Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Ragú Bianco met kinderpasta

Stap voor stap bereiden

Ragu Bianco is een klassieker in de Italiaanse keuken. Het is een goede tegenhanger van de bekende rode saus, bolognesesaus. Wij hebben een kinderversie gemaakt van dit gerecht. We weten zeker dat elk kind hiervan zal smullen!

  1. Pak een snijplank en een scherp mes. Snijdt de ui, wortel en selderij in kleine stukjes.

  2. Zet een middelgrote koekenpan op laag vuur. Voeg ongeveer twee eetlepels olijfolie toe en laat de olijfolie warm worden.

  3. Als de olijfolie is opgewarmd kun je de gesneden ui, wortel en selderij toevoegen aan de koekenpan. Roer de ingrediënten goed door elkaar en laat ze bakken op laag vuur.

  4. Wanneer de ingrediënten een beetje gebakken zijn, voeg je het half om half gehakt toe. Haal het worstje uit het velletje en voeg dit ook toe aan de pan.

  5. Haal met een houten spatel het gehakt en het worstel uit elkaar, hierdoor krijg je kleine stukjes vlees. Roer goed in de pan zodat de stukken vlees kunnen mengen. Voeg daarna wat zout toe aan de pan.

  6. Voeg de runderbouillon toe en laat de de pan sudderen op laag vuur. Roer het geheel af en toe door elkaar, tot dat de saus wat dikker wordt en het meeste vocht verdampt. Begin ondertussen met het koken van de pasta.

  7. Pak een grote pan en vul deze voor 75%, zet het daarna op het water. Wacht tot het water kookt en voeg de kinderpasta Cuccioli toe aan het kokende water. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  8. Als de pasta gaar is kun je het toevoegen aan de koekenpan. Roer nu alles goed door elkaar zodat de pasta en de saus één geheel worden.

  9. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar wens toe.

  10. Serveer de pasta Ragú Bianco op warme pastaborden, hierdoor blijft het gerecht langer warm en kan je er langer van smullen.

  11. Geniet samen met je kinderen van het heerlijke bordje pasta Ragú Bianco!

De beste pasta soort voor dit gerecht

Voor dit gerecht hebben we een bijzondere pasta uitgekozen, namelijk de kinderpasta cuccioli. Deze pasta bestaat uit vrolijke vormpjes, speciaal voor de kleine pastaliefhebbers. Hierdoor wordt het eten van een bordje pasta nog leuker!

De cuccioli is daarnaast gemaakt van durum tarwe van de beste kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de saus goed aan de pasta hecht.

mini cuccioli

Cuccioli bekijken

Probeer de cuccioli zelf en maak de pasta ragú Bianco nog lekkerder. Bekijk ze in onze pastashop.

Cuccioli

De beste wijn voor dit pastagerecht

Waarschijnlijk heb je lang in de keuken gestaan om voor jou gezin te koken. Dan heb je een sowieso een wijntje verdiend. Maar welke wijn past het best bij deze pasta? Wij helpen je graag met het uitzoeken van een geschikte wijn. Voor dit klassieke gerecht kiezen we voor een klassieke wijn: een droge, witte om precies te zijn. Natuurlijk raden we aan om voor een Italiaanse te kiezen!

Bestel de wijn online

Om je op weg te helpen hebben we bij 3 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Ook cuccioli voor dit pastagerecht niet. Eigenlijk verschilt deze pasta niet erg van andere pasta’s wat betreft pasta koken. Dus wil je snel pasta koken? Dan is dit de juiste pastasoort om te gebruiken.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder in een stappenplan omschreven hoe je ze het beste kunt koken. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces, waardoor je precies weet wat je moet doen. Met deze zes stappen wordt pasta koken kinderspel!

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan.
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van cuccioli
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit kleine figuurtjes bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De cuccioli hebben een kooktijd van ongeveer 7 minuten. Zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je het gelijk aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta!Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog:’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta ragú Bianco te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link hieronder en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de pasta makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten. Heb je nog geen pastapan in huis? Bekijk hier betaalbare maar goede pastapannen.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om alles op fijn te snijden te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta Bianco dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Kinderpasta ”Cuccioli”

  2. 1 grote ui

  3. 1 winterpeen

  4. 1 selderij stengel

  5. 500gram half om half gehakt

  6. 100gram Italiaanse worstjes

  7. 1 liter runderbouillon

  8. Zout en peper

  9. Olijfolie