Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Volkoren pasta met provolone kaas en spekjes

Stap voor stap bereiden

Om deze heerlijke volkorenpasta met provolone kaas en spekjes te maken heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Én 20 minuutjes van je tijd. Lees hier snel hoe je deze pasta zelf kan maken.

  1. Pak een steelpan en zet hem op hoog vuur. Voeg er ongeveer twee eetlepels olijfolie in en laat de olijfolie warm worden.

  2. Als de olijfolie warm is geworden is kun je de spekjes toevoegen aan de pan. Bak de spekjes totdat ze goudbruin zijn.

  3. Snij in de tussentijd de aubergine in mooie blokjes en doe deze in de pan bij de spekjes. Zet het vuur op halfhoog en roer alle ingrediënten goed door elkaar heen.

  4. Doe een snufje zout en peper over de spekjes en aubergine heen om ze op smaak te brengen. Meng alles weer goed door elkaar zodat de zout en peper over alle ingrediënten heen zit. Fruit de aubergine voor een paar minuten.

  5. Als de aubergine goed gefruit is kun je een scheut kookroom aan in de pan doen. Wij gebruiken volle kookroom omdat dit de meeste smaak toevoegt aan het gerecht. Kookroom maakt het gerecht ook lekker romig. Roer nog een keer goed door de pan.

  6. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de cannolicchi aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat die gaar is. Kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken. Dit staat namelijk altijd op de verpakking vermeld. Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  7. Giet de gaargekookte pasta af. Wacht tot de room wat dikker is geworden en doe vervolgens de volkoren fusilli in de pan.

  8. We voegen de pasta gelijk aan de pan toe met een regen. Dit zorgt er namelijk voor dat de ingrediënten een geheel worden en de saus goed aan de pasta blijft plakken. Roer net zo lang als nodig door de pan heen totdat alles een mooi geheel geworden is.

  9. Nu de pasta klaar is kun je het gaan serveren. We raden aan om dit altijd in een warm pastabord te doen. Door een warm bord te gebruiken blijft het gerecht namelijk langer warm waardoor je er langer van kan genieten.

  10. Pak de provelone kaas (Italiaanse jonge kaas) en leg de blokjes op de pasta neer. Door de warmte van de pasta wordt de kaas wat zachter wat het gerecht alleen maar lekkerder maakt.

  11. Doe als laatste nog wat fijngesneden bieslook over de pasta heen voor meer kleur en smaak.

  12. Serveer de volkoren pasta met provolone kaas en spekjes en geniet van dit heerlijke pastagerecht. Buon appetito!

  13. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pastaen alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pasta voor dit pastagerecht

Voor dit pastagerecht met provolone kaas en spekjes hebben we fusilli gekozen. Een volkoren variant. De volkoren fusilli van Rustichella om precies te zijn. Dit zorgt ervoor dat het gerecht meer vitamines en vezels bevatten. Wat volkoren pasta nog meer zo gezond maakt lees je in ons blog ‘Hoeveel vezels zitten er in volkoren pasta?’.

Fusilli is een spiraalvormige pasta, waardoor de saus in de inkepingen blijft hangen. Door de kwaliteit van deze pasta hecht de saus zich ook goed aan de buitenkant van de fusilli. Dit maakt het pastagerecht extra smaakvol. Genoeg redenen om voor deze pasta te kiezen!

volkoren fusilli

Volkoren fusilli kopen

Wil je zelf ook genieten van een lekkere maar gezonde pasta. Bekijk de volkoren fusilli dan in onze webshop en bestel ze online.

Fusilli bekijken

Wijn advies voor pasta met provolone kaas en spekjes

Wij eten dit bordje pasta graag met een bijpassend wijntje. We snappen dat het moeilijk kan zijn om de juiste wijn uit te kiezen, daarom helpen we je graag. Voor deze pasta met provolone kaas en spekjes adviseren wij om voor een rode wijn te gaan, een droge rode wijn. Een Italiaanse variant is volgens ons natuurlijk het lekkerst!

Bestel de wijn gemakkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

De pasta koken voor deze pasta met provolone kaas en spekjes niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet. De fusilli is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van fusilli
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit buisvormige pasta bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De fusilli heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de fusilli, kun je ze meteen bij de pastasaus doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pasta met provolone kaas en spekjes te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben alle ingrediënten genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link hieronder en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de fusilli makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor de fusilli. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Snijplank

Een snijplank heb je nodig om alles fijn te snijden. Een goede snijplank van hout is het beste in onze ogen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snijplank van plastic, maar onze voorkeur ligt bij een houten snijplank.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor de pasta alla norma gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Volkoren fusilli van Rustichella

  2. 100 gram Provolone kaas (Italiaanse jonge kaas)

  3. 100 gram spekjes

  4. 100 gram Aubergine

  5. Olijfolie

  6. Fijngesneden bieslook

  7. Scheutje volle kookroom

  8. Snufje zout

  9. Peper