doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pastasalade met garnalen, pancetta en zalm te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Steelpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn, een kleine steelpan goed genoeg. Hierin hebben de garnaaltjes en pancetta genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen steelpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede steelpan. Klik op de link hieronder en zoek een mooie steelpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de reginette makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerechten. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de reginette. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pastasalade met garnalen, pancetta en zalm dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Reginette van Sgambaro

     

  2. 100 gram gerookte zalm

  3. 200 gram garnalen

  4. 100 gram pancetta

  5. 1 citroen

  6. Peterselie