Veilig betalen
via Ideal, Paypal, Bancontact, Creditcard

Voor 15:00 besteld,
morgen in huis!

Vanaf €39,-
gratis verzending, anders €6,95

Wat is glutenvrije pasta en wat kun je er mee?

Glutenvrije pasta is dé pasta voor als je allergisch bent voor gluten. Maar wat is glutenvrije pasta precies en wat kun je er mee? We vertellen je waar het van gemaakt wordt en hoe je glutenvrije pasta het beste kunt gebruiken.

Wat is glutenvrije pasta en wat kun je er mee?

Wat is glutenvrije pasta?

Glutenvrije pasta is een pasta soort waar geen gluten in zitten. Hierdoor passen glutenvrije pasta’s prima in een glutenvrij dieet. Meestal worden glutenvrije pasta’s gemaakt van mais, rijst of boekweit. In deze grondstoffen zijn van nature geen gluten aanwezig en hierdoor is de pasta glutenvrij. Glutenvrije pasta’s zijn er in verschillende soorten zoals spaghetti, penne of fusilli. 

Waar is glutenvrije pasta van gemaakt?

Het belangrijkste aan glutenvrije pasta is natuurlijk dat de pasta ook echt glutenvrij is. Daarom worden glutenvrije pasta’s gemaakt van grondstoffen anders dan tarwe. Normale pasta soorten worden gemaakt van durum tarwe of spelt tarwe. Hier zitten gluten in en daarom is tarwe niet geschikt om glutenvrije pasta mee te maken.

Glutenvrije pasta’s worden in de regel van mais, rijst, kikkererwten of boekweit gemaakt. Het kan ook voorkomen dat er een combinatie van deze grondstoffen wordt gebruikt om glutenvrije pasta te maken. Je ziet vaak dat mais en rijst een goede combinatie vormen. De rijst is de basis van de pasta en de mais geeft de pasta een mooie gele kleur.

Kijk voortaan dus eens op de verpakking van de glutenvrije pasta die je gaat aanschaffen. Als het goed is zie je ergens op de verpakking rijst, mais of boekweit staan.

Waarom kiezen voor glutenvrije pasta

De meeste mensen die kiezen voor glutenvrije pasta hebben vaak last van een glutenallergie. Een aandoening die ook wel coeliakie genoemd wordt. Vaak is het dan beter om een glutenvrij dieet aan te houden en zo min mogelijk gluten binnen te krijgen. Ook kiezen mensen waarbij gluten sensibiliteit is vastgesteld vaak voor glutenvrije pasta.

Glutenvrije pasta is er tegenwoordig in overvloed. Dat maakt het een stukje makkelijker om met een glutenallergie te kunnen genieten van een heerlijk bordje pasta. Wel glutenvrij natuurlijk!

Glutenvrije pasta gebruiken

Glutenvrije pasta mag dan van een andere grondstof gemaakt zijn als normale pasta, maar het gebruik van glutenvrije pasta is nagenoeg gelijk aan normale pasta. Zo koop je glutenvrije pasta gewoon in een supermarkt of speciaalzaak, moet je het koken als normale pasta en kun je er allerlei lekkere pasta gerechten van maken.

Zoek dus een lekker gerecht op en vervang de normale pasta voor een glutenvrije variant. Let natuurlijk wel goed op de overige ingrediënten van het gerecht, want ook die moeten natuurlijk zonder gluten zijn.

Verschillende glutenvrije pasta vormpjes

Glutenvrije pasta is er net als normale pasta in veel verschillende soorten en maten. De meest gebruikte soort is natuurlijk de glutenvrije spaghetti. De spaghetti sliert leent zich super goed voor de meeste gerechten en is daarom zo populair.

Naast de spaghetti zijn ook de glutenvrije fusilli, penne of linguine ook veel voorkomend. Simpel gezegd zijn er meer dan genoeg soorten glutenvrije pasta om je favoriete gerecht mee te maken.

Glutenvrije spaghetti van Dialsi

Glutenvrije Spaghetti

  • Gemaakt van mais
  • Glutenvrij
  • Kipeiwitvrij
  • 400 gram
  • Genoeg voor 3 personen
  • Kooktijd 7-9 min
Spaghetti bekijken
glutenvrije penne van Dialsi

Glutenvrije penne

  • Gemaakt van mais
  • Glutenvrij
  • Kipeiwitvrij
  • 400 gram
  • Genoeg voor 3 personen
  • Kooktijd 10 – 12 min
Penne bekijken
Glutenvrije penne gemaakt van kikkererwten

Glutenvrije penne van kikkererwten

  • Gemaakt van kikkererwten
  • Glutenvrij
  • Kipeiwitvrij
  • 240 gram
  • Genoeg voor 2 personen
  • Kooktijd 6 – 8 min
Penne bekijken

Glutenvrije pasta gerechten

Je ziet het misschien niet zo vaak voorbij komen maar er zijn meer dan genoeg glutenvrije pasta gerechten. Bij de meeste gerechten kun je namelijk de normale pasta vervangen voor glutenvrije pasta. Dit betekent natuurlijk niet meteen dat het hele gerecht glutenvrij is maar de pasta is het in ieder geval wel. Zo zijn er dus heel wat lekkere pasta gerechten die opeens glutenvrij gemaakt kunnen worden.

Om je te inspireren willen we hieronder een heerlijk glutenvrij pasta gerecht met je delen. Met een paar simpele ingrediënten zet je binnen een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel.

Glutenvrije pasta gerecht

Glutenvrije pasta met asperges en tomaat

Een heerlijke glutenvrije pasta gerecht dat gemaakt is met groene asperges en tomaat. Bekijk het gerecht en laat je inspireren

Gerecht bekijken

Glutenvrije pasta kopen

Heb jij na al deze praat over glutenvrije pasta trek gekregen en wil je kennis maken met onze pasta’s? Neem gerust een kijkje in onze pastashop en zie wat voor glutenvrije pasta’s we in ons assortiment hebben!