Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Volkoren pasta vongole (vongole, tomaatjes en citroenzeste)

Volkoren pasta met vongole, tomaatjes en citroenzeste

Stap voor stap bereiden

Deze volkoren pasta met vongole, tomaatjes en citroenzeste is een heerlijk en voedzaam pastagerecht. Dit pastagerecht is gemaakt met volkoren spaghetti waardoor je nog meer voedingstoffen binnen krijgt. Daarnaast is deze pasta ook nog eens makkelijk te bereiden. Lees verder en ontdek deze gezonde volkoren pasta met vongole!

  1. Pak een snijplank en een scherp mes. Snijd hiermee de cherrytomaatjes recht door de midden. Snijd de rode peper in kleine stukjes of ringetjes.

  2. Om te beginnen aan de pasta met vongole en tomaatjes zet je een wokpan op het vuur. Zorg ervoor dat je een pan kiest waarop een deksel past. Later moet je de vongole afdekken dus is het handig om een pan uit te kiezen waar je ook een deksel bij hebt. Doe ongeveer twee eetlepels olijfolie in de pan en laat de olijfolie warm worden.

  3. Voeg het teentje knoflook samen met de gesneden peper en cherrytomaatjes dan toe aan de pan. De tomaatjes moeten wat zachter worden dus wacht totdat je ziet dat de tomaatjes zachter zijn. Tip: Leg de tomaatjes met de gesneden kant in de pan. Hierdoor blijven de sappen in de tomaat zitten, waardoor ze lekker zoet blijven.

  4. Voeg als de tomaatjes wat zachter geworden zijn de vongole en de wijn toe aan de pan. Dek de pan daarna gelijk af met het deksel. Zet vervolgens het vuur op de hoogste stand. Door de hitte zullen de vongole open gaan wat ervoor zorgt de vongole gaar koken. Haal de deksel regelmatig eraf om te checken of de vongole geopend zijn.

  5. Als de vongole open zijn gaan staan kun je het vuur wat lager zetten. Het kan zijn dat sommige schelpjes dicht blijven zitten, deze kan je beter eruit laten en niet eten. Begin ondertussen met koken van de pasta.

  6. Vul een grote pan met 75% water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook en voeg de volkoren spaghetti van Rustichella aan het kokende water toe. Kook de pasta totdat het gaar is, kijk goed op de verpakking zodat je weet hoe lang de pasta moet koken . Alles over pasta koken lees je in ons blog: ‘Pasta koken doe je zo‘.

  7. Zodra de volkoren spaghetti is gaargekookt, kun je de pasta afgieten. Doe de volkoren spaghetti daarna meteen in de wokpan bij de vongole en tomaatjes.

  8. Zet de pan op half hoog vuur en meng de ingrediënten met de pasta zodat het een mooi geheel wordt. Laat de pasta en de vongole een paar minuten op het vuur staan pruttelen en blijf in de tussentijd goed roeren. Dit zorgt ervoor dat de pasta de smaak van de vongole opneemt.

  9. Nu het gerecht klaar is kan je het gaan serveren. Pak een diep pastabord en schep de pasta met vongole op het bord. Gebruik het liefste warme pastaborden zodat het pastagerecht langer warm blijft en je er langer van kan genieten!

  10. Rasp als laatste wat citroenzeste over het de pasta met vongole heen. Dit maakt het geheel nog frisser en smakelijker.

  11. Serveer de pasta en geniet van deze heerlijke pasta met vongole, tomaatjes en citroenzeste. Buon appetito!

  12. Lees even verder voor meer informatie zoals wijnadvies, het koken van pasta en alle keukentools die we gebruikt hebben om dit pastagerecht te maken.

De beste pastasoort voor dit pastagerecht

Voor dit simpele gerecht pastagerecht met vongole, tomaatjes en citroenzeste gebruiken we graag een makkelijke pasta. We willen de tomaatjes de hoofdrol laten spelen in dit gerecht. Vandaar dat we gekozen hebben om de klassieke pasta vorm spaghetti te gebruiken.

Door te kiezen voor een volkoren variant ben je ook nog eens extra gezond bezig. Dit bevat namelijk meer vezels en heeft nog meer gezondheidsvoordelen. Je leest er alles over in ons blog ‘De voedingswaarde van volkoren pasta (per 100 gram)‘.

Volkoren spaghetti van Rustichella d'Abruzzo

Volkoren spaghetti van Rustichella

Voor dit gerecht hebben we gekozen voor de volkoren pasta van Rustichella. Een heerlijke pasta met extra veel vezels. Neem een kijkje en maak kennis met deze gezonde pasta.

Volkoren spaghetti bekijken

Wijn advies voor volkoren pasta met vongole en verse tomaatjes

Bij dit lekkere pastagerecht hoort een lekkere wijn. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een bijpassende wijn. Vis is natuurlijk het best te combineren met witte wijn. Vandaar dat we voor deze pasta met vongole, tomaatjes en citroenzeste kiezen we voor een droge, witte wijn. Wat ons betreft is een Italiaanse wijn het lekkerst bij dit gerecht!

Bestel de wijn makkelijk online

Om je op weg te helpen hebben we bij 2 verschillende wijnwebshops een selectie gemaakt met de juiste wijnen voor dit pastagerecht. Door op de link te klikken kom je op de webshop uit en kun je gemakkelijk de juiste wijn uitkiezen en bestellen.

De pasta koken doe je zo

Pasta koken is niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je dit het beste doet.  De volkoren spaghetti is een pasta die makkelijk is om te koken. Het kan bijna niet misgaan en je zult het vast en zeker wel eens eerder gedaan hebben. Voor de zekerheid hebben we hieronder toch een aantal stappen op een rijtje gezet. Hierin staan alle stappen van het gehele kookproces waardoor je precies weet hoe je de pasta het beste kunt koken.

Pasta koken in 6 stappen:

  1. Gebruik een grote pan
    De eerste stap is om een grote pan uit te kiezen, het groter hoe beter. De pasta moet kunnen bewegen in de pan. Dit voorkomt het aan elkaar plakken van de pasta. Vul de grote pan voor 75% met warm water. Door warm water te gebruiken win je tijd doordat het water minder lang nodig heeft om aan de kook te gaan. Als je kokend water uit de waterkoker gebruikt scheelt het helemaal veel tijd!
  2. Doe wat zout in het water
    Je maakt het pastagerecht extra lekker door een klein beetje zout toe toevoegen aan het kokend water. Zout geeft de smaken in het gerecht een extra boost, waardoor de alle smaken intenser en lekkerder worden! Wees voorzichtig, want te veel zout verpest je gerecht. We houden een richtlijn aan van ongeveer 10 gram zout per 3 liter water. Meer over pasta koken en zout lees je in ons blog: ‘Pasta koken met of zonder zout?
  3. Gebruik geen deksel tijdens het koken van spaghetti
    Het kookwater gaat niet schuimen als je geen deksel gebruikt. Dit is de reden dat wij altijd afraden om een deksel te gebruiken. Zonder deksel is het daarnaast veel makkelijker om de pasta in beweging te houden. Hier lees je meer over bij onze volgende tip.
  4. Hou de pasta goed in beweging
    Doordat de pastasoort uit lange slierten bestaat, is er een grote kans dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. De oplossing is simpel want dat doe je door de pasta in beweging te houden. De volkoren spaghetti heeft een kooktijd van ongeveer 9 minuten dus zorg ervoor dat je de pasta tijdens het koken de hele tijd in beweging houdt. Dit doe je simpel door met een spaghettilepel door de pan te roeren.
  5. Proef de pasta voor het afgieten
    Om erachter te komen of de pasta goed gaar is, kun je het beste proeven. Doe dit voor het afgieten zodat je kan bepalen of de pasta langer moet koken of niet. Je proeft nu meteen of je genoeg zout aan het water hebt toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog meer zout toevoegen.
  6. Doe de pasta gelijk bij de pastasaus
    De kans dat pasta aan elkaar gaat plakken is veel kleiner wanneer je de pasta na het afgieten meteen aan de pastasaus toevoegt. In Italië is het gebruikelijk om de pasta gelijk bij de pastasaus te doen. Dit heeft als gevolg dat ze daar nooit last hebben van plakkende pasta! Dus na het afgieten van de spaghetti, kun je ze meteen bij de rest van de saus doen.

Wil je echt alles weten over het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog: ’Pasta koken doe je zo‘ en lees er alles over.

Alle keukentools

Om deze pastagerecht met vongole en cherrytomaatjes te maken heb je een aantal keukentools nodig. Schrik niet want het zijn de normale dingen zoals een pan, een lepel, snijplak etc. Maar omdat we je een duidelijk overzicht willen geven van de keukentools die nodig hebt, hebben we hieronder alle tools op een rijtje gezet.

Wokpan

Gebruik voor dit pastarecept een steelpan die groot genoeg is. Het hoef natuurlijk niet de grootste steelpan te zijn maar een steelpan van middelmatige grootte is goed genoeg. Hierdoor hebben de vongole en tomaatjes genoeg ruimte in de pan. Heb je nog geen wokpan in huis? Neem dan een kijkje bij bijvoorbeeld bol.com voor een goedkope maar goede wokpan. Klik op de link en zoek een mooie wokpan uit.

Pastapan

Een pastapan is eigenlijk geen optionele keukentool. Het is in onze ogen eigenlijk meer een must have! Met een pastapan kook je de spaghetti makkelijker en vooral het afgieten gaat een stuk sneller. En veiliger trouwens! Wil je meer weten over waarom je een pasta pan zou moeten gebruiken bij het koken van pasta? Neem dan een kijkje op ons blog ‘Wat is een goede pastapan‘ en kom er meer over te weten.

Heb je nog geen pastapan in huis? Klik op de link hieronder en zoek een pastapan uit.

Flesje met schenktuit

Olijfolie gebruik je bij een heleboel pastagerecht. Niet alleen bij pastagerechten trouwens! Daarom is het handig om een flesje met schenktuit te gebruiken zodat je altijd olijfolie klaar hebt staan. Het flesje hoeft niet groot te zijn maar moet wel een goede schenktuit hebben. Klik op de link hieronder en zoek een betaalbaar flesje met schenktuit uit.

Een spaghettilepel

Een spaghetti lepel is een lepel die speciaal ontworpen is voor pasta. Met een spaghetti lepel houd je de pasta makkelijker in beweging tijdens het gaarkoken. De spaghetti lepel kun je ook gebruiken voor andere soorten pasta. Nog geen spaghetti lepel in huis? Klik op de link hieronder en kies een spaghetti lepel uit.

Pastaborden

De laatste maar zeker niet de minst belangrijke keukentool die we voor dit gerecht gebruiken zijn natuurlijk de pastaborden. De pasta met gamba’s, tomaatjes en citroenzeste dient natuurlijk geserveerd te worden in mooie pastaborden. Omdat er zo ontzettend veel pasta borden te krijgen zijn kun je hier een kijkje nemen en zelf een mooi setje pastaborden uitkiezen.

Dit heb je nodig:
  1. Volkoren spaghetti van Rustichella

  2. 30 stuks (300 gram) vongole (venusschelpen)

  3. 200 gram cherry tomaatjes

  4. Kwart rode peper

  5. Half glas witte wijn

  6. 1 knoflookteentje

  7. Citroen (zeste)

  8. Peper

  9. Olijfolie